En tallrik fylld med kött och potatis på Steninge Bruk. En tallrik fylld med kött och potatis på Steninge Bruk.

Guiden till de bästa restaurangerna i Sigtuna

Sigtuna är framför allt känt för sin historiska bebyggelse och sitt vackra läge vid Mälaren, men här hittar du även trevliga restauranger som är värda ett besök. Oavsett om du bor i området, är på en liten dagstur eller har checkat in på hotell, bör du såklart inte missa att strosa runt i stan och stanna till på något gemytligt ställe för att äta. För att du ska hitta rätt har vi listat tips på några riktigt bra restauranger i Sigtuna som är värda att utforska. Från mysiga sjökrogar i hamnen till omtyckta kvarterskrogar längs Sveriges äldsta bevarade gata, här hittar du Sigtunas bästa restauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa restaurangerna i Sigtuna
  1. Steninge Bruk – Mysigt i Märsta
  2. 1909 Sigtuna Stadshotell – Femstjärnigt hotell med sjöutsikt
  3. Båthuset – Sigtunafjärden som kuliss
  4. Farbror Blå – Mitt på torget
  5. Hey Lucie! – Passion för växtbaserat
  6. Våfflan – Somrig mötesplats
  7. Valvet – Välkomnar alla
  8. Kopparkitteln – Klassiskt och personligt
  9. Prik – Japan möter Thailand

Bästa restaurangerna i Sigtuna

Här hittar du några riktigt bra restauranger i Sigtuna

Steninge Bruk – Restauranger i Sigtuna
Steninge Bruk
Lunch · Steninge Bruk – Restauranger i Sigtuna
Lunch · Steninge Bruk
Steninge Bruk – Restauranger i Sigtuna
Steninge Bruk
Steninge Bruk – Restauranger i Sigtuna
Steninge Bruk
Steninge Bruk – Restauranger i Sigtuna
Steninge Bruk
Lunch · Steninge Bruk – Restauranger i Sigtuna
Lunch · Steninge Bruk
Steninge Bruk – Restauranger i Sigtuna
Steninge Bruk
Steninge Bruk – Restauranger i Sigtuna
Steninge Bruk

Steninge Bruk

Mysigt i Märsta

I en mysig gammal stenlada nedanför Steninge slott i Märsta ligger Steninge Bruk, ett trevligt utflyktsmål med rustik inredning och en pittoresk uteservering där man kan fika, äta lunch eller avrunda veckan med en brunch. Här serveras bland annat mycket grillat från den stora inomhusgrillen, som Steninge Bruk själva har byggt.

1909 Sigtuna Stadshotell

Femstjärnigt hotell med sjöutsikt

Sveriges minsta femstjärniga hotell, 1909 Sigtuna Stadshotell, stoltserar med en hyllad restaurang som serverar svenska och europeiska klassiker med vacker utsikt över Mälaren. Här använder man sig av råvaror från lokala odlare och producenter i största möjliga mån. Förutom lunch, middag och brunch erbjuds hotellfrukost även för gäster som inte bor på hotellet.

Båthuset

Sigtunafjärden som kuliss

Med sitt läge på vattnet mitt i Sigtunas hamn, och fri utsikt över hela Sigtunafjärden, är denna väderbitna lilla krog är en upplevelse i sig. Här genomsyras både mat och dryck av ett hållbarhetstänk där utvalda viner varvas med råvaror från Roslagen. Festa loss på nordiska smaker i säsong, eller droppa in och ta något litet i baren.

Farbror Blå

Mitt på torget

I ett charmigt trähus på Stora torget hittar du denna populära kvarterskrog, som övergick i ny regi 2023. Här vill man erbjuda en enkel och familjär matsal för alla som är sugna på att äta eller ta ett glas, och även uteserveringen är ett vattenhål under sommaren. Missa inte heller deras livespelningar.

Hey Lucie!

Passion för växtbaserat

Hey Lucie! är snarare ett café än en restaurang, men om du vill äta veganskt och glutenfritt är det hit du ska gå. I ett rött trähus med vita knutar serverar de växtbaserad frukost och lunch utan gluten, för att inte tala om desserter utan raffinerat socker. Grundaren, Lucie, har en stor passion för veganskt och glutenfritt och drev tidigare ett café i Tyskland.

Våfflan

Somrig mötesplats

Våfflan, som ingår i Mister French-gruppen, är en idyllisk hamnkrog och bar som håller till på ångbåtsbryggan alldeles intill vattnet. På den stora uteserveringen serveras allt från glass till räkmackor, hamburgare och cocktails när solen skiner. En somrig mötesplats som endast har öppet under säsongen.

Valvet

Välkomnar alla

På Stora Gatan ligger denna moderna bistro som hämtar sina influenser från Sydeuropa. Här går det lika bra att slinka in på en lunch som att gå på dejt, äta middag med vännerna, mötas upp för en AW eller bara ta en fika. Dessutom är fyrbenta vänner varmt välkomna.

Kopparkitteln

Klassiskt och personligt

Familjeägda Kopparkitteln satsar på en helhetsupplevelse med fokus på klassisk matlagning och personlig service. Här finns en ombonad matsal och sommaröppen uteservering där man kan äta och umgås med utsikt över Mälaren. Restaurangen har gott om plats för större sällskap och det går även att boka deras chambre séparée.

Prik

Hemsida

Japan möter Thailand

Är du sugen på sushi eller thailändskt, eller en kombination av båda två, då kan du stanna till på Prik som ligger på Stora Gatan mitt i Sigtuna. Prik är en anspråkslös liten restaurang som strävar efter att erbjuda en unik matupplevelse med allt från sushirullar till wokat på menyn.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;