Guiden till Uppsalas bästa thailändska restauranger

Guiden till Uppsalas bästa thailändska restauranger

Thaimat kan vara den internationella gastronomins mest pålitliga favorit. Vegetarianer, köttälskare, finsmakare och snabbmatsfantaster hittar alla något att älska i det thailändska köket. Här samsas snälla klassiker som pad thai med kryddstarka kokosgrytor och fräscha sallader. I Uppsala har thailändska restauranger börjat poppa upp som svampar ur jorden de senaste åren. Men vem serverar egentligen Uppsalas bästa sataykyckling? Och var kan man hitta stans starkaste panaeng gong? Vi guidar dig till Uppsalas bästa thai-restauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa thaimaten i Uppsala
  1. Amazing Thai – Tillgängligt, trevligt, och gott
  2. Koh Phangan – Kitsch som levererar
  3. Praiwans Thaikök – Från food truck till Ringkiosken
  4. GinnDee Sushi & Wok – Klassiskt hål i väggen
  5. Thaibreak – Högklassigt och fräscht

Bästa thaimaten i Uppsala

Amazing Thai Dragarbrunnsgatan Amazing Thai Vaksalagatan
Amazing Thai Dragarbrunnsgatan
amazingthai.se
Amazing Thai Vaksalagatan
amazingthai.se
Amazing Thai Dragarbrunnsgatan Amazing Thai Vaksalagatan

Tillgängligt, trevligt, och gott

Amazing Thai har med två restauranger i Uppsala och en i Stockholm börjat etablera sig på bred skala, men det gör inte upplevelsen mindre trevlig. Lokalen är mysig och inger en mer klassisk ”restaurang”-känsla än många thai-ställen. Med mottot ”Det måste inte vara starkt, men det måste vara gott!” känns menyn trygg även för den som är rädd för chili. Både à la carte och middagsbuffé serveras.

 • Dragarbrunnsgatan 46, Centrum Vaksalagatan 24, Centrum/Fålhagen
  Amazing Thai Dragarbrunnsgatan
  Dragarbrunnsgatan 46, Centrum
  Amazing Thai Vaksalagatan
  Vaksalagatan 24, Centrum/Fålhagen
 • Amazing Thai Dragarbrunnsgatan
  amazingthai.se
  Amazing Thai Vaksalagatan
  amazingthai.se
  018-15 30 10
 • Amazing Thai Dragarbrunnsgatan Amazing Thai Vaksalagatan

Koh Phangan

Hemsida

Kitsch som levererar

Koh Phangan ser en aning malplacerad ut, då den utsmyckade och närmast turistiga restaurangen tronar bland gamla akademiska byggnader på Övre Slottsgatan, men den som lyckas ta sig förbi den kitschiga fasaden finner fantastisk mat från kockar som kan sin sak. Väl värd ett besök.

Praiwans Thaikök

Hemsida

Från food truck till Ringkiosken

Praiwans har länge varit en favorit hos Uppsalas food truck-fantaster mellan maj och september. Nu finns de tillgängliga även under årets övriga månader tack vare inflyttningen i Ringkiosken. Maten är densamma som den alltid varit – flottigt fräsch och magiskt god.

GinnDee Sushi & Wok

Hemsida

Klassiskt hål i väggen

GinnDee huserar i en källarlokal vid Fyrisån och är för de flesta sinnebilden av en thaikrog. Det luktar frityrolja och kryddor när man går ner för trappan, och oavsett om man beställer panang moo, massaman nua eller något annat från menyn så vet man precis vad man får.

Thaibreak

Hemsida

Högklassigt och fräscht

Thai-restauranger kan ibland föra med sig associationer till slarvig snabbmat och flottiga hak, men Thaibreak bevisar en gång för alla att så inte behöver vara fallet. Lokalen är fräsch och modern, konceptet känns genomtänkt, och maten är både god och så pass lätt att man utan problem kan äta den till lunch och återvända till jobbet.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;