Så firar du Saint Patrick's Day i Malmö

Den 17 mars firar människor världen över Saint Patrick's Day. I Sverige växer intresset varje år och i år tjuvstartar firandet redan på fredag. Högtiden firas för att hylla Saint Patrick - ett irländskt helgon, men förknippas för de flesta med whiskey, gröna kläder och öl. Den irländska whiskeyn Tullamore DEW firar dagen på utvalda pubar landet över - hela helgen.


Saint Patrick's Day är idag lika världsberömd som irländsk whiskey. Det sägs att dagen är en hyllning till helgonet Saint Patrick som lyckades fördriva alla ormar från Irland och firas inte minst bortom den gröna öns stränder. Det första firandet ägde rum redan 1737 i Boston i USA, en stad som är känd för sin irländska befolkning.


- Intresset för Saint Patrick's day växer för varje år på barer och pubar. Vi vill att alla ska kunna fira en av årets roligaste högtider på irländskt vis och erbjuder därför livemusik och bra erbjudanden på nästan 100 ställen runt om i landet, säger Oscar J-T Holm, WG&S Nordic Marketing Communication Manager.


Tullamore DEW har tillverkats på Irland sedan 1829 och är idag Sveriges mest sålda irländska whiskey. För att hedra sitt irländska ursprung har Tullamore DEW tagit fram tre tips samt en drink för alla som inte har möjlighet att resa till Irland men vill fira Saint Patrick's Day i irländsk anda.


3 tips för en riktigt irländsk Saint Patrick's Day:

Ta ledigt
En riktig irländare jobbar inte på Saint Patrick's Day utan är ledig och spenderar dagen med vänner och familj. Så om du kan, ta ledigt! Har du inte möjlighet att vara ledig arrangerar Tullamore DEW Saint Patrick ́s Day-firande hela helgen på barerna nedan. Det gör det enklare för dig att känna dig som en riktig irländare utan att behöva ta ut semesterdagar.


Ha en "craic"
Craic uttalas "crack" och är ett keltiskt ord utan någon exakt översättning, men det närmaste man kommer på svenska är att njuta av en trevlig stund. Ett sätt att göra det är att delta i en Saint Patrick's-parad, men mer lättillgängligt är att besöka sin favoritpub, umgås med vänner och avnjuta ett glas irländsk whiskey.


Lyssna på livemusik
Ett sätt att omfamna irländskheten är att gå på konsert. Att vara irländsk innebär att njuta av de goda sakerna i livet och en av dem är musik. Traditionell irländsk musik är central för den irländska kulturen och under Saint Patrick's Day anordnas levande musik på olika pubar runt om i landet.

På följande pubar i Skåne firas Saint Patrick's Day:

Malmö

The Green Lion Inn, Skeppsbron 11

Helsingborg
Harry's, Järnvägsgatan 7

Stinsen, Knutpunkten 66

Le Cardinal, Södra Kyrkogatan 9


Landskrona
Speakers Corner, Rådshustorget 3


Hässleholm
Harry's, Järnvägsgatan 7