Bild: Wester-Elsner Arkitekter / TMRW Bild: Wester-Elsner Arkitekter / TMRW

Hötorget får ny restaurang och takterrass

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Hötorget får under maj 2021 ett restaurangtillskott, då Bockholmengruppen öppnar Hötorget Kvarterskrog och Takservering. Restaurangerna kommer att bestå av cirka 125 sittplatser, plus uteservering i kvarterskrogen, och cirka 80 sittplatser samt 400 kvadratmeter ute på terrassen.

Hötorget Kvarterskrog kommer, likt sina systerkrogar, vara öppen från tidig morgon till sen kväll och servera frukost, lunch och middag – alla dagar i veckan. Det kommer byggas en lång bardisk för AW, samt ett stort öppet kök man kan sitta och avnjuta sin måltid runt.

På Takserveringen kommer fokus att ligga på sommarmånaderna, men målet är att hålla öppet året runt. Takserveringen kommer att ha kök och barer både inne och ute. Det ryktas om att Italien kommer sätta en stark prägel på terrassen.

– Det känns otroligt kul att äntligen få berätta om något positivt. Inte minst i dessa tider. När Vasakronan kontaktade oss kände vi på en gång att Hötorget är en plats vi vill verka på. Nu börjar en kreativ resa från dagens två tomma lokaler till två fullsatta och stimmiga krogmiljöer. Vi fortsätter skapa kvarterskrogar med bra mat, vettiga priser, ett trevligt bemötande och god stämning i en härlig miljö. En plats där våra vänner, vi själva och alla gäster ska trivas, säger Peder Smith, VD och delägare i Bockholmengruppen.

Restaurang Hötorget Kvarterskrog och Takservering öppnar i maj 2021 och restaurangerna blir Bockholmengruppens nionde respektive tionde enhet tillsammans med Bockholmen Hav & Restaurang, Djurgårdsbrunn Bar & Restaurang, Nybrogatan 38, Österlånggatan 17, Meatballs - For the People, Spanjorskan, Paraden Kvarterskrog & Barservering samt Bockholmengruppen Catering & Event.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.