Steninge Bruk

3,8
20 betyg
Restaurang
Café
Hemsida
Instagram
Steninge Bruk
3,8
20 betyg
Hemsida
Instagram

I en upprustad gammal stenlada utanför stan hittar du Steninge Bruk, som har byggt Sveriges största grill inomhus. Här serveras lunch, brunch och fika i rustika, gamla lokaler. Man arrangerar även privata fester, bröllop och andra evenemang i lokalerna.

Stenladan, som ligger nedanför Steninges slott, har tidigare tjänat som både ladugård och glasblåseri. Numera är den gamla brukslokalen varsamt upprustad och inredd med industrimöbler, rustika träbord och sitt eget signum – den enorma grillen där maten tillagas inför öppen ridå. Här kan man äta en lunch med nordiska smaker, där kaffe, te och nybakat bröd ingår. Beställer du någon av de grillade lunchrätterna med nöt, fläsk, fisk eller kyckling ingår dessutom en salladsbuffé. Lagom till helgen serveras både helgens à la carte och en brunchbuffé direkt från grillen, med grönsaker, såser och rökig BBQ. På fredagar håller restaurangen öppet lite längre och bjuder på AW-häng. Det går även att stanna till på en fika, antingen inne i värmen eller ute i grönskan när vädret tillåter, hela veckan.

Belägen en halvtimme utanför stan är Steninge Bruk ett mysigt utflyktsmål för både vänner och familjer som vill koppla av med mat och bakverk. Kombinera med en promenad i handelsträdgården och passa på att besöka inredningsbutiken som finns i samma lada. På vintern hålls även en av Sveriges största julmarknader här. För den som ska ha fest eller en större middag kan Steninge Bruk bokas för upp till 300 gäster.

Föreslå ändringar

Recensioner av Steninge Bruk

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 okt 2017 · Uppdaterad

Var ute idag och åt brunchen, som jag måste säga var den bästa (buffén) jag ätit! Är inget stort fan av brunchbuffé, så jag har väl inte testat alla i stan direkt.

Restaurangen ligger i en väldigt fin gård/lada, varav halv... Visa hela »

22 jan 2023

Wow! Sjukt mysigt ställe, var ute efter den typiska brunchstället som ligger lite ute på landet, lite rustikt men mysigt, där man kan få äta lite gott o ta någon liten promenad på gård/slottspark. Och det hade dom här.

Vi körde de... Visa hela »

11 sep 2017

Riktigt bra lunch ute på trevliga Steninge bruks. Kommer definitiv komma tillbaka och testa deras omtalade brunch

12 jul 2019

Om man är verkligen sugen på att njuta god fikan ned lite extra ambience, då skulle jag starkt rekommendera Steninge Bruk.

Lokalen: i förr tiden har detta ställe varit fabrik för glas/ kristal och själva kafé var en petit ställe då kun... Visa hela »

1 mar 2019 · Uppdaterad

Trevligt lunchställe, stor brunchbuffé på helgen, fin park. Uteservering på sommaren. Lite bristfällig service under högtryck. Promenad genom parken ned till Mälaren för ett dopp om man vill. Några butiker med inredning och kläder finns också.

20 jun 2017

Bra mat och superfin omgivning. Steninge Bruk (restaurangen) har dock dålig service ibland och ibland får man stå och vänta på att personalen ens ska hälsa på en, trots att de ser att man kommit in i restuarangen. Det känns ibland som att man stör lite.

24 jun 2018

God buffé med mycket att välja bland. Vi kom tyvärr under rusningstid (som på söndagar verkar vara 12-14), så jag stod i kö i sammanlagt en timme till buffébordet (2 * 30 min)! Så ett tips är att komma efter 14.00 om ni vill slippa köa.

7 sep 2019

Brunch på steninge slott!

Är du ett stort fan av buffé ska du definitivt hit. Stor buffé av korv, kött, kyckling, potatis, rotfrukter och mer!

Kan känna att andra brunch-bufféer kan kännas slafsiga men denna kändes verkligen vä... Visa hela »

10 apr 2021

Fantastisk buffé med goda smaker som förlorar så mycket på hur oaptitligt det är med alla tallrikar med mycket matrester som finns på borden. Usch. Anstäl, någon som dukar bort. Det skulle ge en helt annan känsla...

16 aug 2021

Mycket bra mat, allting smakar individuellt, super bra kött,
6 stjärnor!!!

17 maj 2020

Klarade (eller ville) inte fixa fram en grönsallad till en vegan. Informera gärna på er hemsida om det så andra sällskap slipper ta omvägen i onödan.

4 aug 2019

Bästa brunchen ever och gott om plats, lätt att få bord. Alla i sällskapet är supernöjda👍🏻

23 mar 2019

Jättegod mat, bra service och underbar atmosfär

27 maj 2018

Översätt till svenska »

Nice place, nice food. Very good brunch buffet!!! Come at 12.00 without reservation, after 13.00 it becomes crowded

Few thing to improve:
Cachier doesn't speak English and W.C. need a little bit of attention.

4 dec 2018

Julbordet är en katastrof. Kladdiga serveringsbestick i den mån de inte saknas. Det småvarma bestod av prinskorv och köttbullar plus en rejält överpepprad potatisgratäng istället för Janssons. Iskall skalpotatis. Ingen information vad det är fö... Visa hela »

15 jul 2018

Ville fira min 70-års dag på restaurangen Steninge Bruk. Ingen höjdare. Nästan all mat var med vitlök. Eftersom jag inte tål det ville jag ha utan vitlök. Snorkig personal som sa att jag skulle förbeställt det. Vadå online? Tyckte inte att det va... Visa hela »

6 mar 2017

Mumma! Allt jag har att säga. Fantastiskt mat & miljöupplevelse.
Så Nöjda!!

22 sep 2023
16 dec 2022
16 jan 2022