BISe

inga betyg
Europeisk restaurang
Cocktailbar
Hemsida
Instagram
BISe
inga betyg
Hemsida
Instagram

BISe (uttalas biz) är förkortningen av bisous, alltså kindpuss på franska. Och det är just den känslan de vill förmedla på restaurangen: intimt, familjärt och internationellt. I den atmosfären samlar de restaurang, vinbar och cocktailbar under samma tak.

Kom in på lunch, middag, ett glas väl utvalt vin eller en cocktail i Bar Bisou. Hos BISe står dörrarna alltid öppna för opretentiöst häng med skön atmosfär. 

I matsalen serveras dagens lunch, oftast klassisk husmanskost, men med det där lilla extra och med influenser från från runt om i världen. Välj mellan kött, vegetariskt och veganskt. Kvällstid byter man meny där du kan välja mellan tre förrätter, tre huvudrätter och tre desserter. Även på kvällen hämtar man inspiration från hela världen, men med betoning på de sydeuropeiska köken.

Men det är inte bara maten som står i fokus. På BISe älskar man även god dryck, och inte minst gott vin. Så till den grad att de enligt utsago gråter lite inombords när vin delas upp i olika fack, som naturligt eller onaturligt, konventionellt eller okonventionellt och modernt eller klassiskt. De orden säger inget om kvaliteten på vinerna, menar de. Istället satsar de på småskaliga jordbruk som har en tydlig vision hur de vill bruka sina jordar utan att förstöra för nästa generation; viner som berättar en historia om ursprung och hantverk.

Bar Bisou
Till restaurangen hör också en cocktailbar som går under namnet Bar Bisou. Här skapar barchefen Mikael Melzer Nilsson en cocktaillista där det enkla får stå åt sidan för det experimentella. Mycket av det som hälls i glasen kommer från Malmös trädgårdar och kombineras med högklassig sprit från hela världen.

Börja, sluta eller stanna en hel kväll på BISe – gänget bakom restaurangen kommer att sakna dig när du inte är där.

Föreslå ändringar

Användarbilder från BISe Användarbilder

Recensioner av BISe

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera BISe!