Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Petite France

2,9
20 betyg
Redigera Petite France

Hos Petite France på Kungsholmen är det franska influenser som gäller. Caféet har länge varit känt för sina surdegsbröd och många bakverk, men hit kommer du även för att äta frukost, lunch, brunch eller middag med franska förtecken.

Med både café och bageri under samma tak är Petite France ett omtyckt stopp nära Norrmälarstrand. Hit hittar många lokalbor och stockholmare för att handla bröd och bakverk, eller för att fika och äta på plats. Petite France har öppet från morgon till kväll och erbjuder allt från olika frukostpaket till middagsrätter som steak frites. Även lunchmenyn är full av franska klassiker, exempelvis croque monsieur, och lagom till helgen kan du avrunda veckan med typiska brunchrätter – ett populärt helgnöje.

Miljön går i franskt bistrostuk med böjstolar, sammetssoffor och svartvita fotografier på väggarna, och är du på språng finns det mycket att handla med sig. Bakom disken trängs bakelser, bullar, croissanter och nybakat bröd, och på hyllorna hittar du utvalda delikatesser. Här är det full ruljangs redan från tidig morgon när de första frukostgästerna droppar in. På somrarna har caféet även en av områdets mest välbesökta uteserveringar, bara ett stenkast från Norrmälarstrand.

Användarbilder på Petite France Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Petite France av Josefin J.
  • Bild från Petite France av Catrin M.
  • Bild från Petite France av Annelie V.
  • Bild från Petite France av Katarina D.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 feb 2019

Överprisat för ganska ordinär mat. Personalen är inte jättetrevlig. Ser bättre ut på bild än det smakar. Går antagligen inte dit igen.

27 aug 2022 · Uppdaterad

Älskar allt som har med Franrkike att göra, velat gå hit i så många år men äntligen blev det av! Alltid lite farligt med ställen man planerat att gå till länge man bygger liksom upp förväntningarna något otroligt. När jag fö... Visa hela »

12 mar 2020

Petite France har ny ägare, men stället och utbudet är detsamma.
Charmig inredning och goda bakverk och bröd. Allt bakas färskt på plats. Jag ser fram emot att komma tillbaka och testa deras frukost och lunch. Tog bara en sockerchock idag! Magisk och mäktig b... Visa hela »

6 aug 2020

Frukost på Petite France☕. Vi valde Le Full Frukost för 155 kr. Det var helt okej frukost men inget speciellt, exempelvis var äggröran väldigt torr.

27 aug 2019

Inget innovativ när de gäller maten. men jag gillar stället starkt. En fransk pärla som bara är.
Deras bakverk är supergoda. LOVE IT. Croissanten var to die for! Mackan.....ge mig 10 st till
Rek deras frukostpaket.
Bra kaffe. Brukar köpa med mig fä... Visa hela »

6 jun 2019

Har ätit både frukost (framförallt) och lunch (ibland) samt middag (en gång) och frankofilen i mig blir lika nöjd varenda gång. Bra tillrett oavsett bakverk eller mat och trevlig personal i helt OK lokaler.

24 okt 2022

Var där med min dotter och beställde en kycklingrätt som var oätlig och smakade aska. Fick prata med kocken som blev sur men som istället gav mig en omelett jag tackat ja till. Också den oätlig. Lämnade stället väldigt missnöjd och kommer inte... Visa hela »

16 sep 2020

Vi har varit här vid ett flertal tillfällen. Musslorna var trasiga ena gången så att jag skar mig i munnen, peronalen är ouppmärksam och "förstängde" en timme innan stängning då vi var här senast. Deras utbud i form av bröd och... Visa hela »

6 apr 2021

Det här stället var grymt bra ända tills syrianska restaurangmaffian hotade till sig det och nu är det bara skit. De har kört stället i botten. De har inte fattat att man inte ska ändra på ett bra koncept. De som besöker Petite France är kräsna... Visa hela »

24 mar 2019

Stockholms otrevligaste personal. Dem skäller ut sina kunder och rycker ifrån tallriken från ens händer. Ät inte här om ni vill ha en trevlig stund. Kommer aldrig mer gå hit!

7 jun 2018

Väldigt dålig service. Behandlar kvinnor som små barn. Inte ett dugg intresserade av att ha nöjda kunder

8 sep 2019

Bor i området och har gått till PF sedan start, men nu blir besöken allt färre. Dålig service, personalen i kassan är spydig.
Saknar flera bakverk som förra ägaren alltid hade. Saknar den franska atmosfären!

12 jan 2015

Mysigt franskt Café där höjdpunkterna är deras frukost och bakelser. Gillar man macarons så finns även dessa i regnbågens färger. Jag tycker stället gör sig bättre på vår/sommar när uteserveringen är öppen, annars... Visa hela »

16 sep 2015

En riktigt charmigt franskt bageri med trevlig personal som tar oftast emot beställningen på franska – perfekt för den som vill hålla igång språket. Allt från fantastiskt doftande frukost till vackra bakverk. Stimmigt café med stor uteservering oc... Visa hela »

15 maj 2016

Ingen bra frukost :(

26 apr 2019

Fantastisk mat, skön miljö och bra service. Hit går jag gärna igen!

30 jul 2018

Översätt till svenska »

Very expensive, some items not properly refrigerated - food poising danger! Staff doesn't like children and is generally quite rude. At these prices the food and the service need to be good! Don't go here - lot's of other options in Stockholm.

22 mar 2019

Här kan man få en café au lait som den smakade på 90-talet! Kom tidigt för världsagod frukost!

27 sep 2018

Översätt till svenska »

Love the breakfast and the cozy ambiance. Nice staff too!

21 apr 2018

Sida 1 av 2

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.