Sofo-Stockholm Sofo-Stockholm

Bästa shoppingen på Södermalm

Södermalm ruvar på några av Stockholms bästa butiker och hippaste shoppingstråk. Här hittar du allt från skandinavisk design till schyssta vintagebutiker, hipsterhak och internationella lyxmärken som annars kan vara svåra att få tag på. Ta en promenad och kolla in populära klädaffärer mitt på Götgatsbacken, shoppa loss i Sofo och upptäck guldkornen runt Mariatorget. Missa så klart inte heller att ta en kaffepaus på något av Söders alla caféer.

Innehållsförteckning
 1. Runt Götgatan
  1. Aplace – Skandinaviskt mode
  2. Weekday – Svenskt budgetmode
  3. Monki – Kul stil
  4. Gina Tricot – Påkostad konceptbutik
  5. Brunogallerian – Mesta Södergallerian
  6. Hattbaren – Allt för hattälskaren
 2. Runt Sofo
  1. Grandpa – Sofo-shopping
  2. Sneakersnstuff – Sneakermecka
  3. 6/5/4 – Gone surfing
  4. Acne – Kända kreationer
  5. ATP Atelier – Italienskt hantverk, skandinavisk design
  6. Sara Clausin – Chic stil
  7. Hypestein – För streetwearfantasten
  8. Rusty Rose – Boho-chict
  9. Second Sunrise – Fokus på hantverket
 3. Runt Mariatorget och Zinkensdamm
  1. Nitty Gritty – Sval Söderlyx
  2. Uniforms for the Dedicated – Hållbar design
  3. Herr Judit – Från Missoni till Supreme
  4. Judits Second Hand – Vintage-mecka
  5. Adisgladis – Miljömedveten livsstilsbutik
  6. Beyond Retro – Fullproppad secondhandbutik
 4. Hornstull
  1. Aplace Second Hand – Aplace secondhand

Runt Götgatan

Aplace

Skandinaviskt mode

Aplace i Brunogallerian är kända för sitt gedigna utbud av skandinaviska designmärken. Här kan du hitta nyckelplagg, skor och accessoarer för både män och kvinnor. För den som vill fynda har Aplace även en secondhandbutik i Hornstullsgallerian.

Weekday

Hemsida

Svenskt budgetmode

Den budgetvänliga klädkedjan som idag ingår i H&M-gruppen är känd för såväl denim som för sina samtida modekollektioner. Butiken på Götgatsbacken är svår att missa om du betar av den Söderinriktade shoppingrundan.

Monki

Hemsida

Kul stil

Omtyckt budgetkedja med både basplagg och lite mer personliga trendplagg på hyllorna. Butiken på Götgatsbacken är välbesökt och ett bra ställe för den som vill experimentera lite med stilen.

Gina Tricot

Påkostad konceptbutik

Gina Tricots butik på Götgatsbacken har stylats upp som ett lyxigt "dressing room", med chic inredning, stora provrum och ett café på övervåningen. Här ska shoppingsugna få en helhetsupplevelse med allt på samma ställe.

Brunogallerian

Mesta Södergallerian

Inled shoppingrundan med en sväng inne i Brunogallerian. Här hittar du inte bara Aplace, utan även populära modebutiker som Whyred och Samsøe & Samsøe, samt restaurang Ljunggren.

Hattbaren

Hemsida

Allt för hattälskaren

För dig som älskar hattar i alla dess former är ett besök på Hattbaren ett måste. I den anrika lilla butiken kan du komplettera din klädsel med exempelvis en basker eller en handgjord Borsalinohatt.

Runt Sofo

Grandpa

Sofo-shopping

Välbesökt Sofo-butik i två plan med både kläder och inredningsprylar, främst med fokus på skandinaviska märken. Hit hittar mängder av Söderbor, inte minst under helgen när det är shopping och fika som står på schemat.

Sneakersnstuff

Hemsida

Sneakermecka

Sedan Sneakersnstuff öppnade 1999 har stockholmare inte längre behövt åka till NYC för att köpa ovanliga sneakermodeller. Här finns även gott om plats för utvalda kläder från exempelvis Carhartt, Stussy, The North Face, Minimarket och Rodebjer.

6/5/4

Hemsida

Gone surfing

Utpräglad livsstilsbutik i Sofo för surfare, äventyrare och campare. Oavsett om du söker kläder och accessoarer eller surfbrädor och outdoor-prylar kan du hitta det här. Dessutom har butiken en mysig espressohörna med ekologiskt kaffe.

Acne

Kända kreationer

För den som är sugen på att shoppa Acnes välkända kreationer finns en av märkets butiker på Nytorgsgatan nära Nytorget. Här är det lätt att göra ett stopp medan du betar av de populära butikerna och kaffehaken i kvarteret.

ATP Atelier

Italienskt hantverk, skandinavisk design

Om du är ett fan av ATP Ateliers läderväskor och skor, då ska du styra stegen mot butiken på Skånegatan i Sofo. Här kan du botanisera bland de populära produkterna som alla tillverkas för hand i Italien.

Sara Clausin

Chic stil

Lyxig liten multibrandbutik i Sofo som säljer kläder, skor och accessoarer från internationella designers. Exempelvis hittar du Diane von Furstenberg, Joseph och Paul & Joe här.

Hypestein

För streetwearfantasten

Älskar du limiterade sneakers och eftertraktade streetwearmärken? Då ska du besöka den här passionerade butiken på Bondegatan. Här säljs både nytt och begagnat från hajpade märken som Supreme, Yeezy, Off-White, Nike och BAPE.

Rusty Rose

Boho-chict

Oavsett om du letar inredningsprylar, kläder eller accessoarer kan du räkna med att hitta det i denna ombonade lifestylebutik nära Nytorget. Utbudet är noga utvalt av ägaren Görel, som även ger stylingtips.

Second Sunrise

Fokus på hantverket

Klassisk denim, gamla läderjackor, coola ponchos, boots, indigo och silversmycken från Japan... Den gemensamma nämnaren är genuint hantverk, främst inspirerat av 1900-talets första hälft. Kan ses som en herrbutik, men det spelar egentligen ingen roll så länge du gillar stilen.

Runt Mariatorget och Zinkensdamm

Nitty Gritty

Sval Söderlyx

Nitty Grittys två butiker – en för henne och en för honom – ligger på Krukmakargatans eget modestråk och erbjuder utvalda svenska och internationella varumärken, bland annat några som annars kan vara svåra att få tag på i Stockholm.

Uniforms for the Dedicated

Hemsida

Hållbar design

Granne med Our Legacy och Nitty Gritty ligger den här miljömedvetna modebutiken som startades av ett gäng snowboardåkare och kreatörer. Kläderna tillverkas av hållbara material och kollektionerna bygger på tidlös design.

Herr Judit

Från Missoni till Supreme

Stilmeckat Herr Judit på Hornsgatan samlar utvalda secondhand- och vintagekläder, men också märkeskläder och nutida mode. Räkna med att kunna hitta allt från Missoni och Gucci till Supreme, Pendelton och Navajosmycken under samma tak.

Judits Second Hand

Hemsida

Vintage-mecka

Herr Judits systerbutik är ett riktigt mecka för vintagefantaster. I den välbesökta butiken samsas begagnade skor, väskor, accessoarer och kläder inte minst från kända designers. En populär vintagebutik av det lite lyxigare slaget.

Adisgladis

Miljömedveten livsstilsbutik

Vid Mariatorget hittar du den här miljömedvetna lilla butiken som satsar på ekologiska och återvunna material. Bortsett från kläder, skor och accessoarer för kvinnor och män har de även prylar för vildmarksliv.

Beyond Retro

Hemsida

Fullproppad secondhandbutik

Beyond Retros populära secondhandbutik i Zinkensdamm är fylld till bredden med begagnade kläder från olika decennier. Hit hittar många för att fynda plagg som kan bli till en perfekt outfit med hjälp av lite styling.

Hornstull

Aplace Second Hand

Aplace secondhand

I Aplace secondhandbutik Pearl, precis vid ingången till Hornstullsgallerian, kan man hitta inlämnade begagnade kläder och skor för både män och kvinnor. Utbudet är relativt litet och består till stor del av aktuella och välbekanta namn, men även lite mer klassiska dyrgripar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta