Matanza och Viza avslutar sommaren på Moriska Paviljongen

När sommarens konsertsatsning snart är över vill Moriskan avsluta med en ordentlig fest där ingen ska få möjlighet att sitta och trycka i ett hörn. Hur löser man detta? Jo, genom att bjuda in tre band som bjuder på allt utom lugn musik.

Dansa in sensommaren med följande godbitar:

Matanza [CL] spelar House, Global Bass, Tropical Bass, TechHouse med Sydamerikanska inslag, vilket inte är så märkfärdigt med tanke på att bandet kommer från just Sydamerika. Matanza blandar Mapuches-indianernas folkmusik med europeisk techno och skapar utifrån detta en helt egen musikgenre som kallas för Tribal Tech House. Nu är bandet ute på Europaturné och vi kan med glädje meddela att de kommer till Malmö och Moriska Paviljongen.

VIZA [US] spelar progressiv folkmusik med hjärta för snabba beats och dansa tongångar. Bandet kommer från New York och har sedan starten hunnit turnerat värden runt. Till Sverige har VIZA med sig nya skivan Maktub som släpptes 2012. Det kommer bjudas upp till dans och vi kommer dansa. Före och efter VIZA kommer Urban Balkan spela Drum´n`Bass, Jungle och annat som sprider glädje, vilket också innebär ett urval av musik från Urban Balkans artister som varit och komma skall.

Compadre [S] blandar Hip Hop med Pop och skapar sin egna stil som till vis del kan jämföras med M.I.A. Om det är något som kan garanteras när Compadre står på scen är det ett rejält röj på dansgolvet och en härlig scenshow.

La ONDA Simón de La Onda, Chico Baile och Anneli Pow Pow, som senast presenterade Matanza för Malmö gör en special edition inför deras återkomst.

Vi kommer även att höra Dj Leche con Chocolate som bjuder på den gladaste Afro-latin electron. Alla som älskar Tropical Bass vet vad detta innebär. Ni får höra waka-waka kuduro, moombahtoniska rytmer, lambada house och när tiden är inne: surra de baile funkie!

Moriska Paviljongen · Fredag 17 augusti · kl 22-03 · 100 kr