Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Steninge Bruk

3,6
15 recensioner
Redigera Steninge Bruk
Steninge Bruk

På Steninge Bruk, som huserar i en upprustad gammal lada i anrik slottsmiljö utanför stan, möts du av rustik atmosfär - och Sveriges största vedeldade grill. Här kan du gå loss på både nordiska och sydamerikanska smaker, äta brunch och avnjuta fika med nygräddade sötsaker i vackra omgivningar. Övervåningen rymmer även en stor festlokal för olika typer av evenemang.

Stenladan ligger nedanför Steninges slott och har tidigare tjänat som såväl ladugård som glasblåseri. Numera är den gamla brukslokalen varsamt upprustad. Restaurangen är inredd med industrimöbler, rustika träbord och sitt eget signum – den enorma grillen där maten tillagas inför öppen ridå. Under veckorna serveras lunch med nordiska smaker, och lagom till helgen är det en sydamerikanskt influerad brunch som står på menyn. Här erbjuds något för alla åldrar. Missa inte heller att fika i grönskan utomhus när vädret tillåter.

Belägen en halvtimme utanför stan är restaurangen ett mysigt utflyktsmål för både vänner och familjer som vill koppla av med mat och bakverk. Kombinera med en promenad i handelsträdgården och passa på att besöka inredningsbutiken som finns i samma lada. På vintern hålls även en av Sveriges största julmarknader här. Med plats för 600 gäster bjuder loftet/övervåningen dessutom på en generös festlokal som kan anpassas efter olika evenemang, både privata och företagsrelaterade.

Användarbilder på Steninge Bruk Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Steninge Bruk av Matilda L.
  • Bild från Steninge Bruk av Matilda L.
  • Bild från Steninge Bruk av Adam L.
  • Bild från Steninge Bruk av Fredric E.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
8 okt 2017 · Uppdaterad

Var ute idag och åt brunchen, som jag måste säga var den bästa (buffén) jag ätit! Är inget stort fan av brunchbuffé, så jag har väl inte testat alla i stan direkt.

Restaurangen ligger i en väldigt fin gård/lada, varav halv... Visa hela »

11 sep 2017

Riktigt bra lunch ute på trevliga Steninge bruks. Kommer definitiv komma tillbaka och testa deras omtalade brunch

12 jul 2019

Om man är verkligen sugen på att njuta god fikan ned lite extra ambience, då skulle jag starkt rekommendera Steninge Bruk.

Lokalen: i förr tiden har detta ställe varit fabrik för glas/ kristal och själva kafé var en petit ställe då kun... Visa hela »

1 mar 2019 · Uppdaterad

Trevligt lunchställe och fin park. Stor uteservering på sommaren. Lite bristfällig service under högtryck. Promenad genom parken ned till Mälaren för ett dopp om man vill.

10 apr 2021

Fantastisk buffé med goda smaker som förlorar så mycket på hur oaptitligt det är med alla tallrikar med mycket matrester som finns på borden. Usch. Anstäl, någon som dukar bort. Det skulle ge en helt annan känsla...

7 sep 2019

Brunch på steninge slott!

Är du ett stort fan av buffé ska du definitivt hit. Stor buffé av korv, kött, kyckling, potatis, rotfrukter och mer!

Kan känna att andra brunch-bufféer kan kännas slafsiga men denna kändes verkligen vä... Visa hela »

24 jun 2018

God buffé med mycket att välja bland. Vi kom tyvärr under rusningstid (som på söndagar verkar vara 12-14), så jag stod i kö i sammanlagt en timme till buffébordet (2 * 30 min)! Så ett tips är att komma efter 14.00 om ni vill slippa köa.

20 jun 2017

Bra mat och superfin omgivning. Steninge Bruk (restaurangen) har dock dålig service ibland och ibland får man stå och vänta på att personalen ens ska hälsa på en, trots att de ser att man kommit in i restuarangen. Det känns ibland som att man stör lite.

17 maj 2020

Klarade (eller ville) inte fixa fram en grönsallad till en vegan. Informera gärna på er hemsida om det så andra sällskap slipper ta omvägen i onödan.

4 aug 2019

Bästa brunchen ever och gott om plats, lätt att få bord. Alla i sällskapet är supernöjdađŸ‘đŸ»

23 mar 2019

Jättegod mat, bra service och underbar atmosfär

4 dec 2018

Julbordet är en katastrof. Kladdiga serveringsbestick i den mån de inte saknas. Det småvarma bestod av prinskorv och köttbullar plus en rejält överpepprad potatisgratäng istället för Janssons. Iskall skalpotatis. Ingen information vad det är fö... Visa hela »

27 maj 2018

Översätt till svenska »

Nice place, nice food. Very good brunch buffet!!! Come at 12.00 without reservation, after 13.00 it becomes crowded

Few thing to improve:
Cachier doesn't speak English and W.C. need a little bit of attention.

15 jul 2018

Ville fira min 70-års dag på restaurangen Steninge Bruk. Ingen höjdare. Nästan all mat var med vitlök. Eftersom jag inte tål det ville jag ha utan vitlök. Snorkig personal som sa att jag skulle förbeställt det. Vadå online? Tyckte inte att det va... Visa hela »

6 mar 2017

Mumma! Allt jag har att säga. Fantastiskt mat & miljöupplevelse.
Så Nöjda!!