Sofia Common

5,0
4 betyg
$$
Amerikansk restaurang
Mexikansk restaurang
Bar
Sofia Common
5,0
4 betyg

”Common tongue, uncommon bottles” lyder devisen på Sofia Common. Att ovanliga flaskor är vad som står i fokus på denna Söderkrog förvånar knappast den som känner till trion bakom konceptet. Utöver vin du aldrig tidigare hört talas om serveras här mat med amerikanska och mexikanska smaker, samt noga utvalda öl och cocktails.

Grundare till den hemtrevligt inredda restaurangen på Bondegatan är Austin Davis från Katarina Ölkafé, Niklas från Bar Ninja samt ägaren Tony Wittgren. Tillsammans slog de våren 2023 upp sitt nya koncept Sofia Common, en mötesplats där kultur och fest kombineras med ovanliga viner och kreativa maträtter.

Matmenyn är en tydlig flört med det klassiskt mexikanska, med influenser från USA. Vegetarianen såväl som den som föredrar kött hittar flera alternativ att välja bland, såsom enchiladas, nachos och tortillas med tillbehör. Till helgen vankas det brunch, med både salta och söta rätter. 

Att här finns en stor passion för vin i allmänhet, och amerikanska viner i synnerhet, råder ingen tvekan om. Vinlistan uppdateras kontinuerligt med nya, okända flaskor som gänget bakom Sofia Common lagt vantarna på. Den som föredrar öl eller drinkar hittar också många olika alternativ att skåla i här. 

I stil med det kulinariska utbudet är även inredningen väl genomtänkt. Dova färger, mässingsdetaljer och lite oväntade inredningsobjekt skapar en ombonad helhet. En trappa ner är stämningen däremot en smula galnare. Där huserar nämligen Common Culture Club, vars mission är att ge gästerna ett rikare kulturliv genom olika typer av event. Källaren går också att abonnera för privata fester. 

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
4

Recensioner av Sofia Common

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Sååå snygg miljö (missa inte källaren), kul meny, udda viner, bra musik, varm personal. Ett av de bättre nytillskotten på Södermalm.

Oerhört inbjudande och trevlig personal. Jag har precis flyttat till området och detta är ett ställe jag kommer besöka igen!

Ägaren sjunger som en Gud. Herre Gud, gör om restaurangen till en musikalrestsurang. Succé

Texten har översatts automatiskt.

Förmodligen den bästa Rocker's plats på blocket. Värt att vänta på!
Hörde jag Enzeda på tallrik?
Spontant med en drink på SID-Johnny Hamilton & mrs Nina Hamilton tänkte vi gå in på en lördagskväll fisk yng...

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Var här igen flera gånger de senaste veckorna! Maten är så bra! Menyn har utvecklats ordentligt

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
4

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Sofia Common?

Vi har klassificerat Sofia Common som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Sofia Common?

På Sofia Common serveras bland annat:

  • Mexikanskt
  • Smårätter
  • Amerikanskt
  • Stark mat
  • Streetfood

Vad kostar det att äta på Sofia Common?

Sofia Common ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av stämning är det på Sofia Common?

Vi skulle beskriva stämningen på Sofia Common som mysig och lite lugnare.

Har Sofia Common uteservering?

Ja, Sofia Common har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger Sofia Common?

Sofia Common ligger på Bondegatan 57, 116 34, Södermalm. I närheten ligger Vitabergsparken. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 950m).