Pressbild Pressbild

Akvavitpromenad i Gamla stan med MovEat

Den 22 maj genomförs MovEat Akvavit med besök på fem restauranger i Gamla stan. På varje ställe serveras en akvavit tillsammans med en utvald maträtt. Promenaden sker utifrån en mobilapp och biljetterna släpps 20 april.

MovEat är en mat- och dryckespromenad baserad på en app med kartor, restauranger och menyer. I maj genomförs en unik MovEat Akvavit där gästerna får besöka Djuret, Kagges Sillkafé, Den Gyldene Freden och Matrosen Smörrebröd i valfri ordning. På varje stopp serveras en klassisk akvavit med en mindre maträtt som representerar restaurangen. Promenaden avslutas på Le Rouge som har skapat en egen drink på just akvavit.

– Akvavit är en unik dryck för Norden som passar till betydligt fler tillfällen än de klassiska högtiderna. Under vandringen får gästerna uppleva några av Gamla stans främsta restauranger samt avnjuta akvavit med historia från tre århundraden, säger Marcus Pedersen Senior Brand Manager på Arcus. Promenaden skapar också en efterlängtad möjlighet att komma ut på krogen igen på ett säkert och kontrollerat sätt.

Under akvavitpromenaden serveras både lagrad och olagrad akvavit från några av Nordens äldsta och mest klassiska varumärken. Samtliga maträtter från restaurangerna har omsorgsfullt valts ut för att passa respektive sort.

MovEat Akvavit går av stapeln under eftermiddagen den 22 maj med första start klockan 13. En biljett kostar 599 kronor och släpps till försäljning här den 20 april.

Information

  • Datum
    22 maj
Genomsnittligt betyg
4,0 (42 recensioner)