Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bistro Rigoletto

3,8
8 recensioner
Bistro Rigoletto

Bistro Rigoletto ligger i anslutning till galabiografen Rigoletto på Kungsgatan och drivs av familjen Ahlbom. Här kan man slinka in på en drink eller köra en helkväll med mat och dryck i franskinspirerad miljö.

Här hittar man ett helhetskoncept med exklusiv inredning och arkitektur i rött, svart och guld. Inspirationen från 50-talets Paris präglar allt från de schackrutiga golven till bistromenyn och de generösa öppettiderna.

Bistro Rigolettos matsedel innehåller bland annat La Moulerie, där man själv komponerar en portion musslor och tillbehör efter hunger och smakpreferenser. Tio olika moules serveras med smaker från hela världen, bland annat moules thai och moules cadiz med chorizo. I övrigt bjuder rätterna på allt från sniglar provençale till bouillabaisse. Efterrätterna frestar med bland annat tryfflar, ostar, macarons och eclair.

I den mässingsprydda bardelen, som för övrigt är en av stans första ginbarer, kan man antingen ta en snabb måltid på stående fot, beställa in klassiska törstsläckare eller prova spännande cocktails. Förutom de 100 sittplatserna i matsalen finns också en VIP-bar på övre plan inne på själva biografen som kan bokas för speciella evenemang. Då serveras lättare mat och dryck från restaurangen.

Självklart är biografen öppen för alla, det vill säga även den som inte besöker bistron. Rigoletto är en av stans riktigt klassiska biografer, med balkong och vackra utsmyckningar, och här visas alla storfilmer.

Användarbilder på Bistro Rigoletto Visa alla

  • Lägg till bild
  • Den fantastiska råbiffen – Bild från Bistro Rigoletto av Katarina D.
  • Bild från Bistro Rigoletto av Katarina D.
  • Bloody mary – Bild från Bistro Rigoletto av Katarina D.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 jan 2019

En av dom finare restaurangerna i Stockholm. Tycker den är extremt mysig och vacker. Inredningen är fin.Stämningen, stället och kaffet är super!!
Har länge velat gå hit för att testa maten och tyvärr har jah inte varit det än. Dock läst me... Visa hela »

22 jan 2020

Habilt! Har varit här några ggr och har alltid varit helt ok. Steak Friten är god och prisvärd. Något som gör att jag inte riktigt fastnar dock, därav en stark trea och inte en fyra. Gillar biokonceptet, hade kunnat vara ännu lite tightare integrerat.

16 okt 2018

Som stor bioentusiast älskar jag konceptet med restaurang tillhörande biografen, även om det i det här fallet inte direkt skriker samarbete mellan de två parterna. Oavsett, stort fan av inredning, väldigt fransk känsla över det hela, och mat är väl... Visa hela »

24 apr 2019

Klassisk fransk bistro vägg-i-vägg med Rigoletto-biografen. Musslor, råbiff och annat franskt på menyn. Uteservering längst med Kungsgatan på sommaren.

29 okt 2018

Jag är frankofil, så jag blev direkt kär i miljön.
Har varit ett antal gånger här. Hängt i baren på AW, det är stimmigt och murrigt, väldigt soft.
Brunch, då gäller a la carte menyn. Middag.
Servicen är ok.
Det bl... Visa hela »

Listad i: Råbiff
21 mar 2016

Har varit här på lite olika udda tillfällen och slås varje gång av hur soft det är att sitta där. Miljö och stämning alltid bra. God mat, trevlig personal

31 dec 2018

Visst är det en kitschig pastisch på en fransk bistro, men ibland när frankofilen vill ha sitt så är detta ett gott val. Jag tycker maten är helt OK här, vinerna sådär och sist fick vi både ett sjukt dåligt vinförslag och allt vad jag... Visa hela »

4 jun 2016

Oftast väldigt bra mat i en trevlig miljö. Även baren levererar.

Listad i: Bra lunch