Guiden till smakupplevelser i Malmö

Guiden till smakupplevelser i Malmö

En lång avkopplande resa är något många dagdrömmer om, men en god smakupplevelse är en resa som man enkelt kan göra redan här i Malmö. Bland trendiga restauranger, kreativa kök, världskök och Michelin-stjärnor finns det något för alla – vare sig det gäller att spara eller slösa. Ta en tugga och dröm dig bort till de skånska åkrarna, den franska landsbygden eller den thailändska hettan. Här serveras Malmös bästa smakupplevelser.

Innehållsförteckning
 1. Smakupplevelser i Malmö
  1. Vollmers – Smaka på Skåne
  2. Lyran – Smaker som gör dig lyrisk
  3. Saltimporten Canteen – Smaksensationer till lunch
  4. Kin Long – Kina på det fina sättet
  5. Saiko – Sushi på skånska
  6. Bloom in the Park – Äventyr i parken
  7. SOI 29 – Hett på Bergsgatan
  8. Restaurant Mutantur – Komponera din egen avsmakningsmeny

Smakupplevelser i Malmö

Vollmers

Smaka på Skåne

På Vollmers lyfts Skåne och dess mattradition fram med stolthet. Alla rätter på menyn gör del i en berättelse om de skånska årstiderna, råvarorna och smakerna. Det blir med andra ord en kulinarisk resa genom allt vårt sydligaste landskap har att erbjuda.

Lyran

Smaker som gör dig lyrisk

Ett urval av dagens bästa råvaror står på listan man får då man slagit sig ner på mysiga lilla Lyran. Men i vilken form och ordning de färdas från meny till mun avslöjas under kvällens gång. Det enda val man måste göra är det mellan en grön eller blandad meny, som båda drar inspiration från Malmös mångfald, sedan tar den kunniga personalen över.

Saltimporten Canteen

Smaksensationer till lunch

Fyra fräscha närproducerade råvaror listas dagligen på denna lunchrestaurangs enkla meny, men den symfoni de tillsammans skapar måste upplevas på plats. Det är bara att slå sig ner vid de snygga långborden i trä och njuta av noterna som faller på plats i denna prisvärda smakupplevelse.

Kin Long

Hemsida

Kina på det fina sättet

Slopa tankarna på friterade räkor och stekt ris och doppa istället tårna i Kinas mångfald av matkulturer, mitt i Malmö. Här dras det inspiration från det vida landets olika kök som resulterar i allt från kryddig hummer och ångkokt torsk till mantou-burgare och dumplings. Allt serveras i omsorgsfullt utformade och omväxlande avsmakningsmenyer som gärna har sällskap med tillhörande vinpaket.

Saiko

Sushi på skånska

Det är kanske inte varje dag man är ute efter Malmös mest autentiska skånska sushi, men om man undrar så väntar den här vid S:t Knuts torg. Sushin presenteras i traditionsenliga former som maki och nigiri, men har lite annorlunda element som griskind, sill och havsabborre. Den får även sällskap av ett gäng japas - japanska tapas - som även de är spännande på ett eller annat vis.

Bloom in the Park

Hemsida

Äventyr i parken

Har man en förkärlek för mystik är det kanske dags för en tur i Pildammsparken. I en rustik byggnad i Malmös mesta grönområde gömmer sig nämligen en modern restaurang i europeisk tappning som dagligen bjuder gäster på en spännande matresa i form av 3- eller 5-rättersmenyer som hålls hemliga fram till de serveras. Perfekt när man vill överraska både sällskapet och sig själv.

SOI 29

Hett på Bergsgatan

Är man inte en av de svenskar som haft turen att besöka Thailand finns ett tröstpris att hämta på Bergsgatan. Thailands bredd representeras här så gott det bara går. Kryddstarka såser och marinader, fräscha sallader och smakrika grytor är bara en del av allt gott som får fart på smaklökarna. Man blir nästan rörd till tårar... av hettan.

Restaurant Mutantur

Komponera din egen avsmakningsmeny

En lång meny är inte sällan oroväckande, då det kan vittna om att restaurangen i fråga kanske snarare har fokuserat på kvantitet snarare än kvalitet. Mutantur ställer dock denna teori på ända. Här väljer du från en lång lista av smårätter och du hittar allt från exklusiv Oestra-caviar till falafel deluxe med tryffel.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;