Ljunggren Ljunggren

Guiden till Södermalms bästa sushi

Antalet sushiälskare i Sverige ökar för varje dag som går, och det är en perfekt måltid för den som älskar snabbt och gott, men som samtidigt uppskattar när det är fräscht och nytänkande. Det finns ett flertal restauranger som serverar sushi på Södermalm. Här kan du hitta allt från mindre kvarterskrogar med ett bra utbud, till finare alternativ med gedigna menyer och sushi i diverse varianter. För att hjälpa dig att hitta rätt i djungeln guidar vi dig här till Södermalms bästa sushi.

Innehållsförteckning
 1. Södermalms bästa sushi
  1. Indio Kitchen – Sveriges första nikkei-restaurang
  2. Akki Sushi – Lever upp till ryktet
  3. Blue Light Yokohama – Sushikonst utan tillsatser
  4. Samba Sushi – Mitt i pulsen
  5. Okonomi – Rejäla portioner
  6. Sakae Sushi – Ambitiösa varianter
  7. Folkunga Sushi – Tio års erfarenhet
  8. Medo Sushi – Ät fräscht i Skanstull
  9. Barbro – I hjärtat av Hornstull
  10. Yume Sushi Mariatorget – Kreativ servering
  11. Sea Sushi & Coffee Bar – Prisvärt vid Medis

Södermalms bästa sushi

Indio Kitchen Kocksgatan – Sushi på Södermalm
Indio Kitchen Kocksgatan
Indio Kitchen Kocksgatan – Sushi på Södermalm
Indio Kitchen Kocksgatan
Indio Kitchen Kocksgatan – Sushi på Södermalm
Indio Kitchen Kocksgatan
Indio Kitchen Kocksgatan – Sushi på Södermalm
Indio Kitchen Kocksgatan
Indio Kitchen Kocksgatan – Sushi på Södermalm
Indio Kitchen Kocksgatan
Indio Kitchen Kocksgatan – Sushi på Södermalm
Indio Kitchen Kocksgatan
Indio Kitchen Kocksgatan – Sushi på Södermalm
Indio Kitchen Kocksgatan
Indio Kitchen Kocksgatan – Sushi på Södermalm
Indio Kitchen Kocksgatan

Indio Kitchen

Sveriges första nikkei-restaurang

Indio Kitchen är Sveriges första nikkei-restaurang; här serveras japansk-peruanska rätter. Njut av sashimi, maki eller combos med blandad sushi. Rätten Lima to Tokyo är en kombination av både peruanska och japanska sushibitar. För den som vill resa i nikkei-världen går det att boka en sittning vid chef's table.

Akki Sushi

Lever upp till ryktet

Akki Sushi har länge varit ett populärt sushiställe bland stockholmarna. Sedan hösten 2013 har restaurangen huserat längst ner i Hornstullsgallerian. På menyn hittar du alla klassiska alternativ, till rimliga priser, som du kan välja att antingen avnjuta på plats eller ta med dig hem.

Blue Light Yokohama

Hemsida

Sushikonst utan tillsatser

På medvetna Blue Light Yokohama, BLY, är det hälsosam sushi utan tillsatser som gäller – här snackar vi ett genuint alternativ till den japanska snabbmatskulturen. På menyn, som genomsyras av nytänkande och spännande kombinationer, hittar du flera varianter som du kanske inte har testat innan. Du hittar även flera vegetariska alternativ, för den som hellre vill ha det.

Samba Sushi

Hemsida

Mitt i pulsen

Mitt i hjärtat av Södermalm, närmare bestämt på Götgatan, hittar du Samba Sushi. Här kan du avnjuta en fräsch sushilunch, eller middag, i sober barmiljö med det myllrande folklivet precis utanför fönstret. På menyn hittar du även sashimi, chirashi, vegansk sushi och smårätter. För den som ska anordna fest går det att beställa skräddarsydda festfat.

Okonomi

Rejäla portioner

Sushirestaurangen Okonomi på Torkel Knutssonsgatan kan se spartansk ut, men maten de serverar är defintivit motsatsen till det. Till bra priser kan du avnjuta rejäla portioner som du garanterat blir mätt på. Sushin är tillagad på färska råvaror och smakar lika bra att äta på plats, som att ta med sig som takeaway.

Sakae Sushi

Ambitiösa varianter

Den omtyckta sushirestaurangen Sakae Sushi, som huserar på Ringvägen, finns till för både sittande matgäster och för de som väljer takeaway. Här kan du njuta av god och smakrik sushi i kreativa och ambitiösa varianter. Portionerna är dessutom i en bra storlek som defintivt mättar magen.

Folkunga Sushi

Hemsida

Tio års erfarenhet

På Folkunga Sushi kan du njuta av färska sushibitar och sashimi. Restaurangen, som har över tio års erfarenhet i sushibranschen, serverar även kalla och varma japanska rätter som alla håller hög kvalitet. Sugen på misosoppa eller japanskt te till maten? Lugn – det finns givetvis också här.

Medo Sushi

Ät fräscht i Skanstull

I hjärtat av Skanstull, belägen mitt i Ringens köpcentrum, hittar du Medo Sushi. Restaurangen erbjuder färsk nygjord sushi som du och ditt sällskap kan njuta av före, under eller efter shoppingrundan. Ett stort plus är priset och storleken på portionerna – du kommer garanterat att bli mätt och belåten.

Barbro

I hjärtat av Hornstull

I hippa Hornstull hittar du Barbro, restaurangen vars koncept är asiatiska mellanrätter som beställs in och delas vid bordet. På menyn finns det ett brett sortiment med rätter så som sushi, sashimi, tempurafriterad spicy tuna och maki. Det finns även ett stort utbud av passande dryck. Vare sig du äter fisk, eller är vegetarian, kommer du att hitta en rätt som passar dig.

Yume Sushi Mariatorget

Kreativ servering

Yume Sushi på Torkel Knutssonsgatan fylls snabbt upp av sushisugna gäster under både lunch- och middagstid, så vill man ha sittplatser får man se till att komma tidigt. Här serveras sushin med mängder av kreativa tillbehör, såser och dekorationer samt sallader.

Sea Sushi & Coffee Bar

Prisvärt vid Medis

Till Sea Sushi & Coffee Bar kommer man för prisvärd sushi, sashimi och även andra asiatiska rätter som exempelvis bibimbap och yakiniku. Det är en liten och anonym restaurang som är lätt att råka gå förbi och sittplatserna är få, så här lämpar sig take away perfekt.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta