Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

blablabla

Nästa station: Restauranger vid tunnelbana

Det är svinkallt ute och det kommer bara att bli värre. Att lämna hemmet känns som att bestiga ett berg. Man gör det man måste, exempel är att jobba för att man måste få lön och betala räkningarna. Hämta -lämna kidsen från dagis eller skola (annars orosanmälan). Eftersom att äta ute är en viktig (viktig och viktig men typ) del av mitt liv så blir detta en utmaning under vinterhalvåret. Kraven för vad en restaurang kräver minimeras MEN det måste ändå kännas värt min tid och smaksinne. Så när 1 minut känns som ett fängelseår vill man helst ut ur t-bana , max tio steg och man är redan inne i värmen och har en meny i handen.

Startpunkt får vara Gullmarsplan och så kör vi hela vägen till Hötorget. Varför bara dit undrar ni. Jo det är vinter, jag vill helst inte vistas för långt bort från min sköna soffa och täcke.

Ja, jag är Grinchens kusin, har fått höra det ett antal gånger

 

Gullmarsplan: inte alls ett bra utbud. Inne på stationen finns Espresso house, men i så fall kommer även jag att vilja ta mig ut i kylan och hitta något bättre. Det finns visserligen en Prime Burger och enligt google maps är det 140 meter dit, ca 2 min att gå. Två min är två fängelseår. Vill du uppoffra mer av din tid så har du Tbilisis hörna,en väldigt bra, billig och mättande restaurang . Den är 600 m och tar 5 minuter att gå, i isande kyla med risk att dö.

Skanstull: Närmaste och bästa är Teatern i ringen. En najsare foodcourt med bra utbud. Dock är det inte direkt mysigt och avkopplande atmosfär. Eatery social i Clarion hotellet, har ej ätit där endast tagit drinkar. Skön, vibrerande stämning.

Vill man gå lite extra (typ 2-3min) så finns China, Falloumi, Crispy pizza

Medborgarplasten: Mc Donalds och Max för den som vill. Scandic malmen. Kvarnen. Babylon. Jag har dock inte varit på någon av dessa ställen. Men vi får se, snart

Slussen: Kan glatt säga Omnipollos hatt som har goda pizzor och dyr fancy schamncy öl. Trots nära till t-banan så kvarstår faktum att det kommer vara kö och fullsmockat. Så du kommer kanske tvingas vänta ut i kylan för att vänta på plats. Restaurang Gondolen är ett fint ställe. Du behöver bara korsa övergångsstället and you there. Ett nytt boutique hotell har öppnat precis vid t-bana utgången. Den heter Hotel Frantz, någon som varit?

Gamla stan: Vägg i vägg är Vapiano.....men vi går vidare. The Flying Elk, en lite stylish Pub. Men något som är helt värd en promenad (140 meter, 2 min) är The Burgundy/Tweed/Djuret. Maten, atmosfären och servicen är alltid på topp.

T-centralen: Urk, om en kunde skippa en station så vore det t-centralen. Mestadels p.g.a. en million människor, en million utgångar, en million irritations moment. Men första stället jag kom att tänka på är Luzette. Stället är bra, lite överprisat och hög puls. Det bästa är nog att den befinner sig inne i stationen, så det betyder NOLL kontakt med yttre världens minusgrader. Vill man trotsa kylan så ligger Griffins Steakhouse relativt nära. Kitschig, skön och vintermysig atmosfär. God mat, speciellt bra är brunchbuffen.

Hötorget: Hötorgshallen, well inte direkt restaurang men god mat finns det bl a Tokyo Diner, Carls deli och mycket mer. Sedan kan man ta ett par extra steg till Haymarkets Greta och Pauls, dock inget jag direkt springer till men when in winter....och här kan man boka bord, slå sig ner och inte behöva stressa vidare. På andra utgången mot Olof Palmes gatan kommer du direkt in på Urban deli Sveavägen. Stort och passar de flesta och stora sällskap. Jag har lite hat-kärlek. Men så har vi Mancini, finitalienare som är bäst väldigt nära t-bane utgången. Dyrt men gott

 

Hello-vin

Halloween är på G. Om jag hade haft en favorit helg så hade det nog varit denna. Men jag firar ingenting och dessutom så har Halloween aldrig riktigt slagit igenom på ett boombastic sätt här i Sverige. Alla dessa unga flickor som drömmer om att klä ut sig till slutty little devils kan bara fortsätta drömma.

Jag hade nog klätt ut mig till en maträtt eller något annat töntigt. Älskar maskerad.

Men vad ska jag skriva om när det kommer till Allhelgonadag

Alla andra bloggar tipsar om vad man ska klä ut sig till. Vad man ska laga. Olika fester och events som händer. Skräckfilmer man ska titta på.

I have nada

Ett år deltog jag i Halloweenparaden på Kungsan. OM det var pinsamt dåligt är bara förnamnet. Det slutade med att jag utklädd till djävul och min vän utklädd till häxa hamnade på Kommendören med en drink i handen och alla blickar riktade mot oss. A devil and a witch walk into a bar...... slutade med att vi kom hem tidigt och jag kollade på en serie.

Det jag älskar är alla olika tv-seriers halloween avsnitt. Roligare än julavsnitten. En klassiker är The Simpson House of horrors.

 

Sedan nämner jag vin i bloggtiteln. Som jag tidigare yttrat så vet jag noll om vin. Men min lever har varit med om den ena och den andra.

Rosé funkar alltid, mellanlandet när man vet jack shit om vad man ska välja. Sedan är en klassiker (eller urban legend) att champagne passar till allt. Helt ärligt vet jag inte om det är sant, men det låter fancy och man kommer undan med ursäkten.

Röda viner: så länge de inte är för söta. Jag gillar casual viner, som fungerar som bra hemmaviner. Tex The butcher, Un Pocos egna röda, chateauneuf du pape ( fråga INTE vilken årgång, how the hell shpuld i know),

Vitt: The butcher, albarino, Loimer lentz. Torrt ska det vara i alla fall

Ett orange vin som jag gillar exta mycket är georgiska Rkatsiteli Qvevri

Det finns en massa mer sorter jag gillar att förtära. Oftast går jag efter rekommendation inom normal prisnivå. Jag låter experterna bedöma och förklara vilka viner passar till vad och ursprung etc. Jag är bara här för att hålla i mitt vinglas , it´s 5 o'clock somewhere in the world right now

 


Om man ändå känner för att fira så finns det ett par ställen att hänga på:

MELT Halloween madness https://www.facebook.com/events/1232485416958615/

Patricia halloween week https://www.facebook.com/events/1232485416958615/

Halloween på Gröna Lund https://www.facebook.com/events/347271636192071/

Fotografiska- Dumpa din kille https://www.facebook.com/events/1304261793068113/

Stockholm Ghost walk https://www.facebook.com/events/2331335377181368/

Cafe opera Halloween party https://www.facebook.com/events/925058734535422/

Hermans restaurang https://www.facebook.com/events/383643209189744/

Golden Hits Halloween https://www.facebook.com/events/2345015172480191/

Clarion hotel sign https://www.facebook.com/events/1810759149057218/

Baras halloween party https://www.facebook.com/events/728659824223107/

Klättercentret Halloween sesh https://www.facebook.com/events/475450606376823/

Miss Behave halloween party https://www.facebook.com/events/267873673718436/

Nya Carnegiebryggeriet https://www.facebook.com/events/1261942340579222/

Vau de Ville black halloween https://www.facebook.com/events/2658977917494125/

Dirty Vegan halloweek https://www.facebook.com/events/502036213860852/

Landet telefonplan releasefest https://www.facebook.com/events/3336526063054040/

PMS ain´t got nuttin´ on hangry

Blodsockret faller. Hjärnans alarmsystem börjar gå igång och uppfattar läget som livshotande. Av alla organ så är just hjärna 100 % beroende av glukos för att hålla den aktiv.
Inget sött, hjärnan har dött
Du blir stressad. Kroppen utsöndrar adrenalin (stresshormon). Du hamnar i danger zone, its fight och flight. Oh yeah, din feel-good hormon (dopamin) sjunker. Du. Börjar. Bli. Hangry

Allt följande händer med mig i alla fall. Ibland allt tillsammans, ibland enstaka symptom:


-Hulken födds. Ilska, irritation, smash and grab. Innocent bystanders are at life risk. Noll tolerans
Om man lyckas hålla sig från att attackera okända människor så får dina närmaste istället äran att ta konsekvensen. Kortsiktigt impulsivt wordvomit och tydlig irritation mot sina vänner eller partner.


-Om inte hulken så let me introduce you to Drama Queen of the year. “Vad menar du med att det inte är jordens undergång. Det är det, annars hade jag inte mått så hääääääääär”


-Vill ringa Foodora och beställa ALLT på menyn, eftersom rent logiskt så vet jag att jag kommer äta upp allt. När budpersonen kommer så skäller jag ut hen, sparkar cykeln och påpekar hur de vågar ta så lång tid på sig när jag håller på att bli galen

- En elefant tung trötthet. Huvudet känns som 100 kg, ögonen går knappt att hålla öppna, inte ens med tandpetare. Narkolepsi liknande tillstånd

-Snickers reklamen “You’re Not You When You’re Hungry.” är based om a true story. Min!

Det värsta är att om inte jag blir anklagad för att vara en PMS kärring så kommer en undan med att kalla mig Hangry kärring. Eller så måste jag inse att jag inte är en trevlig individ att umgås med.
Hehhe, jodå. Det är jag. Mina 3,5 Facebook vänner bekräftar detta

Fast food

Äter jag bara på restauranger och finmat? Nej, det gör jag inte men jag föredrar det. Att äta ute är en upplevelse för mig. Det behöver inte vara mindblowing varenda gång men hela grejen att gå ut, atmosfären, att titta på menyn, undra om man valt rätt eller fel rätt är som ett skådespel. Sällskapet som är med är viktigast. Ibland är det så att umgänget räddar en medioker restaurangupplevelse. Så äta ute med vänner är det främsta sättet jag umgås på.

Men

ibland så moffar jag i mig klassisk ful-mat, en titel som inte är rättvis men it´s a jungle out there

Gullmars kebab: deras kebabtallrik med bulgur äter jag så ofta att så fort ägaren ser min lilltå göra entré på stället ger han mig en igenkännande nick och säger kebab med bulgur. I början tyckte jag det var lite pinsamt men nu känns det lite som att jag är med i min egen tv-serie med ett hak where people know me (ok-ey)


Max: deras hamburgare, original eller max. Den är bra, bättre än de flest finburgare där ute. Men deras pommes är inte värda min eller någon annans tid

McDonalds: milkshake och äppelpajen. Burgarna smakar som att de marinerats i en sumobrottares armhåla och smakar därefter

Burger king: burgaren och onion rings

Pizza: "fulpizzan" i Hammarby höjden, Pärlan. Men vinnande konceptet varje fulpizzeria har är the one and only PIZZASALLAD. Asså Sveriges bästa uppfinning i mathistoriens värld

Subway: hade en period då jag åt det för lunch varje dag. Inte gott men enkelt och no brainer

Hisar fastfood i Hötorgshallen: Stockholms bäst bevarade hemlighet eller vad man nu än säger. Gå dit, ät vad du än vill från menyn. Repeat as often as you can

Fransk hotdog från någon korvmoj

SPA(m)

 Spa är en förkortning av latinska “salus per aquam” (hälsa genom vatten)

 

Jakten efter att vara i nuet stressar skiten ur mig och alla andra. Jag vet inte och kommer aldrig förstå grejjen med SPA. Iden är bra i teori men i verkligheten är det allt annat än idealistiskt. Glida runt halvnaken bland okända människor där vi alla desperat försöker njuta av tystnaden och lugnet. Med tanke på onödiga priset man betalar för att sitta på en loungesoffa och bada i en pool fylld med andra människo(hår) är det absurt. Skillnaden från Eriksdalsbadet är att här är det åldersgräns, that´s it, istället för skrikande hoppande barn får vi hånglande vuxna som glömt bort att bete sig (hehe Gud vad jag låter som en gammal tant).

Sen väl inomhus på den klaustrofobiska  hälsobadet så kostar allting extra. Massage, andra behandlingar och överprisad ”hälsomat” . Kan vi ta en stund och prata om maten…. ge mig alternativet i alla fall att unna mig en fettdrypande hamburgare.

Och trots att jag är en rastlös själ som lätt blir uttråkad så har jag förmågan att fokusera och varva ner. Jag går på yoga, ett mirakel som fungerar på mig. Jag har testat mindfullness och höll på att riva av mig skinnet hur frustrerande det var. Spa anläggningar är i nivå med mindfullness. Funkar för vissa. Kanske tanken att man betalt inträde och ”inversterar” i sin hälsa ger en placebo effekt att man tar hand om sig själv. Dunno, varför inte bara ta en promenad ut i friska luften i en skog?

 

Som kvinna antar folk alltid att en älskar att gå på Spa. Jag har fått det i present av kompisar, jag har blivit taken away på romantic getaways, jag  t.o.m intalade mig själv  att boka in Steam hotel med min nuvarande sambo i tron att eftersom han är the one så kommer upplevelsen vara annorlunda….vi båda vart fett uttråkade och hade hunnit med både det ena och det andra , sen ville vi bara hem.  Hahaha ganska komiskt att vi slösade en hel dag, pengar och frös ihjäl på vägen dit för något vi kunde ha fått så mycket bättre i soffan hemma. Men A for effort.

Kan hysterin tagga ner lite eller i alla fall sluta att överromantisera hela upplevelsen. Det är bara  tråkigt och stjäl den tid man skulle kunna använt för att på riktigt koppla av.

Folk som ”inte har tid” att träna och känner skuld att de lever ohälsosamt, har inga problem att överbetala SPA weekends för att mildra ångesten och komma undan med att leva sunt. Jag varken tränar eller äter bra, jag känner ångest för att jag är elak mot min kropp men jag inbillar mig inte att lite varmvatten och en massage kommer förlänga mitt liv. Tror att jag måste sluta röka först.

Jag har gett SPA anläggningar flera chanser än förtjänat och vem vet , jag kommer säkert hamna på ett SPA igen någon gång i framtiden. Jag var t.o.m i kurorternas huvudstad: Budapest. Jag valde att inte slösa en halvdag inspärrad i en enorm tolaettanläggning, istället promenerade jag runt stadens gator och njöt, fyllde mina sinnen med vackra minnen…..och magen med god öl

 

Mitt SPA CV:

Centralbadet: hemskt. Maten. Miljön, badgästerna.

Selma city: litet. Fin utsikt. Dålig mat. Tråkigt

Yasuragi: Den enda anläggningen jag gillar. Det är stort och atmosfären och inredningen var verkligen spot on. Rummen fräscha. Maten god. Det jag inte gillar är att det är så satans dyrt. Och människor

Sturebadet: lyxigare version av Centralbadet. Lika poänglöst och tråkigt

Steam hotel: live porno är allt jag har att säga. Get a room, du är bokstavligen på ett hotell

Utomlands: som hemma fast utomlands:/ Dock blev jag traumatiserad i Slovenien då ALLA var nakna. Det var på riktigt 50 shades av allt och erfarenheten var lika dålig som boken

Men kanske så bottnar allt i att jag är avis på folk som kan njuta på sådana anläggningar? Den moderna människans sätt att varva ner?

 

Saker jag gillar med Spa:

Spagetti

Spareribs

Sparkling water

Space

Spain