Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Ramen-Ya

4,0
2 betyg
Redigera Ramen-Ya

Som en av stans första restauranger att specialisera sig på den japanska nudelsoppan ramen, har Ramen Ya rykte om sig att vara både genuint och prisvärt. Hit kommer du för att uppleva omsorgsfullt lagade rätter med allt från kött och fågel till vegetariska och helt veganska recept.

Direkt översatt från japanska betyder Ramen Ya "Nudelstället". Här serveras omsorgsfullt tillagade nudelsoppor som under tolv timmar fått sin speciella karaktär och smak. Allt från soppor till inlagda ägg och kimchi lagas från grunden. På menyn hittar du nudelsoppor med kyckling och fläsk som bas, men stället passar även den som vill äta veganskt.

- Restaurangens absoluta stolthet är Tonkutsu Ramen, en krämig soppa med ursprung i Japan. Soppan får karaktär och smak under hela tolv timmars tillagning, och toppas med våra egentillverkade och färska nudlar berättar Vincent, ägare av Ramen Ya.

Smakerna sött, salt, surt och beskt är vi väl bekanta med här i Sverige. I Japan använder man sedan länge även smakbegreppet umami, som ofta känns igen genom exempelvis misosoppan, eller tomater för den delen. Genom lång tillagning av rena råvaror är Ramen Ya experter på just umami. Missa inte heller ställets utbud av det japanska risbrännvinet Sake, som gärna dricks varmt till maten.

Här finns det gott om plats för hela familjen. Under mörkare månader lockar stället med rustik inredning, upplysta tegelväggar och sparsmakade asiatiska detaljer som ramar in lokalen. Med utsikt mot Slottsskogen har restaurangen ytterligare sittplatser på den inglasade uteserveringen sommartid.

Användarbilder på Ramen-Ya Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Ramen-Ya av Lilla V.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 jan 2020

Jag blir tyvärr alltid besviken när jag varit på Ramen-ya.
Det är något som saknas i smaken på buljongen. En skål Ramen skall vara himmelsk och här är den tyvärr bara helt ok.

19 feb 2017

Jag hade en underbar lunch här idag...
Det var första gången jag åt Ramen och tyckte att det var mycket gott...rekomenderar starkt

Så tycker pressen

5 av 5 · Metro · 2016-06-13

“Ramen-Ya tar yrket ”kock” och kokar ned det till sin essens. ”

4 av 5 · Göteborgs-Posten · 2016-03-25

“Fint, men det är den djupa buljongen man vill åt i en ramen, den är helig och en bra ramen ska kunna läka alla sår. Då är den hemma. Ramen Ya är nästan nästan där, men redan bäst i stan. ”