Politiska komikern Maz Jobrani till Slagthuset

I maj återvänder den politiska komikern Maz Jobrani till Sverige med världsturnén My Lion Is Moist Tour. Özz Nûjen, Petrina Karlsson, Melody Farshin och Magnus Lindström turas om att vara för-akter. Den 11 maj kommer turnén till Malmö och Slagthuset.

Standupkomikern Maz Jobrani skärskådar världspolitiken och skämtar med självironi och värme om ras, religion och stereotyper. Han turnerar flitigt världen över, syns i de stora talkshowerna The Tonight Show och The Colbert Report och har vid två tillfällen uppträtt inför miljonpublik på de berömda TED Talks-konferenserna.

När Maz Jobrani i maj återvänder till Sverige med sin nya show My Lion Is Moist är fyra aktuella svenska komiker support:

Özz Nûjen är en av landets största komiker. Han gör just nu succé i föreställningen Statsminister Özz Nûjen och utnämndes nyligen till Årets satiriker 2013 av Expressen.

Petrina Karlsson utsågs till Årets nykomling på Svenska Standup-galan 2013 och har bland annat medverkat i och skrivit manus till Robins i SVT, öppnat för Johan Glans och gästat Tankesmedjan i P3.

Melody Farshin gjorde sin standup-debut för över sex år sedan och har sedan dess bland annat turnerat landet runt med Riksteatern och medverkat i Comedy Central, P3 Humorhimlen, P4, P1 och Metropol.

Magnus "IQ" Lindström har uppträtt som standup-komiker sedan 1997 och bland annat medverkat på humorfestivalen Skrattstock, varit värd för Missing People-galan och varit ute på turné med Norra Brunn.

Turnéplan Maz Jobrani My Lion Is Moist Tour
2 maj - Göteborg, Göteborgs konserthus. Support: Magnus Lindström.
4 maj - Örebro, Conventum. Support: Özz Nujen.
11 maj - Stockholm, Chinateatern. Support: Melody Farshin.
13 maj - Malmö, Slagthuset. Support: Petrina Karlsson.

När: Den 13 maj

Biljetter säljs här

Mer information: Slagthuset