Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

östermalm

Coco & Carmen

Punk royal är Robert Downey junior (Ironman ifall någon är förvirrad) i sin unga dar -sex, drugs and rocknroll- medan Coco & Caremn är Robert Downey junior i sina äldre dar -sexy, noo drugs, still rock n roll-

 

Här erbjuds avsmakningsmeny för 595 kr och dryckespaket för 595 kr. Du har ingen kontroll, bara sitt och njut.

 

 

Öppettider: Tis - lör 17:00 - ?

Coco & Carmen


Så vad säger mina fem sinnen:

LUKT: Bra vinlista och annat skoj. Kaviar på handen med stark vodka som nyper till i näsborrarna.

SYN: croque monsier med foie gras emoji. hummer, gåslever, anka och annat gott i en kul presentation. Liten restaurang möblerad till bristningsgränsen med bord och sittplatser. Små hörn med enbart tvåmannabord var gulligt. Lokalen är östermalmtant gone lite cray cray med detaljer som hintar om ev klimakteriekris eller happy pills.

SMAK: avsmakningsmeny (ca 8-9 rätter) med innovativa smårätter, komplicerade men lyckade smakkombinationer, lyxiga råvaror i en teatralisk presentation. Svårt att finna fel när genier står bakom menyn. Med risk att låta som en sumobrottare så måste jag tyvärr säga att man inte blir så mätt. Kommer nog behöva en stödburgare efteråt.

HÖRSEL: hög ljudnivå. Smockfullt med folk. Musik är bra, inget dramatiskt som på punk royale

KÄNSLA: Avspänd atmosfär med bra och trevlig service. Stimmigt, avslappnat och glatt. Klientelen är lite mer ”royale” men pga chill atmosfär så känns det långt ifrån stelt och snobbigt. Prisvärt, inte bara för att det är gott utan för att man får ta del av kockens kreativa sinne och uppleva en middag på denna nivå. Yes please. Precis när du börjar bli smålack på att nästa rätt inte kommer så dyker servisen upp med ännu en käftsmäll.
En 2,5 timmars sittning som flörtar vilt med smaklökarna

Boka bord där ett måste, minst 1 månad i förväg

SJÄTTE SINNET: Du har varit på Punk Royale (det är samma ägare). Du älskade det. Det är kaos, ger vibbar av Berlin, maten är god och efteråt vill du starta din egen rockband

På Coco och Carmen är maten lika bra och innovativ. Den är kanske groupien till Punk Royale, fortfarande ok att ta med något mer kontroversiella gäster med bra förutsättning att få de att slappna av. Live a little

Hamnar på min topp lista av restauranger att rekommendera i Stockholm

 

 

Copine

Om du varit på Jim & Jacob så vet du att du får god mat, bra stämning, trevlig service, ja helt enkelt en underbar kärleksfull restaurangupplevelse. Vad händer när J&J skaffar flickvän. Who rule the world…..Copine

 

Öppettider: Mån - lör 11:30 - 00:00

Copine

 


Så vad säger mina fem sinnen:

LUKT: bra vinlista. Finns en del intressanta på glas

SYN: Stor lokal med fönstervägg. Öppet kök med bardel för nyfikna gäster som vill spana in bakom kulisserna.  Blåa nyanser, luftig och avskalad restaurang med småbord. Fin och ren toalett. En Chambre Séparée (med egen meny) som såg underbart mysig ut.

SMAK: Både lunch och middag håller hög kvalitet och är ambitiöst. Stockholms godaste råbiff intas här. Det finns avsmakningsmeny (beslutsångest) men går även att beställa smårätter som varmrätter. Enkel men långt ifrån simpel mat, perfekt smaksatt och ljuvligt gott, medelhavsinspirerad med en svensk touch

HÖRSEL: medelhög ljudnivå men inte alldeles för störigt.  Äldre-ish klientel så det blir inte för kackligt

KÄNSLA: prisvärt blir det med tanke på råvarorna, smakerna och portionerna. Ett av få ställen i Stockholm som jag utan tvekan kan rekommendera utan att blinka. Bra för date, päronen, catch up med kompisarna. Behaglig upplevelse. Trevlig och kompetent service. Atmosfären är opretto,trevlig och välkomnande

SJÄTTE SINNET: Du vill äta Stockholm godaste råbiff. En trevlig lyxlunch (läs; lite dyrare än snittet). Ett ställe som levererar på hög nivå, du lär knappt bli besviken. Boka bord. Hamnar på min favvo-lista för äta ute. Praliner skapade av kocken Kalle Jungstedt. J&J majsbröd serveras här innan maten, i miniformat

 

Giretto

Säg mig den som inte gillar pizza. Om en sådan individ finns så har jag bara att säga: who hurt you?

Sedan har alla sina autentiska sätt att laga pizza på. 500 versioner av degknytet finns att hitta.

Men det jag är ute efter är god, hederlig pizza. Hade man kunnat straffa pizzerior som typ lapplisor för urusla pizzor och total icke passion, ja då skulle det vara så mycket enklare att välja plats och ställe. Vare sig det är flatbread, napolitansk, artisan, slice, fulpizza eller lyxpizza är mitt enda krav att det smakar gott. Vill jag ha äckelpizza då går jag till ICAs frysdisk

New kiddo in town ;Giretto, gör rätt och mätt

 

 

Öppet: mån -lördag

Giretto

 

Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: pizza, pizza, pizza och billigt vin på glas

 SYN: Lokalen är snygg, rymlig och luftig med schackrutig golv, mörk trä och är tilltalande.

SMAK: Bara pizza på menyn. Bra deg, så god med krispig botten och kanterna med tuggmotstånd och ljuvlighet. Finns med säkra pålägg och lite mer äventyrliga. Proportionen pålägg/deg är bra

HÖRSEL: det var tomt i lokalen nä jag var där men jan tänka mig att det blir högt

 KÄNSEL: prisvärt och prisvänligt. Inga dyra pizzor (speciellt inte om man jämför med systerkrogen Giro) och vin och öl till humana priser. Trevliga killar som jobbar. Man beställer och betalar i kassan och får maten serverad på bordet. Bra för större sällskap. AW. Vardagsdejt. Chill och bara allmänt nice ställe för häng

 SJÄTTE SINNET: Pizza som är högt på min lista. Stället har allt för en lyckad avslappnad kväll

Soldaten Svejk

Old is the new black.
Jag har en stor tacksamhet och glädje till att nya ställen poppar up stup i kvarten. Det är alltid lika kul att få testa något nytt, kanske hitta en ny favorit, smultronställe eller överraskning.
Tyvärr har jag noterat en tendens till att fler och fler inte levererar. Mycket snack och inget göra. Det hindrar mig inte från att vilja utforska i alla fall men jag har perioder av att känna en motstånd eftersom the new BEST thing visar sig vara the new BEST bullshit.
Därför känns det bra att ha platser som har funnit sedan stenåldern som i sin tur håller en konsistens.
Soldaten Svejk kommer inte ge något innovativt eller överraskande. Spännande eller mindblowing. Men från att ha varit ett ställe i Stockholm som var första med att servera bra öl och pubkrubb som är good enough utan att råna dig.



Öppet:mån - söndag

SoldatenSvejk

 

Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: liten (onödig) vinlista. Du kommer hit för ölen. Tjeckiskt öl

SYN: Klassisk rustik östeuropeisk öl hak. Avskalad miljö, bardel och matsal på två våningar.
Lång kö framför ingången redan 15 minuter innan öppning
Klassiskt stammishak med sina gubbar men på senaste tiden yngre 30plusare som strängs i lokalen

SMAK: maten är mastig och fet. Schnitzel, cevapcici, panerad ost, korv, råstekt potatis och annat östeuropeiskt influerad mat. Min favorit är den enkla charktallriken som ör ett perfekt tillbehör till ditt öl, vilket är egentligen orsaken till varför du är här. Maten är väldigt mättande, asså magen exploderar. Smakerna är ok, inga större ambitioner eller instagram trevliga upplägg. Men vad som gör att det inte spelat någon roll är det humana priser. Målet har aldrig varit att ge en kulinarisk wow upplevelse, målet är att få bra fet mat under din vistelse.

HÖRSEL: med tanke på att jag aldrig sett stället tomt utan tvärtom smockfullt, ja då kan du gissa hur ljudnivån är. In case I wasn´t clear enough så är det högt, bullrigt och glatt

KÄNSEL: Om det är budgetvänligt, en students dröm egentligen. Totalt opretto atmosfär, folk som vill hänga och trängas i ett rustikt öl hak. Skratta, dricka öl och ha kul. Rutinerad och bra personal.
Går ej att boka bord, gäller att hänga på låset. Väntetider kan vara lite långa men det är konsekvens till att stället är så poppis

SJÄTTE SINNET: Bland alla beerbellys, gigantiska portioner av kolesterolhöjande krubb och underbart utbud av öl är slutsatsen att livet är till för att njutas och all consequences can wait

Grodan

 Innan du finner drömrestaurangen är du tvungen att kyssa en helvetes massa grodor.

I det här fallet är det kanske inte drömrestaurangen men en groda man gott och väl kan ta för vad det är

 

Öppet: mån-sön

Grodan

 

Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: bra utbud av viner. Hundar är välkomna på uteserveringen, baren och loungen

SYN: restaurangen är uppdelad i många olika rum. Dov belysning. Elegant, tidlös med mörka toner. Klassiskt. Blandad äldre-ish klientel.

SMAK: Svensk-frank lång meny med the usual suspects. Frukost, lunch och middag. God brödkorg innan maten. Deras råbiff är super god.

HÖRSEL: bra-ish ljudnivå. Bekväm för samtal. Ingen störigt.

KÄNSEL: Servicen är väldigt bra, professionell, vänlig, uppmärksam och smidig. Stället är pricy men inte mer än resten av Stureplans ställen. Worth it. Det är något med den lugnande atmosfären, intimiteten och stilfullheten som charmar mig

SJÄTTE SINNET: Klassiker som ej kan gå fel.  Uteservering öppen året om