Vi har testat Foodora – nya tjänsten som suddar ut gränsen mellan hemmakväll och krogbesök

Under sommaren lanserades Foodora i Sverige – tjänsten som vi tror kan revolutionera matleveransbranschen på samma sätt som Uber har gjort i taxibranschen. Via tjänsten beställer du hem mat från bra krogar snarare än take away från lokala pizzerian eller sushinstället på hörnet. Leveransen sker inom 30 minuter, kostar bara 39 kr och är dessutom miljövänligt körd med cykelbud. Foodora visar sig hålla vad de lovar när vi testar tjänsten.

Det första du gör på Foodora är att skriva in ditt postnummer på sajten, foodora.se, eller i appen (länkar nedan). Leveranserna sker inom 30 minuter och levereras dessutom med Foodoras egna cykelbud. Bor du i Fredhäll kan du därför inte beställa mat från till exempel Gärdet. Trots detta och det faktum att Foodora just har lanserats finns redan ett 40-tal restauranger i vårt område att välja på. Från vårt kontor I närheten av Odenplan kan vi ha mat på borden från Broms (Karlaplan) eller B.A.R. (Blasieholmen) inom en halvtimme.

Det är tydligt att Foodora valt att satsa på kvalitet. Förutom ovan nämnda restauranger ser vi att AG, Roppongi, 39Wäst och många därtill finns representerade. Det känns också genom hela köpupplevelsen. Allt presenteras på ett bra och pedagogiskt sätt med snygga bilder.

Första gången testade vi att göra beställningar från två restauranger samtidigt. Dock får man än så länge betala leveransavgift från båda restauranger. 25 minuter senare plingade ett cykelbud på dörren med maten från båda restaurangerna samtidigt. Imponerande! En annan gång testade vi att beställa mat till en specifik tid dagen efter - punktliga även där och dessutom var cykelbudet väldigt trevligt.

Foodora är modernt och bra på alla plan. När de dessutom är snabbast, billigast, miljövänliga och har bäst utbud jämfört med konkurenterna, redan efter så här kort tid, har vi svårt att se något annat än en succé. Inom kort ska det dessutom lanseras en app vilket gör det ännu lättare att beställa var ifrån man än befinner sig. Nu hoppas vi bara att restaurangutbudet blir ännu större och att tjänsten tar sig utanför Stockholms tullar.

Alla våra läsare får 20 % rabatt på sin första beställning genom Foodora om man anger "thatsup20". Från och med idag kan man också klicka på "Beställ mat" här på Thatsup på de restauranger som finns på Foodora (det måste man inte göra dock för att få ta del av rabatten).

Länk: foodora.se

App:


Kommer inom kort till Android.