Moto Boy aktuell med albumsläpp och Sverigeturné

Det har gått fyra år seden den omisskännlige romantikern Oskar Humlebo, mer känd som Moto Boy, släppte sitt senaste album Lost in the Call. En period som knappast varit händelselös. Nu är det dags för ett nytt album och en efterlängtad Sverigeturné till våren.

Efter att ha förlorat rösten efter en USA-turné fick Moto Boy ställa in allt turnerande i slutet av 2010. Under tiden påbörjades arbetet med vad som blev hans kommande tredje album, Keep Your Darkness Secret. Skivan släpps den 26 mars på Songs I Wish I Had Written, och mörker finns det gott om - även om romantiska melodier och kusligt vackra gosskörer fortfarande är hans signum. Den första singeln, Someday, är en kärlekslåt om att följa sitt hjärta.

Inspelningarna har avbrutits av internationellt turnerande, medverkan i teateruppsättningen Lubiewo - Kärleksön på Göteborgs stadsteater samt världsturnéer som gitarrist med The Cardigans. Med hjälp av den österrikiske producenten Niko Stoessl (Dave Gahan, Depeche Mode) kom albumet till slut till i Birthmarkstudio i legendariska Funkhaus Berlin, Östtysklands forna radiohus. Medverkar på skivan gör bland andra Titiyo, Bengt Lagerberg (The Cardigans, Brothers of End) och Leari (The Ark).

Den 9 maj kommer Moto Boy till Babel i Malmö. Biljetterna släpps den 16 januari.

Biljetter säljs via Blixten & Co

Mer information: Babel, Spångatan 38, City södra