Svenska Brasserier öppnar Tavernina på Taverna Brillo

Svenska Brasseriers nya storsatsning Tavernina huserar i samma lokal som Taverna Brillo, och blir en självständig del av restaurangen. Taverninan är en ”fast slow food”-restaurang med inspiration från Medelhavet.

Konceptet bygger på att erbjuda prisvärda och enkla rätter tillagade på lokalproducerade och ekologiska råvaror. Majoriteten av rätterna kommer att kosta under 125 kronor, och med deras alldeles egna app kommer du att kunna beställa och betala allt digitalt.

- Med den här satsningen vill vi visa att det går att kombinera fantastiska smakupplevelser med fast food. Jag är övertygad om att Tavernina kommer att bli det självklara valet för alla stockholmare som vill äta en snabb och prisvärd måltid med hög kvalitet, säger Niklas Johansson, VD för Svenska Brasserier.

Tavernina har sin entré på är Humlegårdsgatan 19, ”baksidan” av Taverna Brillo. Lokalen har renoverats och gjorts om, inklusive ett nytt kök som byggts under sommaren för att göra mer plats. Restaurangen erbjuder 70 matplatser, men det är lika enkelt att beställa maten för takeaway vilket serveras i komposterbara lådor.

- Maten på Tavernina är enklare och vardagligare än på Taverna Brillo men med ungefär samma smakkaraktär. Vi satsar mycket på hållbarhet genom bra svenska råvaror - fisk från fiskare vi känner och grönsaker från våra egna odlingar på Ulriksdals Värdshus, säger Magnus Nilsson, restaurangansvarig för Tavernina.

På menyn kommer du bland annat kunna välja mellan krispiga sallader, matiga smörgåsar, mustiga grytor och långkok, soppor och pizzor.

Tavernina blir förutom lillasyster till Taverna Brillo syskon med Riche, Sturehof, Teatergrillen och Luzette.