Sommarklubbar i Stockholm

Med varma dagar och långa nätter gäller det att utnyttja sommaren. Stockholmare brukar generellt var bra på att ta till vara på de ljusa sommarnätterna. Efter en hård arbetsvecka, eller arbetsdag för den delen, är det kanske att dags att släppa loss till riktigt bra musik och njuta utav en drink eller två, helst under bar himmel. Eftersom utbudet kan kännas överväldigande har vi skapat en guide över Stockholms bästa sommarklubbar 2016 för att navigera i utbudet och få svar på den eviga frågan ”vad ska vi göra ikväll?".

Södra Teatern

Sommarens mesta panoramavy

Lagom till sommaren förvandlade Södran sin champagnebar på våning 7 till stans högst belägna nattklubb, dessutom med fri entré. Onsdagar till lördagar bjuds det på varierande musikgenres, dj:s och fester. Även Södra Bar rullar på med bland annat hiphop och house på agendan. Klubbarnas tillhörande verandor bjuder dessutom på oslagbar panoramavy över Stockholm.

F12-Terrassen

Hippaste trappan i stan

Sedan starten 1994 har ikoniska F12-terrassen varit ett självklart inslag i Stockholms uteliv och nu går den återigen under sitt ursprungliga namn. Med utsikt över Rosenbad bjuder terrassen på 14 olika klubbar varje vecka under hela sommaren från och med den 19 maj. Bakom klubbverksamheten står en trio från ställen som Laika, Berns och Mister French.

Trädgården

Dag och natt

Sedan 2003 har Trädgården erbjudit en unik klubbupplevelse under Skanstullsbron. Här råder lika stor variation på människorna, som gärna köar för att komma in, som på aktiviteterna (bland annat pingis) och musiken som spelas. Daytime Sessions kickade igång sommaren 2012 med världens bästa house- och techno-DJ:s, samt stor satsning på ljud och ljus - så nu måste man inte invänta kvällstimmarna för att ta del av festligheterna.

 • Adress:

Brasseriet

Uteklubbar med grymmaste utsikten

Sommaren 2016 får Strömterrassen i Operahuset tillskott av tre klubbar under ledning av klubbveteranen Tom Pyl. Räkna med stans grymmaste utsikt och sena utekvällar fyllda med somrig r'n'b, hiphop, house och disco. Klubbarna hålls fredagar respektive lördagar med start den 21 maj. Lördagarna vigs åt houseklubben Signal med dj:s Eric Eriksson, Marcus Enochson och RNGRT.

 • Adress:

Humlan

Somrig mexikansk fusion

I vackra Humlegårdsparken, bara ett stenkast från Stureplan, ligger Humlan, tidigare Spymlan. En härlig sommarklubb och -bar som serverar en färgsprakande blanding av mexikansk mat och svalkande drinkar. Musiken är lika spännande den, med tung hip hop, 80-talssynth och Chicago-house bland annat.

 • Adress:
  • Humlan, Humlegårdsgatan 24, Östermalm

Shangri-La (Berns)

Med fokus pÄ jÀmstÀlldhet och mÄngfald

Varje torsdag bjuder liveklubben Shangri-La på konst och dj:s på Berns terrass mitt i Berzelii Park. Klubben, som tidigare under året har hållit till på Laika i Hornhuset, drar igång den 2 juni.

 • Adress:
  • Berns, Berzelii Park, Norrmalm/City

Wall (V)

Stureplans-hÀng

Sturecompagniets klubb-i-klubben V:s innergård Wall erbjuder en urban oas som saknar motstycke i Stockholm. Till och med Stureplans strama fasad mjuknar till på sommaren. Det avskärmade läget i stadens mest pulserande kvarter möjliggör fest till småtimmarna i takt med den senaste musiken.

Sturecompagniet
V*****

Hours

Varannan lördag i industriomrÄet

Varje lördag fram till 05 mellan april och september håller nattklubben Hours till i Västberga industriområde. Här bjuds det på modern musik, rnb-tryckare och en utomhusavdelning med hamburgare från Brödernas Street Food.

 • Adress:
  • Hours, Vretensborgsvägen 5, Hägersten-Liljeholmen