Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Moriska Paviljongen

0,0
0 betyg
Redigera Moriska Paviljongen
Moriska Paviljongen

Om det finns något ställe som kan kallas en självklar kulturell mötesplats i Malmö och ett hus som inrymmer det allra mesta så heter det Moriska Paviljongen.

Oavsett om du vill ha en helkväll på dansgolvet, gå på konsert, se en teaterföreställning, lyssna till ett föredrag eller äta en middag lär du inte bli besviken vid ditt besök på Moriskan i Folkets Park.

Huset erbjuder ett brett nöjesprogram på fyra scener, barer och en bistro. För konferenser finns här flera möjligheter; Moriska Paviljongens generösa lokaler är ett populärt alternativ för diverse möten och sammankomster.

Den storslagna byggnaden har anor från början av 1900-talet, då den polske arkitekten Aron Wolff Krenzisky fick i uppdrag att rita ett nöjespalats i Malmös Folkets Park. Huset, en orientaliskt inspirerad sagopaviljong, blev en plats för nöje och rekreation för de som inte kände sig välkomna i de etablerade borgerliga salongerna fram till 1970-talet. Efter flera decennier i dvala togs byggnaden åter i bruk år 2011 och är sedan dess en färgstark och livlig kulturplats i Malmö.

Under somrarna öppnar Moriska Paviljongen upp Moriska Trädgården, en oas mitt i Möllans myller. Ett tält breder ut sig över Moriska Paviljongens lummiga bakgård och bildar en utomhuslounge under tak. Här kan du hänga, äta gott och dricka trädgårdsdrinkar. Från högtalarna spelas loungemusik och regelbundet hålls även konserter. Moriska Trädgården håller öppet onsdagar till lördagar 17-03 hela sommaren.

Se även Moriska Paviljongens Bistro

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
Bli den första att recensera Moriska Paviljongen!

Användarbilder på Moriska Paviljongen Visa alla

  • Lägg till bild