Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Cykelcafé Le Mond

4,8 • 58 recensioner
Cykelcafé Le Mond

På Cykelcafé Le Mond på Folkungagatan serveras fika, moderna caférätter och hantverksöl om vartannat i cykelnördig miljö. Varför inte inleda dagen med en hälsosam frukost eller köra en brunch omgiven av coola sportcyklar och souvenirer i sann Tour de France-anda?

Cykelkulturen frodas i Stockholm och det märks även på caféer som hängivna (och KRAV-certifierade) Cykelcafé Le Mond mitt på Söder. Här kan riktiga cykelfantaster och helt vanliga cafébesökare känna gemenskapen och kombinera en bit cykelhistoria med en kopp kaffe eller något att äta. Givetvis går det även att släcka törsten med en folköl kallad Messenger eller en Radler, öl blandad med citronlemonad. Caféet har fullständiga rättigheter och serverar ett gäng utvalda ölsorter, bland annat från svenska mikrobryggerier, lagom till AW:n.

Menyn är modernt hälsosam och bjuder på allt från asiatiska grytor till grillsmörgåsar, sallader och soppa - mycket vegetariskt och även veganskt. För den som vill vara extra nyttig erbjuds exempelvis acaibowls och smoothies med frukt och bär. På onsdagar och fredagar serveras även frukostbuffé med bland annat surdegsbröd, KRAV-märkta ägg och ekologisk yoghurt, medan helgerna vigs åt brunch med rätter som avokadomackor och, för den som vill ”synda”, givetvis amerikanska pannkakor och handgjorda belgiska våfflor. Barnvänliga brunchalternativ finns också. Fikasugen? Lugn, disken är full av frestande bakverk. Sommartid kan man även svalka sig med lite raw-glass på uteserveringen.

Se även Lilla Le Mond

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 aug 2018

Måste erkänna att frukosten på Le Mond var klart bättre än vad jag förväntade mig. Stort plus!!

2 jul 2019 · Uppdaterad

Jag gillade själva lokalen, ljust och avslappnad miljön. Vi var där på frukosten och jag valde våfflorna och de var helt okej men inget wow.

2 mar 2019

Härligt café med supertrevlig personal.

31 okt 2018

Positiva vibbar så fort jag steg in i lokalen. Avslappnat, chill, ljust, pippi gul färg och industriell inredning och happy-go-lucky känsla
Två våningar med gott om platser.
Bra ställe för laptop jobb/plugg.
Tillfredsställande lunch, inget excep... Visa hela »

6 feb 2019

Jag och mitt sällskap blev båda positivt överraskade över hur gott det var. Vi hade inga förväntningar då vi egentligen bara traskade rakt in, hungriga som djur. Förvånansvärt bra frukost helt enkelt. Lite åt det dyrare hållet kanske o... Visa hela »

5 jun 2019

Ett helt OK kaffehak. Har fått bra cortado, macchiato och cappuccino här så de behärskar olika kaffevarianter. Halvtaskig crema på en dubbel espresso jag beställde för ett tag sen kanske bara var en tillfällighet. Ok lokal.

8 feb 2019

Prisvärt och trevligt café, speciellt för frukost!

8 okt 2018

Bästa stället⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Riktigt smarriga frukostar/luncher. Bra vegetariskt! Man serveras gott specialkaffe och bra sortiment på öl 👍🏻
Mysigt ställe o god service.

8 feb 2019

Jag älskar cykelcafé le mond - det är bästa café i Södermalm!!

8 okt 2018

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Från dess öppning, jag har varit anhängare av denna plats. Jag älskar cykel, mat, gott kaffe och jag bor runt hörnet = bra start.

Det var som en slo-mo-kärlek-at-The-första-Sight ögonblick, efter min hjärna kunde bearbeta att en plats som perfek... Visa hela »

20 okt 2018 · Uppdaterad

Härligt ställe med god mat, och väldigt trevlig stämmning

9 okt 2018

Favoritcaféet! Frukostbuffén på onsdag- och fredagsmornarna uppskattas mycket. Trevlig personal.

10 okt 2018

Bästa cafét ! Även cyklar välkomna!!!

14 nov 2018

Mysigt och gott! Väl värt att återkomma till!

14 nov 2018

Mycket god mat och gott kaffe! Trevlig atmosfär och trevlig personal. Extra trevligt för cyklister när det t.ex. visas cykeltävling på TV.

8 okt 2018

Fantastiskt ställe både för cyklister och icke cyklister! Personalen med Kalle i spetsen är alltid supertrevliga och har verkligen fått till ett ställe du måste besök på Södermalm!

10 okt 2018

Supermysigt ställe!

10 okt 2018

Rullar gärna in här med Beryl eller Tullio i barnvagn eller lastcykel. Alltid känt mig välkommen och avslappnat så det funkar att amma eller låta bebisen sova vidare. Gott kaffe och god bra mat för ok penning. Alltid när vi är på söder!

10 okt 2018

Väldigt bra bowls och mackor, stort plus för cykelparkering inomhus

9 okt 2018

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Alltid god mat och alltid bra service! bra val av mat en fika, även för vegan/vegetarianer.

Sida 1 av 3