Tolv Stockholm - tolv tusen kvadratmeter upplevelse- och kulturscen

Under hösten 2013 kommer Tolv Stockholm att slå upp portarna till en tolv tusen kvadratmeter stor nöjesdestination i anslutning till Tele2 Arena, i Globenområdet.

På den maffiga ytan kommer man som besökare att kunna äta, dansa och utöva sportaktiviteter - sammanlagt 12 olika koncept som finns tillgängliga 12 timmar om dagen, 12 månader om året. Varför konceptet fick namnet "Tolv Stockholm" kanske inte är värst svårberäknat.

Ambitionen är att förena musik, mat, dryck, sport, lek, kultur och underhållning under ett och samma tak. Att skapa en slags social scen som låter besökarna utmana såväl bilden av Stockholms nöjesliv som sig själva och sina vänner. Det är också meningen att hålla den här mötesplatsen i ständig förändring, för att inte trötta ut besökaren.

Bland de tolv koncepten kommer man bland annat att hitta en sportbar med läktare direkt under spelplanen, en nattklubb med en livescen, aktivitetsdelar som pingis, bowling, och bangolf, restauranger och ett flertal barer. Klara aktörer är Familjen Ahlbom - som står bakom bland annat Solidaritet, Hotellet, Storstad, Hornhuset och Bistro Rigoletto. Även Ricard Constantinou, som är grundare av Panini-kedjan är en av hyresgästerna. Håll utkik för vidare uppdateringar.

Det breda utbudet hoppas attrahera en bred publik som representerar både stockholmare och evenemangsbesökare.

Tolv Stockholm | Stockholm Globe Arenas