Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
3 sommarfestivaler att kolla in – Maceo Plex, Eric Prydz, Kollektiv Turmstrasse m.fl.

Sommaren närmar sig med stormsteg, och med det även ett gäng högintressanta festivalsatsningar med fokus på dans och elektronisk musik. Här tipsar jag om tre sommarfestivaler, samt några bonusalternativ.

Department Långholmen, 4-5 juni 2022
Department återvänder till somriga Långholmen med fest i dagarna två. På lördagen heter huvudakten Maceo Plex som förutom att själv spela även ansvarar för hela lördagsprogrammet. Samma koncept återkommer på söndagen, men då är det Four Tet som både framträder och sätter ihop programmet.

CLSR Weekend, 10-11 juni 2022
Kanske ingen renodlad festival, men två kvällar och nätter fyllda av fest och dans på den nya mobila superklubben Evenew vid Universitetet. Här spelar namn som Eric Prydz, Artbat, Paul Kalkbrenner, Adriatique och Jeremy Olander.

HIGHTS Festival, 1-2 juli 2022
Oasen Stora Skuggan förvandlas till dansgolv i regi av Hights med akter som Kollektiv Turmstrasse, Jonas Rathsman, Karmon, Nassim Mehran och Petrina Hinas. Som bäddat för en somrig klubbupplevelse.

Bonustips: Den 14 maj 2022 arrangeras Reset Festival i Slakthusområdet, med bland annat Chris Liebing och NTO. 1-3 juli 2022 återvänder jättefestivalen Lollapalooza till Stockholm, med dans-akter som Nina Kraviz, Alesso och W&W.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Skriv en kommentar