Guiden till Uppsalas bästa thailändska restauranger

Guiden till Uppsalas bästa thailändska restauranger

Thaimat kan vara den internationella gastronomins mest pålitliga favorit. Vegetarianer, köttälskare, finsmakare och snabbmatsfantaster hittar alla något att älska i det thailändska köket. Här samsas snälla klassiker som pad thai med kryddstarka kokosgrytor och fräscha sallader. I Uppsala har thailändska restauranger börjat poppa upp som svampar ur jorden de senaste åren. Men vem serverar egentligen Uppsalas bästa sataykyckling? Och var kan man hitta stans starkaste panaeng gong? Vi guidar dig till Uppsalas bästa thai-restauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa thaimaten i Uppsala
  1. Amazing Thai – Tillgängligt, trevligt, och gott
  2. Koh Phangan – Kitsch som levererar
  3. Praiwans Thaikök – Från food truck till Ringkiosken
  4. GinnDee Sushi & Wok – Klassiskt hål i väggen
  5. Thaibreak – Högklassigt och fräscht
  6. Thai Village – Blandat asiatiskt med fokus på thai

Bästa thaimaten i Uppsala

Tillgängligt, trevligt, och gott

Amazing Thai har med två restauranger i Uppsala och en i Stockholm börjat etablera sig på bred skala, men det gör inte upplevelsen mindre trevlig. Lokalen är mysig och inger en mer klassisk ”restaurang”-känsla än många thai-ställen. Med mottot ”Det måste inte vara starkt, men det måste vara gott!” känns menyn trygg även för den som är rädd för chili. Både à la carte och middagsbuffé serveras.

Koh Phangan

Hemsida

Kitsch som levererar

Koh Phangan ser en aning malplacerad ut, då den utsmyckade och närmast turistiga restaurangen tronar bland gamla akademiska byggnader på Övre Slottsgatan, men den som lyckas ta sig förbi den kitschiga fasaden finner fantastisk mat från kockar som kan sin sak. Väl värd ett besök.

Praiwans Thaikök

Hemsida

Från food truck till Ringkiosken

Praiwans har länge varit en favorit hos Uppsalas food truck-fantaster mellan maj och september. Nu finns de tillgängliga även under årets övriga månader tack vare inflyttningen i Ringkiosken. Maten är densamma som den alltid varit – flottigt fräsch och magiskt god.

GinnDee Sushi & Wok

Hemsida

Klassiskt hål i väggen

GinnDee huserar i en källarlokal vid Fyrisån och är för de flesta sinnebilden av en thaikrog. Det luktar frityrolja och kryddor när man går ner för trappan, och oavsett om man beställer panang moo, massaman nua eller något annat från menyn så vet man precis vad man får.

Thaibreak

Hemsida

Högklassigt och fräscht

Thai-restauranger kan ibland föra med sig associationer till slarvig snabbmat och flottiga hak, men Thaibreak bevisar en gång för alla att så inte behöver vara fallet. Lokalen är fräsch och modern, konceptet känns genomtänkt, och maten är både god och så pass lätt att man utan problem kan äta den till lunch och återvända till jobbet.

Thai Village

Hemsida

Blandat asiatiskt med fokus på thai

Thai Village har ett bredare kulinariskt fokus än många andra, och erbjuder så väl kinesisk som japansk mat vid sidan av den thailändska. Köket klarar dock av att jonglera matkulturer med bravur. Thairätterna samsas fint med dim sum och sushi, och restaurangen serverar Uppsalas kanske bästa pad thai.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta