Guiden till Malmös bästa vinbarer

Guiden till Malmös bästa vinbarer

Söker du en trevlig vinbar i Malmö? Ett glas husets röda eller vita på kvarterskrogen i all ära, men ibland kanske man vill göra en djupdykning i vinvärlden omgiven av likasinnade. Tur då att Malmös krogliv öppnat upp för ett fint litet urval av restauranger och barer med kärlek för vin och allt som hör till. Vinentusiasterna finns på såväl finkrogar som intima barer. Några satsar starkt på en vacker symbios mellan mat och vin, andra bjuder istället på passande tilltugg som låter vinet leda. Här guidar vi till Malmös bästa vinbarer.

Innehållsförteckning
 1. Malmös bästa vinbarer
  1. Freja – Trendigt kvarterscafé
  2. Julie – Naturvinsoas på Gamla Väster
  3. Vibliotek – Som i Spanien
  4. San Greal – Malmös bästa bubbel
  5. Far i hatten – En vinlista av rang mitt i parken
  6. L'Enoteca – En vinresa genom Europa
  7. Gustavino – Rustik myshörna på Stortorget
  8. Sankt Markus Vinkällare – Rustikt och mysigt
  9. Jospers Vin & Grill – Stort sortiment på glas
 2. Extratips
  1. Swedish Wine Center – Tung vinkunskap
  2. Slaktaren – För kött- och vinälskaren

Malmös bästa vinbarer

Freja

Trendigt kvarterscafé

Detta gemytliga café osar trendiga vibbar, kanske med inspiration från andra sidan bron där man hittar många liknande caféer. Freja kan man besöka från morgon till kväll, men man slipper vinet till frukosten. Då bjuds det på hemlagad, modern frukost. Under dagen kan man ta del av lunch och fika, och till kvällen välkomnas man att bänka sig för ett glas naturvin eller två.

Julie

Naturvinsoas på Gamla Väster

Att stiga in på Julie är som att stiga in i ett härligt vardagsrum som är välutrustat för värdskap av rang. Det välfyllda vinrummet med öppen insyn precis vid dörren bådar gott, och så även ost- respektive charkskåpet. Välj något på glas eller kanna från menyn eller låt de kunniga sommeliererna ta dig på en upptäcktsfärd bland naturviner och allt det goda som passar till.

Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek
Vibliotek – Vinbarer
Vibliotek

Vibliotek

Som i Spanien

På vin- och tapasbaren Vibliotek är allting importerat från Spanien, så även inredningen. Här kan man inte bara äta och dricka som i Spanien, utan även insupa en bit spansk kultur. Ta en titt i ställets egentryckta tidning medan du drömmer dig bort över ett glas cava.

San Greal

Malmös bästa bubbel

Vad sägs om lite bubbel? Urtjusiga San Greal på kvarteret S:t Gertrud erbjuder allt från cava och prosecco till bubblets moder – champagne. En rad olika varianter listas av det senare på vad som torde vara Malmös finaste champagnelista. Tilltugg, picknick eller brakmiddag som passar perfekt till går att ordna det med.

Far i hatten

En vinlista av rang mitt i parken

Vedugnsbakad pizza och naturvin kan vara en av de bästa kombinationerna av enkla goda ting som finns – och precis det hittar du på Far i Hatten. Vinlistan är lång och beslutsångesten nästan oundviklig, men i baren är du i trygga händer.

L'Enoteca

En vinresa genom Europa

Från vimlet på Lilla Torg är det inte långt till vinoasen L'Enoteca, men just denna hörna på Gamla Väster sätter sin alldeles egna takt i vardagen. Vinerna plockas hem från flera håll i Europa, däribland Frankrike, Italien, Kroatien och Ungern.

Gustavino

Hemsida

Rustik myshörna på Stortorget

På Stortorget bjuder Gustavino på en resa genom Italiens många spännande vinregioner med en handplockad vinlista. Slink in på ett glas och beställ gärna någon passande delikatess till, så som ost- och charkbricka, pasta eller porchetta.

Sankt Markus Vinkällare

Hemsida

Rustikt och mysigt

Här möts man av en typisk rutisk atmosfär, precis det som man kanske längtar efter när man ska gå till en vinbar. Vill man äta serveras både à la carte och en buffé av varma och kalla rätter. Men här ligger stort fokus på vin och utbudet bevisar just det, med allt från robusta lantviner till blåblodiga slottsviner.

Jospers Vin & Grill

Hemsida

Stort sortiment på glas

Här kan man gissa sig till att det mesta handlar om goda viner och gott på grillen. Denna spanskinfluerade restaurang och bar bjuder på många olika viner från världens alla hörn, vilka går lika bra att beställa på glas som flaska. För sällskap som hellre tar något annat kan man även få sig en öl eller välskakad cocktail.

Extratips

Vinbarer utanför Malmö

Swedish Wine Center

Hemsida

Tung vinkunskap

Sedan några år tillbaka hittar man Swedish Wine Center på Skivarps Gästgivaregård som paret Jeanette och Johan Bohman har ägt och drivit i dryga 20 år, men även mitt i Malmö – där deras vinbar med samma namn ligger. Här ligger fokus på svenskproducerat, såklart. Vinerna kommer främst från Skånetrakten, men det hittas även drycker från västkusten, Stockholm och Gotland på vinlistan.

Slaktaren

För kött- och vinälskaren

I hjärtat av Lomma hittas denna restaurang, passande för köttälskaren. Men man kan också besöka deras vinbar. Här anordnas allt i form av afterworks med mingel, drinkar och snacks till vin- och whiskeyprovningar. Vinerna kommer från världens alla hörn – håll utkik efter deras temakvällar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta