Här hittar du julmarknader i Malmö

Här hittar du julmarknader i Malmö

Redan i november och en bra bit in i december vankas julstämning och julmarknader. Doften av varm glögg och pepparkakor, alla tusen juleljus och påsar med julklappar påminner om att julen än en gång är på intåg. Det betyder också att det är dags för julmarknad i Malmö. Räkna med julklappsfynd i form av bland annat lokala hantverk och delikatesser, samt en och annan fröjd även för ögat. Här listar vi våra bästa tips på julmarknader i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Julmarknader i Malmö
  1. Gustav Adolfs torg – Julstämning på stan
  2. Malmö Saluhall – Massor av julmys
  3. Katrinetorps Trädgårdscafé – Allt som hör julen till
  4. Drottningtorget – Bondens egen Julmarknad
  5. Malmö museum – Jul på slottet
  6. Limhamn julmarknad – I utkanten av stan
  7. Mitt Möllan – Möllans juligaste marknad

Julmarknader i Malmö

Gustav Adolfs torg

Julstämning på stan

Enligt gammal tradition lyses gågatan upp av julpynt som sedan kulminerar i en marknad, på vad som i folkmun kallas Gustav – ett av stans livligaste torg. Här och längs Södertull lockas allt som oftast förbipasserande att stanna upp en stund för att kika på hantverk och njuta av varm mat och dryck enligt säsong innan de beger sig vidare. Julmarknaden på Gustav Adolfs torg utlovar hög mysfaktor och fokus på genuint hantverk, godsaker och fina julgåvor.

 • Datum: 23 nov - 17 dec, tors-sön, 2023
 • Tid: 11-18

Malmö Saluhall

Hemsida

Massor av julmys

Malmö Saluhall förvandlar sin mysiga gård till en julmarknad med delikatesser, klappar och pynt. Här kan man smaka på hemkokt äppelglögg, lyssna på adventsmusik och träffa lokala hantverkare inom bland annat keramik, kransar och inredning.

 • Datum: 16 dec 2023
 • Tid: 11-17

Katrinetorps Trädgårdscafé

Hemsida

Allt som hör julen till

Fina Katrinetorp Landeri, ett av landets bäst bevarade empireanläggningar, står värd för en årlig julmarknad som heter duga. Här kan man bland annat handla närproducerad mat, hantverk och antikviteter, njuta av musikupplevelser, dansa kring granen och äta julegröt under kristallkronorna i den anrika huvudbyggnaden. Dessutom finns det extra skoj som sagostuga, jultomte och fiskedamm för barnen.

 • Datum: 8-10 dec 2023
 • Tid: Fre kl 11-19, lör-sön kl 10-17

Drottningtorget

Bondens egen Julmarknad

Bondens egen Marknad Malmö hjälper dig att rusta upp inför säsongen med en julmarknad som erbjuder allt som kan tänkas behövas till ett redigt skånskt julbord. Räkna med en hel del gott i form av närproducerade och småskaliga livsmedelsprodukter, samt fin julstämning på Drottningtorget.

 • Datum: 9 dec 2023
 • Tid: 9-14

Malmö museum

Hemsida

Jul på slottet

Malmö museum bjuder in till traditionsenlig julmarknad med hantverk, mat och barnaktiviteter – en riktig julmarknad i en historisk miljö. Barnen kan hälsa på tomtefar, dansa runt granen, gå på trollerishow och julpyssla. Det blir även konserter och julmusik.

 • Datum: 3 dec 2023
 • Tid: 10-17

Limhamn julmarknad

I utkanten av stan

Julmarknaden i Limhamn belägen utanför Malmö är en årligt återkommande julmarknad där du som besökare får träffa utställare inom konsthantverk, julpynt, mat och dryck. Julmarknaden på Limhamns torg bjuder dessutom på levande julmusik och dans runt granen.

 • Datum : 2-3 dec 2023

Mitt Möllan

Möllans juligaste marknad

I hjärtat av Malmö hittar du julmarknaden Mitt Möllan, vars årliga julmarknadshelg bjuder på uställare av lokal konst, ekologiska kläder, vintagecyklar och cykelprylar, smycken och mycket mer. Slår hungern till mitt i klapphandlandet är det bara att välja och vraka bland det goda i foodcourten.

 • Datum: 2-3 dec 2023
 • Tid: 12-17

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;