Viner gjorda på druvan riesling kan vara allt från krispigt friska till fylliga eller dessertsöta, och passar därmed många olika tillfällen och maträtter. I Sverige är riesling ett så pass omtyckt och väletablerat vin att det årligen firas under två veckor, då många restauranger erbjuder tysk riesling till extra bra priser.
I år pågår Riesling Weeks mellan den 29 maj och 11 juni på över 100 krogar och vinbarer runt om i landet, vilket är ett rekordstort deltagande. Då får gäster möjlighet att utforska druvans mångsidighet, bland annat genom samtal med vinmakare, provningar av specialimporterade flaskor och nya vinpaket. Firandet är en tradition med härkomst i druvans hemland Tyskland, där cirka 40 procent av världens riesling odlas.
Vilken typ av aktivitet som erbjuds bestäms lokalt, och listor på deltagande krogar och deras erbjudanden publicerar löpande på Star Wine List. I Stockholm kan den riesling-törstige bland annat besöka DoMa, Stadshuskällaren, Dryck och Kungsholmens Vinbar.
Här kan du läsa mer om Riesling Weeks.