Här hittar du bra festlokaler i Malmö

Här hittar du bra festlokaler i Malmö

Letar du festlokal i Malmö till ett stundande bröllop, födelsedagsfirande eller evenemang? Då har du kommit rätt! Här har vi nämligen sammanställt en guide till Malmös bästa festlokaler. Från elegant herrgård till mysig båt vid kajen, lokalerna och dess stil och stämning varierar. Uforska vad som passar just dig, och oroa er inte över busstransport, designated drivers eller annat krångligt – flera av festlokalerna ligger så pass centralt att era gäster mycket väl kan gå, cykla eller unna sig en taxi till fullt överkomligt pris. Här är guiden till bra festlokaler i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Festlokaler i Malmö
  1. Moriska Paviljongen – Mäktigt i Folkets Park
  2. MJ's – Fira med stil
  3. Blå Båten – Bohemiskt vid kajkanten
  4. Saltimporten Canteen – Warehouse-estetik i hamnområde
  5. Katrinetorps Trädgårdscafé – Storslagen herrgårdsmiljö
  6. Ribersborgs Kallbadhus – Fest bland vågorna på Öresund
  7. Ärtholmsgården – Lantliga miljöer mitt i Malmö
  8. Dringenbergska Gården – Fest i 1400-talsmiljö
  9. Smak – Stilfulla lokaler i Konsthallen
  10. Slagthuset – Ett omvandlat slakthus
  11. Glasklart – Proffsiga helhetslösningar

Festlokaler i Malmö

Moriska Paviljongen

Hemsida

Mäktigt i Folkets Park

Moriskan tornar bokstavligen upp sig över Folkets Park. Långväga gäster lär garanterat överraskas av den mäktiga tornprydda byggnaden liksom de ståtliga salar som öppnas upp inuti. Här finns möjlighet till riktigt stora fester – många företag har genom åren valt att hålla diverse företagsevent här – men även privata fester går att ordna. En stor fördel är det centrala läget med myllrande Möllevången alldeles runt hörnet för den som vill festa vidare i natten.

 • Kapacitet: 500 personer vid middagssittning eller upp till 1550 stående
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's
MJ's – Festlokaler
MJ's

MJ's

Fira med stil

Fira med stil och bjud in dina gäster till en av stans mest omtalade och uppskattade barer. Ett stenkast från Lilla Torg ligger MJ’s som gjort sig känt för sitt härliga barhäng med en nyskapande drinkmeny och en frekvent instagrammad flamingo. Utöver de rymliga lokalerna finns en mysig innergård att tillgå. MJ’s låter dig själv utforma menyn om så önskas, men kan även hjälpa dig att komponera allt från bufféer till trerätters-middagar

 • Kapacitet: Upp till 50 sittande

Blå Båten

Hemsida

Bohemiskt vid kajkanten

Denna lokal är det givna valet för den som önskar sig en något mer bohemisk touch. Belägen vid vattnet intill högskoleområdet erbjuder Blå Båten en rustik, mysig och familjär miljö. Gästerna tar ni emot med tända lyktor på däck där ni med fördel inleder tillställningen med en fördrink. Därefter fortsätter ni festen ner under däck där bar, scen och dansgolv finns tillgängligt. Ligger alldeles intill Citytunnelns uppgång vid Malmö Central.

 • Kapacitet: Lokalen rymmer 150 pers med plats för totalt 100 sittande

Saltimporten Canteen

Warehouse-estetik i hamnområde

Saltimportens lokaler är som hämtade ur ett inredningsmagasin med tema New York/Brooklyn. Den polerade warehouse-estetiken förstärks ytterligare av läget i Malmös, om kvällarna ödsliga, östra hamnområde. Detta ger festen en härligt avskild atmosfär trots att ni fortfarande befinner er i stan. Om dagarna serveras här en av Malmös mest hyllade luncher, så lita på hög kulinarisk kvalitet när Saltimporten står för menyn.

 • Kapacitet: Kontakta Saltimporten för info om lokalhyra samt kapacitet

Katrinetorps Trädgårdscafé

Hemsida

Storslagen herrgårdsmiljö

Pampiga Katrinegård tillhandahåller eleganta festlokaler precis i utkanten av Malmö. Här kan ni som föredrar det storslagna bjuda in era gäster till en överdådig fest på äkta Gatsby-manér. Herrgården bjuder som sig bör på genuina 1800-talsmiljöer med stora salar, höga guldspeglar, takmålningar och glittrande kristallkronor.

 • Kapacitet: Kontakta Katrinetorps trädgårdscafé för info om lokalhyra samt kapacitet

Ribersborgs Kallbadhus

Fest bland vågorna på Öresund

Gillar du vatten och vind ska du kolla in Ribersborgs Kallbadhus. Denna anrika byggnad erbjuder en unik möjlighet att hålla fest mitt ute bland vågorna på Öresund. En lång brygga leder från stranden ut till den gamla träbyggnaden på havet, där man om dagarna kan basta, kallbada och äta något gott i restaurangen. Kvällstid kan lokalerna istället bokas för diverse festligheter.

 • Kapacitet: Lokalen rymmer upp till 100 pers (minst 50 pers)

Ärtholmsgården

Hemsida

Lantliga miljöer mitt i Malmö

På Ärtholmsgården håller ni till på en gemytlig gammal bondgård där många fina detaljer bevarats. Den herrgårdsliknande byggnaden var tidigare en del av en större jordbruksegendom och står idag mitt i Ärtholmens koloniområde. Trots den påtagligt lantliga touchen är läget förhållandevis centralt och ni tar er enkelt hit med buss, taxi eller bil.

 • Kapacitet: Lokalen rymmer 65 pers

Dringenbergska Gården

Hemsida

Fest i 1400-talsmiljö

På Dringenbergska Gården, där Nyströms Gastronomi huserar, färdas man omedelbart tillbaka i tiden. Byggnaden har anor från 1400-talet och lokalerna är välbevarade med mörka träbjälkar och genomgående mysiga små tegelvalv. Det går knappast att önska sig en mer centralt belägen festlokal – här från Stortorget kan era gäster fritt välja att avsluta kvällen med lite onyttig nattamat eller röra sig vidare till någon av alla de nattöppna klubbar som huserar i kvarteret. Dessutom är det bara tre minuters promenad till centralen.

 • Kapacitet: Kontakta Nyströms Gastronoi för info om lokalhyra samt kapacitet

Smak

Hemsida

Stilfulla lokaler i Konsthallen

Smak är kända för att servera en av Malmös mest välkomponerade lunchmenyer. Ni kan sannolikt förvänta er samma nivå när ni låter det här gänget hjälpa er med val av meny och tillhörande dryck. Lokalerna – som delas med Malmö Konsthall – är stilrent inredda och innefattar en mysig tillika helt avskild innergård, perfekt lämpad för mingel. Läget är mycket centralt, endast en kort promenad från Triangelstationen.

 • Kapacitet: Kontakta Smak för info om lokalhyra samt kapacitet

Slagthuset

Ett omvandlat slakthus

Denna ganska gigantiska plats – eller palats om man hellre vill kalla det för det – är ett centrum för teatrar, konferenser, mat och nöjen. Med 8500 kvadratmeter finns oändliga möjligheter, med alltifrån konferenser och produktlanseringar till modevisningar och storslagna fester. Utöver detta arrangeras även livespelningar och evenemang. I restaurangen kan man äta lunch och middag, och vid en bokning får hela 2000 sittande gäster plats.

 • Kapacitet: Upp till 4000 personer

Glasklart

Proffsiga helhetslösningar

I Västra hamnområdet hittar man Glasklart – en verksamhet som erbjuder skräddarsydda, professionella helhetskoncept vad gäller evenemang och konferans. Du kan delvis delta i eller besöka någon av deras shower eller tävlingar, eller så anordnar du din egen konferens, i någon av husets unika lokaler. Utöver dessa möjligheter har de även en lunchrestaurang, öppen för alla.

 

 

 • Kapacitet: Upp till 750 personer

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta