Hotellrumsfestival intar Malmö Live

Den 16 maj intar hotellrumsfestivalen ”Låt Live Leva: Ensamma Tillsammans” Malmö Live. Det blir fyra timmars livestream med nio olika artister, varav många med lokal förankring.

– Det har varit en stor succé hittills, det tycks vara ett stort sug efter upplevelser av det här slaget, säger Sulekha Daar, på artistbyrån Jubel som är initiativtagare och producent av den digitala festivalen som har sänts tre gånger i städer som Stockholm, Umeå och Uppsala.

Nu är det dags för Malmö och där samarbetar Jubel med Malmö Live Konserthus och Clarion Malmö Live, som båda ligger i samma byggnad.

– Det har varit skrämmande tyst och tomt här på Malmö Live den senaste månaden. Publiken har lyst med sin frånvaro i konserthuset. Genom Låt Live Leva förändras det för en dag. Festivalen är ett exempel på nya sätt att samarbeta och tillsammans leverera kvalitativa musikupplevelser. Detta kommer passa perfekt i en allroundbyggnad som Malmö Live, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus.

300 rum och festivalpass kommer säljas och upplägget inkluderar övernattning, middag, goodiebags och frukost för två – samt tillgång till den livestreamade konserten på hotellrummet.

Festivalen Låt Live Leva startades i mars 2020 utifrån idén om att skapa Sveriges största festival någonsin, online. Via YouTube och livestreamingtjänsten Twitch, har de fyra första upplagorna lyckats nå över 150 000 unika tittare från olika delar av världen. Exempel på artister som uppträtt är Daniel Adams Ray, Thomas Stenström, Sabina Ddumba och Molly Hammar.

Festivalbiljetterna finns nu tillgängliga här. Där hittar du även artister och program.