Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

blablabla

Slogan of year 2020: I can´t breath

Mother Nature – Coronavirus - I can´t breath

Motherfucker – Police officer – I can´t breath

 


Del I

Trots att livet stannade upp år 2020 så kommer det gå i historen som året av pandemin. Vi kommer nämnas i historieböcker som en omskakande händelse men vår verkliget nu är att vi aldrig haft mindre att göra och är mer begränsade än någonsin.

Hela världen enades och satt i samma båt (vissa med bättre förusättnigar än andra men you get the jist). Kanske inte det mest ideala anledningen till förening men livet stannade upp. För vissa förädande, för vissa saknaden av att krama någon. Inlåsta i hemmet, andra fick “ta ansvar”. Många blev av med jobbet, många fick jobba över, extra, till utmattningsgräns där de samtidigt utsätts för denna virus vilket skapar ångest och rädsla. Världen hamnade i total obalans. Inga gråzoner. Antigen svart eller vitt. Samt ovissheten som späder på en redan svår sitauton.

 


Det finns glimtar av humor, folk som är innovativa, kreativa, gör det bästa av sitationen: funny quarantine

 


Många har mentalt blivit sämre b.la inga AA möten, ingen mänsklig kontakt. Vissa har blvit mentalt bättre, personer på gränsen till utamattning har fått jobba hemifrån och på så vis fått möjligheten att återhämtas, hjärnvila, ta saker i sin egen takt utan krav och påtryckningar.

Relationer som ställs på prov. Vissa är mer kära än någonsin och äntligen fått det där extra tiden att umgås med varandra, med familjen, med barnen, hunden. Vissa har insett att de inte alls klarar av att vara under samma tak 24/7.

 


Ja, 2020 har satt allt på ultraspeed. Samtidigt som ingenting händer så händer det en hel del. Boom Boom Ciao.

 


Del II

Sexuella trakasserier och övergrepp har skett i all evighet, flertal kampanjer och protester har utförts lite här och där utan någon större framgång att nå till mänskligheten. Men sedan plötsligt hände det, #metoo rörelsen föds 2017 och äntligen får offren sina röster hörda.

Samma nu med BLM. Äntligen enas världen inte bara pga pandemin utan också att uppmärksamma racism, antirascism och white privilege

 


En mening som slog mig extra hårt och bara skrek in your face you white privilege woman var:

PRIVELEGE IS WHEN YOU THINK SOMETHING IS NOT A PROBLEM BECAUSE YOU ARE NOT AFFECTED PERSONALLY

Jag ser inte färg. Jag tänker alltid why don´t we all just get along. Tyvärr fungerar inte resten av världen så. NAIV, detta är jag. Absolut , guldstjärna att jag inte är rasist, men det räcker inte, det är jag versus milliontals andra som är det. Äntligen får hastag BLM sin moment.

 


2020 the year I cant´t breath opened our eyes

 

 

 

De sju dödssynderna

De sju Coronasynderna

 

Girighet: STEP.AWAY from toapappret. Lägg ner din femtioelfte rulle och lämna lokalen medan du fortfarande har din stolthet intakt. Skippa även jästen på väg ut

Högmod: Ditt bananbröd och surdegsbröd är inte revolutionerande. Ta ditt recept och put it where the sun don´t shine. Var normal, laga makaroner med falukorv

Frosseri: Räknas kopiösa mängder av vin. Jag har utnyttjat tiden för att utöva mina vinkunskaper, ibland med minnesluckor men går bra ändå. Även frosseri av tv-serier.

Avund: På alla som får jobba hemifrån, sitta i sina kallingar och mjukisar. Jag måste vara på plats 8-17 varje dag, åka corona buss. Trä på mig byxor, som blivit för små pga dricker en massa vin och käkar kakor hemma av tristess.

Lust: Hur många Corona baby-sar kommer att komma till :-P

På det negativa: Paolo R kan inte ens under en pandemi missa chansen att uttnyttja ett flickebarn,men vänta , hold my wineglass, han betala för det

Vrede: Hur många corona skilsmässor kommer att explodera

Lättja: Karantänlivet 101: samma kläder, (mjukisar med kaksmulor på), samma “frisyr” med otvättad hår, inte lämnat hemmet på veckor, inte orkat göra något alls.

Jag saknar....

- Att äta på restaurang. Har senaste året snittad på MINST 1 gång i veckan. Nu har jag inte varit på mer än en månad. Saknar pirret inför att beställa, äta, umgås. Prova nya smaker.

- VÄNNER! att mötas upp och ta ett glas vin (eller två)

-Bio. De som känner mig vet att jag inte gillar att gå på bio om det inte är en MArvel/Dc film. Filmerna nu för tiden är för långa och min rumpa hinner få trycksår. Men när även jag saknar att gå på bio så säger det en del. Mestadels för att det är en av kock- sambos favorit grej att göra på fritiden. Happy kock, relationship vill rock  (höhö)

- Gå hem till folk, middagar hos oss

- Födelsedagsfirande/events/ andra större sammanhang

- Att planera. Varje dag är samma dag. Har inte något att se fram emot, eller möjligheten att forma eller göra upp en plan för framtiden. VAD ÄR FRAMTDIEN

- Resa

-Torrjäst. Trodde aldrig jag skulle bry mig, men jag vill ha torrjäst tillbaka, inte för att jag kommer att baka bröd men det kommer få mig att känna mig trygg och det signalerar att världen är tillbaka till ”normalt”

-First world problems. Låt en kvinna få gnälla

-återigen. Restaurang. Detta är verkligen på första plats. Allt annat klarar jag av. Som tur är lever vi inte i karantän så mycket är fortfarande möjligt om man bara tar ansvar.

Idag är jag sur

 

Ta eget ansvar!

Ta

Eget

Ansvar

 

Really. Sverige, landet lagom, där vi som fårskallar följer regler och behöver tydliga instruktioner på vad vi får känna och tänka.  Vi lever i vår trygga fyrkantiga bubbla (jag vet att bubblor är runda men du fattar). Helt plötsligt ska vi TA EGET ANSVAR. Whats next, tränga sig framför kön utan kölapp. ANARKIIII

Som vanligt, alltid, så får vi mixed messages, NJA-svar och total otydlighet.

På jobbet fick jag utbildning i Basala hygienrutiner. Det var ett formulär, som var konstruerad på ett sätt att jag trodde först det var ett skämt. Det såg ut som det var ämnat åt dagis barn. Exempel: behöver man tvätta händer. Ja, nej,kanske

HAHAHAHA

Och sedan när man fyllt i allt fick jag diplom. D.v.s om jag skulle råka dö eller bli smittad eller what so ever så har min arbetsplats bokstavligen gjort så att jag får skylla mig själv eftersom jag har DIPLOM och är plötsligt immun och allsmäktig mot all ondska i världen.

Blir så trött på den svenska falska tryggheten. Här ta för dig, men skyll dig själv men du har fri vilja att göra som du vill men det är inte rekommenderat men du är vuxen och myndig bla bla bla 

Jag tar alltid brutal ärlighet framför vita lögner och förskönade historier. Trött på bullshit

Som ni noterar är jag ganska trött på vardagen. Corona situationen påverkar oss alla. Jag har bra dagar. Surrealistiska dagar. Freak out dagar. Torktumlare. Men det är förväntat, ovissheten är triggern och utan en deadline (pun not intended) är livet på paus

Que sera sera.

 

Men bara för att ge extra förvirring, varsågod:

 

Stanna hemma

Alla restauranger ber på knäna att folk ska äta ute

Åk inte kollektivt

SL gråter att de förlorar miljoner

Trängs inte i små rum

Men bussarna är fulla

Läkarna ber er stanna hemma och inte överbelasta

Inga masker eller skydd finns tillgängligt men Vården är skyldiga att ta emot minsta lilla fjärt som brinner till i rumpan

 

För i helvetet. Ta ansvar.

Jag är en av de som är överlycklig att vi inte är i karantän som många andra länder. Att ha lyxen att röra sig fritt MEN snälla, ta ert jäkla ansvar, nu när det är det som gäller.

Jag har ett jobb jag måste gå till. Jag tar bussen och hoppas på att medresenärerna är också folk som måste arbeta, inte åker för att ”ta en utflykt".

Du är inte originell, eller enda personen som är uttråkad och ”less” på hela situationen.

Förstår du hur lyckligt lottad du är.

Ja, jag är sur idag. Men det är fredag. Kylt vin väntar hemma. En varm kram från kock sambon och en massa tv-tittande. Älskar mitt liv och jag vill gärna att den är lång. Så,jag självisolerar så gott det går.

Puss