Matilda Jackson är vice VD för Svenska Brasserier, som inom kort öppnar nya restaurangen Tobak på Götgatan. Foto: Christopher Hunt Matilda Jackson är vice VD för Svenska Brasserier, som inom kort öppnar nya restaurangen Tobak på Götgatan. Foto: Christopher Hunt

Svenska Brasserier utökar med ny restaurang på Söder

Att Svenska Brasserier spelar en viktig roll på Östermalms restaurangscen, med institutioner som Riche och Sturehof, är sedan gammalt. På senare år har krogkoncernen etablerat sig allt mer även på Södermalm. Den 19 oktober nyöppnar man anrika Gondolen, därefter är det dags för Tobak att se dagens ljus.

I september 2022 slog Svenska Brasserier upp dörrarna för Riche Fenix på Götgatan, och kort därpå öppnade även The Hills tvärs över gatan. I köpet av den sistnämnda ingick en lokal på 20 kvadratmeter som tidigare inhyst en tobaksbutik, som inom en snar framtid kommer ta form av restaurangen Tobak. 

Enligt tidningen Mitt i gäller koncernens ansökan om alkoholtillstånd på Tobak för ett slutet sällskap à 16 sittplatser, men Matilda Jackson, vice VD för Svenska Brasserier, menar att man också undersöker möjligheten till vanligt serveringstillstånd. I dagsläget är varken tema eller premiärdatum för Tobak satt.

Information
Visa på karta