Nya Himlen trotsar takbars-hajpen

Nu slår Himlen upp dörrarna igen högst upp i Skrapan, men någon typisk takbar blir det inte den här gången. I stället utlovas ett mer avslappnat koncept som ska locka alla som älskar Söder.
– De senaste årens takbars-hajp har fått oss att tänka tvärtom och gå mot strömmen, säger Niklas Ahlbom, Himlens ägare, i ett pressmeddelande.

Den 5 november är det dags för Himlen att öppna upp på nytt, med ny inredning, ny konst och ett renodlat svenskt matkoncept. Tanken är att den kända takrestaurangen nu ska bli mer lättillgänglig, med prisvänliga husmansluncher, generösa öppettider och avslappnad miljö.

– Vi har medvetet valt en sympatisk prisnivå, trots att vi är en skybar mitt på Söder. Vi satsar på luncher igen, trots kämpiga tider för stadens lunchrestauranger. Vi inreder på ett varmt och mänskligt sätt och vi vänder oss till södermalmare och allmänna Söder-älskare, inte bara till cityfolk, säger Niklas Ahlbom.

Interiören har fått ett lyft med specialdesignade möbler och genomtänkta material såsom betong, glas, trä, läder och mässing, vilket ska bidra till en varmare, mjukare och mer avslappnad känsla än tidigare. Ett annat tillskott är stora konstverk av den Stockholmsbaserade konstnären Maria Krull, som kommer att pryda väggarna.

Himlen har nypremiär den 5 november högst upp i Skrapan på våning 25 och 26, med skybar, cocktailbar, matsal, chambre séparée och festvåning.