Nya Luzette öppnar på Stockholms Centralstation

Nu öppnar folket bakom Sturehof, Riche, Teatergrillen och Taverna Brillo en ny restaurang på Stockholms Centralstation. I september är det premiär för Luzette, ett modernt brasserie med inspiration från klassiska tågstationer.

Le Train Bleu på Gare du Lyon i Paris och Oyster Bar på Grand Central Station i New York. De är några av inspirationskällorna när Svenska Brasserier öppnar Luzette på Centralstationen efter sommaren. Restaurangen kommer att ligga i en kulturmärkt lokal från 1871 och ha både matsal, bar och servering i den stimmiga Centralhallen, och det blir även uteservering på Vasagatan. Jonas Bohlin står för inredningen med svenska material som granit, kalkstensplattor och marmor.

På menyn blir det internationella klassiker och köket kommer även att ha ett rôtisseri, vilket blir en del av inredningen. Här kommer man inte bara att kunna ta del av maten på plats; för den som måste vidare till tåget eller kontoret kommer det även att finnas färdigrätter, matvaror och bakverk att ta med sig i farten. Och räkna med allt från tidig frukost till något sent att beställa fram till midnatt - öppettiderna lär bli generösa.

Mer information: Luzette