Ramen-Ya

4,0
3 betyg
$$
Ramenrestaurang
Hemsida
Instagram
Ramen-Ya
4,0
3 betyg
Hemsida
Instagram

Som en av stans första restauranger att specialisera sig på den japanska nudelsoppan ramen, har Ramen-Ya rykte om sig att vara både genuint och prisvärt. Hit kommer du för att uppleva omsorgsfullt tillagade rätter med allt från kött och fågel till vegetariska och helt veganska recept.

Direkt översatt från japanska betyder Ramen-Ya "Nudelstället". Här serveras omsorgsfullt tillagade nudelsoppor som under tolv timmar fått sin speciella karaktär och smak. Genom lång tillagning av rena råvaror är Ramen-Ya experter på just umami. På menyn hittar du nudelsoppor med kyckling och fläsk som bas, men maten passar även den som vill äta vegetariskt och veganskt. Restaurangens stolthet är Tonkutsu Ramen, en krämig soppa toppad med egentillverkade färska nudlar. Du hittar även ett utbud av det japanska risbrännvinet sake, som gärna dricks varmt till maten.

Här finns det gott om plats för hela familjen. Under mörkare månader lockar Ramen-Ya med rustik inredning, upplysta tegelväggar och sparsmakade asiatiska detaljer. Sommartid har restaurangen ytterligare sittplatser på den inglasade uteserveringen med utsikt mot Slottsskogen.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Ramen-Ya Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Ramen-Ya

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 nov. 2023

Man blir sällan besviken på ägaren Vincent här.

21 jan. 2020

Jag blir tyvärr alltid besviken när jag varit på Ramen-ya.
Det är något som saknas i smaken på buljongen. En skål Ramen skall vara himmelsk och här är den tyvärr bara helt ok.

19 feb. 2017

Jag hade en underbar lunch här idag...
Det var första gången jag åt Ramen och tyckte att det var mycket gott...rekomenderar starkt

Så tycker pressen

Metro

· 5 av 5 · 2016-06-13

“Ramen-Ya tar yrket 'kock' och kokar ned det till sin essens.”

Göteborgs-Posten

· 4 av 5 · 2016-03-25

“Fint, men det är den djupa buljongen man vill åt i en ramen, den är helig och en bra ramen ska kunna läka alla sår. Då är den hemma. Ramen Ya är nästan nästan där, men redan bäst i stan.”