Smaka på Stockholm satsar på nya matupplevelser

I sommar är Smaka på Stockholm tillbaka i vässat format. Matfestivalen höjer nämligen ribban och får tillskott av pop up-restauranger, food trucks och chef's table. Räkna även med fine dining och några av stans hetaste restauranger.

Under fem dagar varje år lockas närmare 350 000 matglada besökare till Kungsträdgården och matfesten Smaka på Stockholm. Vanligtvis serveras mat och dryck från ett 30-tal restauranger, men i år växer och förnyas utbudet. Den 4-8 juni kommer du bland annat kunna ta del av nya innerstadskrogar och pop up-restauranger med några av landets främsta kockar.

Utvecklingen går i linje med svenskarnas växande matintresse, enligt Anders Sewerin som är en av grundarna.

- Att intresset för mat och dryck är en stark trend syns tydligt i Stockholms numera otroliga krogutbud. Vi har nu även ett flertal food trucks som serverar utmärkt mat runt om i stan. Stockholmarna älskar helt enkelt mat och med nya Smaka på Stockholm vill vi nu erbjuda det bästa på en och samma plats, säger han.

Bland restaurangerna som deltar finns Flippin' Burgers, Käk, Speceriet, Boqueria, Pocket, Restaurang Jonas, Farang, Babas Burgers & Bites och Cevicheria Aji y Ajo. Food trucks som deltar är Bun Bun Truck, Fred's Taco Truck och Curbside.

Utöver kulinariska upplevelser bjuder årets festival även på artister som The Sounds och Måns Zelmerlöw.

Datum: 4-8 juni

Plats: Kungsträdgården