Sommarklubbar i Stockholm

Med varma dagar och långa nätter gäller det att utnyttja sommaren. Stockholmare brukar generellt var bra på att ta till vara på de ljusa sommarnätterna. Efter en hård arbetsvecka, eller arbetsdag för den delen, är det kanske att dags att släppa loss till riktigt bra musik och njuta utav en drink eller två, helst under bar himmel. Eftersom utbudet kan kännas överväldigande har vi skapat en guide över Stockholms bästa sommarklubbar 2016 för att navigera i utbudet och få svar på den eviga frågan ”vad ska vi göra ikväll?". 

Se även:
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- För nykomlingen: Ny i Stockholms uteliv?
- Cocktailbarer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer
- Bästa nattklubbar: Guiden till Stockholms bästa nattklubbar
- Ute sent: Nattklubbar som har öppet efter 03 i Stockholm
- Sjökrogar: Sjökrogar i Stockholm

Vår lista över sommarklubbar i Stockholm 2016:

Södra Teatern: Sommarens mesta panoramavy
Lagom till sommaren förvandlade Södran sin champagnebar på våning 7 till stans högst belägna nattklubb, dessutom med fri entré. Onsdagar till lördagar bjuds det på varierande musikgenres, dj:s och fester. Även Södra Bar rullar på med bland annat hiphop och house på agendan. Klubbarnas tillhörande verandor bjuder dessutom på oslagbar panoramavy över Stockholm.
Mer information: Södra Teatern, Mosebacke Torg 1–3, Södermalm

 
Södra Bar & Champagnebaren, Södra Teatern

F12-Terrassen: Hippaste trappan i stan
Sedan starten 1994 har ikoniska F12-terrassen varit ett självklart inslag i Stockholms uteliv och nu går den återigen under sitt ursprungliga namn. Med utsikt över Rosenbad bjuder terrassen på 14 olika klubbar varje vecka under hela sommaren från och med den 19 maj. Bakom klubbverksamheten står en trio från ställen som Laika, Berns och Mister French.
Mer information: F12-Terrassen, Fredsgatan 12, City

Trädgården: Dag och natt
Sedan 2003 har Trädgården erbjudit en unik klubbupplevelse under Skanstullsbron. Här råder lika stor variation på människorna, som gärna köar för att komma in, som på aktiviteterna (bland annat pingis) och musiken som spelas. Daytime Sessions kickade igång sommaren 2012 med världens bästa house- och techno-DJ:s, samt stor satsning på ljud och ljus - så nu måste man inte invänta kvällstimmarna för att ta del av festligheterna.
Mer information: Trädgården, Hammarby Slussväg 2, Södermalm

Strömterrassen (Brasseriet): Uteklubbar med grymmaste utsikten
Sommaren 2016 får Strömterrassen i Operahuset tillskott av tre klubbar under ledning av klubbveteranen Tom Pyl. Räkna med stans grymmaste utsikt och sena utekvällar fyllda med somrig r'n'b, hiphop, house och disco. Klubbarna hålls fredagar respektive lördagar med start den 21 maj. Lördagarna vigs åt houseklubben Signal med dj:s Eric Eriksson, Marcus Enochson och RNGRT.
Mer information: Brasseriet, Gustav Adolfs torg, City

Humlan: Somrig mexikansk fusion
I vackra Humlegårdsparken, bara ett stenkast från Stureplan, ligger Humlan, tidigare Spymlan. En härlig sommarklubb och -bar som serverar en färgsprakande blanding av mexikansk mat och svalkande drinkar. Musiken är lika spännande den, med tung hip hop, 80-talssynth och Chicago-house bland annat.
Mer information: Humlan, Humlegårdsgatan 24, Östermalm

Shangri-La (Berns): Med fokus på jämställdhet och mångfald
Varje torsdag bjuder liveklubben Shangri-La på konst och dj:s på Berns terrass mitt i Berzelii Park. Klubben, som tidigare under året har hållit till på Laika i Hornhuset, drar igång den 2 juni.
Mer information: Berns, Berzelii Park, City

Wall: Stureplans-häng
Sturecompagniets innergård Wall erbjuder en urban oas som saknar motstycke i Stockholm. Till och med Stureplans strama fasad mjuknar till på sommaren. Det avskärmade läget i stadens mest pulserande kvarter möjliggör
fest till småtimmarna i takt med den senaste musiken.
Mer information: Sturecompagniet, Sturegatan 4, Östermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- För nykomlingen: Ny i Stockholms uteliv?
- Cocktailbarer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer
- Bästa nattklubbar: Guiden till Stockholms bästa nattklubbar
- Sjökrogar: Sjökrogar i Stockholm

Om guiden till Stockholms bästa sommarklubbar just nu
Guiden till Stockholms bästa sommarklubbar uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon klubb i Stockholm, eller uteställe i Stockholm som inte får missas (och som vi har missat). Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden. Obs. detta avser sommarklubbar i Stockholm 2015. Vi uppdaterar guiden med information om klubbarna för sommaren 2016 under våren.

Relaterade artiklar:

Visa på karta