Mei Rose Rooftop Bar & Bistro

4,5
2 betyg
$$$
Skybar
Kinesisk restaurang
Mei Rose
4,5
2 betyg
Mei Rose i en mening: Urban takbar och restaurang med utsikt över Göteborg
Kort om drycken: Baijiu, cocktails, vin och öl
Kort om maten: Kinesiska smårätter att dela på

En fartfylld smakresa genom Kina

Sedan Mei Rose etablerade sig högst upp i Liseberg Grand Curiosa Hotel är det inte bara nöjesparkens åkattraktioner som erbjuder en fartfylld åktur – här tas du med på en spännande smakresa genom Hongkongs neonblinkande bakgator, med autentiska kinesiska smaker och färgstark matkonst. Belägen på åttonde våningen har restaurangen en slående utsikt över Göteborgs takåsar och ett glittrande Liseberg.

Med en filosofi om att mat upplevs allra bäst tillsammans, har man på Mei Rose komponerat en meny med sharingrätter att beställa många av och dela på över bordet. Smakmässigt tar man avstamp i den kinesiska matkulturen, med rätter som mapo tofu, crispy pork och wontonsoppa. Känner du dig lite osäker på vad du ska beställa kan du välja chef's choice där du serveras ett urval av kockens favoriter.

Lika självklar roll som maten spelar drycken, inte minst den kinesiska spritdrycken baijiu. Den modige kan bege sig ut på en baijiu-flight, där man serveras smakprov av tre olika varianter av baijiu. Även ett brett utbud av vin, öl och avec samt cocktails med en asiatisk twist hittas på dryckeslistan.

Lokalen följer det asiatiska temat med interiör i mörkt trä och tegel, sammetsklädda stolar, papperslyktor och lampor i rotting. Här och var står kinesiska statyer, parasoller och prunkande växter, och mitt i rummet tronar den stora baren. Den mysiga och lite urbana atmosfären lämpar sig lika väl för en AW med vänner och kollegor som för en romantisk dejt eller sharingmiddag med familjen. På sommaren är den stora terrassen ett vattenhål att njuta av stans spektakulära silhuett och hela Lisebergsparken på, med bara himlen som tak.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Recensioner av Mei Rose

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Lisebergs nya hotell, värt ett besök i sig! Påkostat, nytänkande och spännande. Vi går in genom entren och möts av en rutchkana som kommer ner från andra våningen, en karusell som från början var i bruk inne på nöjesfältet o...

Fantastiskt god mat! Drömmig atmosfär och trevlig personal. Allt man kan önska när man gör ett restaurangbesök. Rekommenderar dem starkt och kommer komma igen. 🌟 Tipsar om att inte missa deras crispy pork!

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Det började med att personalen var otrevlig tex ni får absolut inte sitta så här många ni kan inte köpa detta! Sedan så kunde inte min 11 åriga kusin välja mat. Då så gav han 11 åringen en utskällning för att hen inte hade...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Representerar du Mei Rose Rooftop Bar & Bistro?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Mei Rose Rooftop Bar & Bistro?

Vi har klassificerat Mei Rose som:

  • Cocktailbar
  • Skybar

Vad kostar det att äta på Mei Rose Rooftop Bar & Bistro?

Mei Rose Rooftop Bar & Bistro ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på Mei Rose Rooftop Bar & Bistro?

På Mei Rose Rooftop Bar & Bistro serveras bland annat:

  • Kinesiskt
  • Smårätter
  • Asiatiskt

Har Mei Rose Rooftop Bar & Bistro uteservering?

Ja, Mei Rose Rooftop Bar & Bistro har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Är Mei Rose Rooftop Bar & Bistro barnvänligt?

Ja, vi har kategoriserat Mei Rose som en restaurang som passar att ta med sig barnen till.

Var ligger Mei Rose Rooftop Bar & Bistro?

Mei Rose Rooftop Bar & Bistro ligger på Herman Lindholms Torg, 412 63, Centrum, Johanneberg.