Sommarklubbar i Stockholm

Med varma dagar och långa nätter gäller det att utnyttja sommaren. Stockholmare brukar generellt vara bra på att ta till vara på de ljusa sommarnätterna. Efter en hård arbetsvecka, eller arbetsdag för den delen, är det kanske dags att släppa loss till riktigt bra musik och njuta av en drink eller två – helst under bar himmel. Eftersom utbudet kan kännas överväldigande har vi skapat en guide till sommarklubbar i Stockholm. Här får du hjälp att navigera i utbudet och får svar på den eviga frågan ”vad ska vi göra ikväll?". Här är guiden till var du kan festa i Stockholm i sommar.

Mosebacketerrassen

Mosebacke Torg 1–3, Södermalm

Utsikt över stan

Med utsikt över hela Stockholm kan du umgås, äta och dricka under bar himmel på Mosebacketerrassen på Söder. Terrassen är stor med plats för hela stora kompisgänget och stora scenen besöks frekvent av kända artister att sjunga med till.

Tak Terrassen

Brunkebergstorg 4, City/Norrmalm

Milsvidd utsikt

Mitt i stan på Brunkebergstorg kan du ta hissen över 50 meter upp där du hittar Tak Terrassen. Här njuter du av cocktails under bar himmel med en unik utsikt över hela stan. Blir du hungrig bjuder menyn på hållbara fusionrätter på nordiska råvaror och asiatiska smaker.

Takpark by Urban Deli

Sveavägen 44, City/Norrmalm

Lummigt med panoramavy

Nio våningar upp mitt på Sveavägen hittar du Urban Delis takterrass med en imponerande panoramavy över stan. I grönskande miljöer med utomhusbarer och roliga aktiviteter kan du hänga i timmar under bar himmel de ljumna sommarkvällarna.

Humlan

Humlegårdsgatan 24, Östermalm

Somrig mexikansk fusion

I vackra Humlegårdsparken, bara ett stenkast från Stureplan, ligger Humlan, tidigare Spymlan. En härlig sommarklubb och bar som serverar en färgsprakande blandning av kinesisk mat från Surfers och svalkande drinkar. Musiken är lika spännande den, med tung hip hop, 80-talssynth och Chicago-house bland annat.

Berns Terrassen

Berzelii Park, City/Norrmalm

Solig utsikt

Varje fredag och lördag bjuder grönskande Berns Terrassen in till dans, drinkar och dj:s mitt i Berzelii Park. Här njuter du av utsikten mot Nybroviken medan du gungar med till musiken och insuper den somriga atmosfären.

Slakthuset

Slakthusgatan 6, Johanneshov

Dansa pĂĄ taket

Slakthusterrassen är beläget i ett gammal industriområde och är ett populärt tillhåll på sommaren och bjuder in till stämningsfull afterwork hela veckan. På helgerna öppnar dansgolven upp och DJs spelar pulserande musik under stjärnorna till sent in på småtimmarna.