Johan Rheborg på turné med personlig standupföreställning

Under 2014 drar komikern Johan Rheborg ut på sin första stora soloturné. I standupföreställningen Rheborg ger han en humoristisk och självutlämnande inblick i sitt liv. Bland annat berättar han om vad som fick honom att växa upp och hur det är att ha fyllt 50 år och fortfarande brottas med ett i grunden dåligt självförtroende.

Johan Rheborg är en av Sveriges mest framträdande komiker och skådespelare. Han har sedan genombrottet för drygt 20 år sedan medverkat i ett 40-tal pjäser, tv-serier och filmer och uppträtt på standup-klubbar landet över. Dessutom har han varit ute på åtskilliga stora standup-turnéer, som Badjävlar och Big Comedy. Hans humor har alltid snuddat vid det allvarliga och det gäller även i standupföreställningen Rheborg. Komiska tillbakablickar på uppväxten varvas med smärtsamt medvetna insikter om hur det är att plötsligt befinna sig mitt i livet.

Johan Rheborg slog igenom med det legendariska Killinggänget i början av 90-talet. En av hans största roller i humorgruppen var den osympatiska affärsmannen Percy Nilegård som återkom i flera av Killinggängets produktioner. Några år senare skapade Johan rymdhjälten Kenny Starfighter i en kultförklarad tv-serie på SVT. En av hans mest älskade roller från senare år är den neurotiska och otaktiska Fredrik Schiller i TV4:s succéserie Solsidan som i höst är inne på sin fjärde säsong.

Tid: Kl 19.30

Plats: Stadsteatern, Lund

Biljetterna släpps den 20 nov och säljs här