Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Nytorget 6

Det finns dagar då man inte har lust, tid eller ork att bestämma vart man vill äta eller ens veta vad man är sugen på. Jag själv vill nästan varenda gång gå till ett ställe jag inte testat tidigare eftersom det gör hela ”äta ute” upplevelsen roligare.

Men ibland vill man bara ha ett säkert kort för både en själv och sällskapet som skall med.

Nytorget 6 och dess systerkrogar uppfyller detta önskemål.

 

Öppet: Alla dagar, 07:30 (11:00) -01:00

Nytorget6

 

 

Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: fint vinutbud. Hundar är välkomna

SYN: helsnygg, välkomnande och ombonad bistro med avlång bardisk för drop-in platser. Öppet kök. Trångt mellan borden. Uteservering. Nedre matsal som kan bokas för möten.

SMAK: Lång meny med alla dagens måltider kan intas här. Menyn är inspirerad av världens alla hörn, här finner du omeletter, råbiff, sallader, dagens, grill, rotisseri, vegetarisk, kött och serveras antigen som snacks, mellanrätt, huvudrätt, dessert och tillbehör. Kvalitén varierar men oftast är man nöjd, inga kulinariska OMG moment men stället levererar good enough.

HÖRSEL: Poppis ställe som oftast är knökfullt. Samt att man sitter väldigt nära sin bordsgranne men trots detta så är ljudnivån lagom. Man behöver ej skrika för att bli hörd.

KÄNSEL:svårt att säga om det är prisvänligt, vi befinner oss ändå i Stockholm och stället är en restaurang och inte café. Men summa summarum så är det prisvärt i slutändan även om man kan få bättre smakupplevelse på andra ställen. Nytorget 6 erbjuder mer än bara mat och ör ett ställe som funkar för de flesta. Service-you win some, you lose some. Bra för avslappnad häng med vänner, partner, päronen, kollegor. Såsom menyn är varierande så är klientel likaså

SJÄTTE SINNET: frukost, brunch, lunch, middag, nattmat, take-away; this place got you covered. Säkert kort i de flesta fallen

beroendeframkallande bröd som ingår

 

I brist på bloggkoncept så delar jag med mig ett recept

Världens enklaste recept.

Hur många gånger har man inte läst eller hört detta tidigare.

Latmasken inom dig väcks till liv och ser framför sig en enkel och smidig stund i köket

Vilket sedan alltid resulterar i att något blir bränt, inte tillräckligt lagat, atombombnedslag i hela köket, konstig ovanlig ingrediens eller så är det enkelt att tillaga men smakar absolut ingenting.

 

Mitt recept är här för att bevisa motsatsen. Hoppas att du har förtroendet och orken att ge det en chans

Lätt att förbereda

Tillaga

Smakar gott

Det jobbigaste i det hela är att gå till matbutiken och köpa ingredienserna, allt därefter är lätt som en plätt

 


Låt mig introducera:

Den heliga kyckligen

 

900 g kycklinglår

1 dl dijon senap

4 msk maple sirup (funkar även att byta ut till vanlig sirap, honung, dadelsipar. Same-same but different)

1-2 msk risvinäger

1/4 salt

1/4 färsk mald svartpeppar

 


Tillagning:

Sätt ugn på 230C

Smörj eller lägg alu-folie i en 20 x 20 cm ugnsäker bakpanna

I en liten skål blanda ihop dijonsenap, maple syrup, risvinäger, salt och peppar

Kycklinglåren kan vara hela eller skäras i större kuber. Lägg de i bakformen och häll dijonblandnignen över. Se till att rulla in kycklingen i blandnigen så att alla bitar täcks.

Grädda, utan att täcka i 40 minuter

 

Voila. Njut tillsammans med en sallad, ris/bulgur eller annat gott tillbehör.

 


It´s a party pleaser every time

Bar à Vins

Ett av mina smultronställen. Så önskar att det var närmare där jag bor. Ibland finns det ställen som med all sin enkelhet, ärlighet och passion ger en stark välkomnade känsla att man faller pladask på direkten.

Bar a Vins. Helt underbar. Frågar någon mig exakt varför, så har  jag  inget svar. Lokalen är trång och stimmig. Menyn kort men naggande god. Klientelen är en blandning av 20 och 100 åringar. Ingen röd tråd alls. Inredningen är enkel och ordinär men ger en varm och trygg känsla av att vara på rätt ställe vilken dag som helst på året.

Sen att det är franskt, ja där har stället försprång i min värld i alla fall.

 

Öppet: tisdag - lördag 17.00–23.00 söndag 17:00 - 22:00 

Bar a vins

 

Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: Eftersom det är en vinbar, ja då är vinerna i centrum. Utvalda ur passion från mindre franska vinproducenter, egenimporterade så man hittar icke deras utbud på systembolag. Så, gillar du något vin så är det bara att återvända, och trust me, du kommer vilja återvända. Nya vinsorter presenteras på löpande band

Vinprovningar hålls.  Hundar är välkomna.

SYN: Älskar deras röda neon logga. Intim liten rustik lokal med bardisk och enstaka bord i rummet. Vitt kakel, trä med dämpad belysning och levande ljus. Liten uteservering och ibland grillas det ostron.

SMAK: Kort meny uppskrivet på griffeltavla med säsongsbetonad rustik bistromat. Bästa är att ta deras chark/ost tallrik som komplement till ditt vin. Och, lyssna noga nu. Stockholms bästa Chevrésallad serveras här. Jag vet, jag vet, en sallad säger du. Men det är så mycket mer. s'il vous plaît

HÖRSEL: Full av sorl, livligt och hög ljudnivå. Men trivsamt

KÄNSEL: stimmigt. Välkomnande. Levande. Människor tätt inpå. Passionerad och trevlig personal. Prisvärt. Ingen bordsbokning och lokalen fylls på, på en millisekund, gäller att hänga på låset. Det går även att abonnera hela lokalen.

SJÄTTE SINNET: Av alla franska ställen i Stockholm är Bar à Vins favoriten. Ägaren har en stenkast från sin vinbar även delikatessbutiken Chez Philippe med importerade franska varor.

PMS ain´t got nuttin´ on hangry

Blodsockret faller. Hjärnans alarmsystem börjar gå igång och uppfattar läget som livshotande. Av alla organ så är just hjärna 100 % beroende av glukos för att hålla den aktiv.
Inget sött, hjärnan har dött
Du blir stressad. Kroppen utsöndrar adrenalin (stresshormon). Du hamnar i danger zone, its fight och flight. Oh yeah, din feel-good hormon (dopamin) sjunker. Du. Börjar. Bli. Hangry

Allt följande händer med mig i alla fall. Ibland allt tillsammans, ibland enstaka symptom:


-Hulken födds. Ilska, irritation, smash and grab. Innocent bystanders are at life risk. Noll tolerans
Om man lyckas hålla sig från att attackera okända människor så får dina närmaste istället äran att ta konsekvensen. Kortsiktigt impulsivt wordvomit och tydlig irritation mot sina vänner eller partner.


-Om inte hulken så let me introduce you to Drama Queen of the year. “Vad menar du med att det inte är jordens undergång. Det är det, annars hade jag inte mått så hääääääääär”


-Vill ringa Foodora och beställa ALLT på menyn, eftersom rent logiskt så vet jag att jag kommer äta upp allt. När budpersonen kommer så skäller jag ut hen, sparkar cykeln och påpekar hur de vågar ta så lång tid på sig när jag håller på att bli galen

- En elefant tung trötthet. Huvudet känns som 100 kg, ögonen går knappt att hålla öppna, inte ens med tandpetare. Narkolepsi liknande tillstånd

-Snickers reklamen “You’re Not You When You’re Hungry.” är based om a true story. Min!

Det värsta är att om inte jag blir anklagad för att vara en PMS kärring så kommer en undan med att kalla mig Hangry kärring. Eller så måste jag inse att jag inte är en trevlig individ att umgås med.
Hehhe, jodå. Det är jag. Mina 3,5 Facebook vänner bekräftar detta

Giretto

Säg mig den som inte gillar pizza. Om en sådan individ finns så har jag bara att säga: who hurt you?

Sedan har alla sina autentiska sätt att laga pizza på. 500 versioner av vatten-degknytet finns att hitta.

Men det jag är ute efter är god, hederlig pizza. Hade man kunnat straffa pizzerior som typ lapplisor för urusla pizzor och total icke passion, ja då skulle det vara så mycket enklare att välja plats och ställe. Vare sig det är flatbread, napolitansk, artisan, slice, fulpizza eller lyxpizza är mitt enda krav att det smakar gott. Vill jag ha äckelpizza då går jag till ICAs frysdisk

New kiddo in town ;Giretto, gör rätt och mätt

 

 

Öppet: mån -lördag

Giretto

 

Så vad säger mina fem sinnen:

 

LUKT: pizza, pizza, pizza och billigt vin på glas

 SYN: Lokalen är snygg, rymlig och luftig med schackrutig golv, mörk trä och är tilltalande.

SMAK: Bara pizza på menyn. Bra deg, så god med krispig botten och kanterna med tuggmotstånd och ljuvlighet. Finns med säkra pålägg och lite mer äventyrliga. Proportionen pålägg/deg är bra

HÖRSEL: det var tomt i lokalen nä jag var där men jan tänka mig att det blir högt

 KÄNSEL: prisvärt och prisvänligt. Inga dyra pizzor (speciellt inte om man jämför med systerkrogen Giro) och vin och öl till humana priser. Trevliga killar som jobbar. Man beställer och betalar i kassan och får maten serverad på bordet. Bra för större sällskap. AW. Vardagsdejt. Chill och bara allmänt nice ställe för häng

 SJÄTTE SINNET: Pizza som är högt på min lista. Stället har allt för en lyckad avslappnad kväll