Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Wienercaféet Anno 1904

3,1 • 19 recensioner
Wienercaféet Anno 1904

I över 100 år har Wienercaféet varit en populär mötesplats med klassiska influenser från Wien och Paris. Efter en totalrenovering 2013 döptes restaurangen om till Wienercaféet Anno 1904, och som namnet antyder lever den tidiga 1900-talskänslan vidare.

Mitt på shoppingstråket Biblioteksgatan med Ralph Lauren, Céline och Burberry som grannar hittar du anrika Wienercaféet på hörnet Biblioteksgatan/Mäster Samuelsgatan. Här kombineras konditori, bageri, butik och restaurang under ett och samma tak. Under sommarsäsongen sträcker sig en parisisk uteservering längs båda gatorna och lockar gästerna till en lunch, bakelse eller ett glas rosé i solen.

Wienercaféet kan beskrivas som en korsning mellan fransk bistro och klassiskt konditori. Menyn bjuder på maträtter för den som önskar något mättande, men också ett tjusigt utbud av bakelser som exponeras i disken. Man kan också boka en klassisk afternoon tea med champagne, scones, smörgåsar och sötsaker.

Hit strömmar stockholmare såväl som förbipasserande turister för att ta del av den franska bistroupplevelsen; kliver man in är det lätt att drömma sig bort till Paris. Atmosfären är elegant men avslappnad och välkomnar alla sällskap.

För den som vill äta erbjuds en klassisk bistromeny med smörrebröd, mellanrätter och populära varmrätter som wienerschnitzel, viltköttbullar och räksallad.

Restaurangen drivs av PDF Brasserie Group, där bland andra Prinsen, Il Tempo och Trattorian ingår.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 dec 2017 · Uppdaterad

Kanske otippat men otroligt god cafe latte och cappuccino här! Hit går jag för en trevlig stund A.K.A. fika eller ett glas bubbel. Maten är inget speciellt, men bra sallader och enklare rätter. Lokalen känns traditionell, lyxig och mysig... känns som man är i... Visa hela »

16 sep 2018

Stockholms bästa semlor?

Nja, är inte helt 100 på just det men jag skulle ändå säga att Wienercaféet erbjuder ändå en stark konkurrent inom semmelvärlden.

Rostade bitar av mandel i mandelmassa, bullen har en intensiv smak av... Visa hela »

30 mar 2015

Jag har varit här både för middag, lunch och fika.

Middagen är otroligt prisvärd och det finns goda lite enklare rätter att välja bland. Det kan man inte tro när man hör namnet, men Wiener Cafét har faktiskt alkoholtillstånd. ... Visa hela »

15 apr 2017

Jag åt frukost här för några veckor sedan och gillar det skarpt. Kändes franskt och väldigt lyxigt. Jag åt en frukostsmörgås och yoghurt med bär och drack en kopp kaffe, allt var väldigt gott men prismässigt i överkant (runt 180 kr... Visa hela »

4 feb 2015

För de flesta är Wiener Caféet bara ett café, eller max ett glas champagne. Många verkar ha missat att detta i princip går att använda som en fullskalig restaurang, vilket är jättetrevligt.

En schysst meny med lite caféinspirerad ma... Visa hela »

17 apr 2014

Jag minns Wienercaféet som det var förr: kasst kaffe, tråkig miljö men goda prisvärda smörgåsar.

Det finns få liknelser kvar. Nu är det snyggt, fräscht, en känsla av Paris och proffsigt.

Allt på frukostmenyn är... Visa hela »

19 apr 2017

Riktigt trevlig ställe med något för alla! Rätt val för den som bara vill ta en fika till den som är ute efter en hel måltid.

22 sep 2016

Gott o mycket trevlig miljö

13 feb 2016

En stark tvåa får Wiener Caféet av mig. Vi var här på middag och åt wienerschnitzel, ingen större fel på den men absolut inte wow. Vår servitris hade noll koll på vinutbudet, utan skrattade bara när vi frågade efter rekommendation... Visa hela »

1 jul 2018

Gick dit för att fira en födelsedag med afternoon tea. Samtliga valde delux alternativet men eftersom en i sällskapet inte äter kött, dock gärna fisk, frågade vi om en av ”smörgåsarna” kunde bytas ut mot en utan kött och fick till svar... Visa hela »

1 jun 2015

Lokalen känns anrik, utförandet är helt okej.

6 mar 2018

Väldigt enkel mat men otroligt god! Bakverk och afternoontea är också fullpott. Underbar service och fantastiskt trevliga lokaler.

6 mar 2018

God mat och bra service. Fina bakverk och mysig atmosfär!

2 mar 2018

Bästa frukost, lunch och afternoon tea! Service och mat i toppklass!

7 dec 2017

Kvalitetsvaror och trevlig personal.

24 jul 2015

Jag hade höga förväntningar när jag bokade middag här. Dock blev jag och mitt sällskap väldigt besvikna. Tre av oss beställde wienerschnitzel (vilket man såklart tror att ett wienercafé ska klara att göra) tyvärr var den näst intill... Visa hela »

26 jun 2017

Bokade afternoon tea med en väninna. Väl på plats hade personalen oerhört tråkig attityd. Inte ett leende eller vänligt ord. Väl på plats fick vi välja te. Efter att ha valt kommer en otrevlig servitör och säger enkelt Afternoon tea är s... Visa hela »

26 jun 2017

Bad service :( very rude !!!

14 mar 2016

Torra bullar, oätlig crêpe. Ohyggligt höga priser. Vacker inredning och trevlig personal, men man vill ju att det man får att äta och dricka ska vara gott!