Shopping på Norrmalm och i Stockholm city

Arket

Allt i ett

Arket samlar allt på samma plats: mode, accessoarer, inredning och nordisk cafédel. Bortsett från Arkets egna plagg för dam, herr och barn hittar du även varumärken som Birkenstock och Iittala här.

Uniqlo

Hemsida

Japansk favorit

I en stor butikslokal vid Kungsträdgården håller japanska klädkedjan Uniqlo till sedan 2018. Märket är känt för sina funktionella kvalitetsplagg som inte kostar skjortan, och här kan du hitta mängder av lättanvända basplagg för både vuxna och barn.

Weekday

Hemsida

Svensk minimalism

Glöm krusiduller och mängder av mönster. Svenska modemärket Weekday förmedlar skandinavisk design med mycket svart, grått och raka linjer. Budgetinriktat och populärt, inte minst för sina billiga jeans.

JUS

Kontemporärt

En dold undergroundfavorit på Brunnsgatan. Hit har modeintresserade vallfärdat sedan 90-talet för att handla kläder och accessoarer från sådana som Comme des Garçons, Ann Demeulemeester, Diana Orving, Rick Owens och Maison Margiela.

Our Legacy

Hemsida

Märke i framkant

Svenska Our Legacy skapar dressade men avslappnade kollektioner för män och kvinnor. En stilsäker kombination av skandinavisk minimalism, konstnärliga uttryck och nitisk detaljkänsla. Märket grundades 2005 och blev snabbt ett namn internationellt.

Whyred

Hemsida

Kreativt modemärke

Det Stockholmsbaserade modemärket är inte minst känt för sina parkas, men självklart hittar du mängder av andra användbara plagg för både män och kvinnor här. Inspirationen kommer från konst och musik – genom åren har Whyred samarbetat med flertalet berömda artister.

Jupiter

Hemsida

Tidlösa herrkläder

Både stilig och casual multibrandbutik med varumärken som sträcker sig från Oscar Jacobson till Stone Island. Hit hittar många klädmedvetna män för att fylla på garderoben med tidlösa klassiker och handplockat herrmode.

Eytys

Svensk sko-succé

Svenska Eytys gjorde snabbt internationell succé med sina avskalade sneakers i unisex-modell. I butiken på Norrlandsgatan hittar du även märkets andra skomodeller och kläder inspirerade av 80- och 90-talsestetik.

Rodebjer Revisited

Hemsida

Fyndläge

Rodebjer Revisited på Drottninggatan säljer tidigare kollektioner och provkollektioner från det omtyckta modemärket. Här kan du med andra ord fynda plagg som inte längre finns i det ordinarie utbudet.

Happy Socks Mäster Samuelsgatan Happy Socks Drottninggatan
Happy Socks Mäster Samuelsgatan
happysocks.com
Happy Socks Drottninggatan
happysocks.com
Happy Socks Mäster Samuelsgatan Happy Socks Drottninggatan

Glädjespridare

Liva upp garderoben med Happy Socks färgglada strumpor och underkläder, eller ge bort några spexiga par i present. Det svenska märket har charmat varje kontinent och säljs idag i nästan hundra länder.

 • Mäster Samuelsgatan 9, City/Norrmalm Drottninggatan 70, City/Norrmalm
  Happy Socks Mäster Samuelsgatan
  Mäster Samuelsgatan 9, City/Norrmalm
  Happy Socks Drottninggatan
  Drottninggatan 70, City/Norrmalm
 • Happy Socks Mäster Samuelsgatan
  happysocks.com
  Happy Socks Drottninggatan
  happysocks.com
  08-611 87 02
 • Happy Socks Mäster Samuelsgatan Happy Socks Drottninggatan

Beyond Retro

Hemsida

Secondhand-mecka

Beyond Retros butik på Drottninggatan är fylld till bredden med secondhand- och vintageplagg från olika decennier. Hit vallfärdar många för att styla garderoben med unika och billiga fynd.

Varuhus

NK

Anrik shoppingrunda

NK är utan tvekan stans vackraste varuhus och utbudet täcker in det mesta, från svenskt och nytt till internationellt och väletablerat. Kombinera förslagsvis shoppingrundan med ett restaurangbesök på plan 4.

Åhléns

Hemsida

Allt i ett

Med centralt läge mitt i smeten rymmer Åhléns allt från en stor skönhetsavdelning till kläder, inredning och mat. Här hittar du bland annat japanska Muji samt Sally Voltaire & Systrar.

MOOD

Hemsida

Händelserik galleria

Shoppa loss i butikerna, unna dig en skönhetsbehandling, ta en kaffe eller ät på någon av toppkrogarna. Den här centralt belägna gallerian har det mesta att önska – från mode till mat.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;