Friterade sushirullar med tonfisk. Friterade sushirullar med tonfisk.

Guiden till Södermalms bästa sushi

Sushi är en perfekt måltid för den som älskar snabbt och gott, men som samtidigt uppskattar när det är fräscht och nytänkande. Det finns ett flertal restauranger som serverar sushi på Södermalm. Här kan du hitta allt från mindre sushiställen med ett bra utbud, till finare alternativ med gedigna menyer och sushi i diverse varianter. För att hjälpa dig att hitta rätt i djungeln guidar vi dig här till Södermalms bästa sushi.

Innehållsförteckning
 1. Södermalms bästa sushi
  1. Susherian – Avskalat
  2. Samba Sushi – Mitt i pulsen
  3. Naked Fish – Uppskattad kedja
  4. Yume Sushi Mariatorget – Kreativ servering
  5. O'toro – Poppis takeaway
  6. Indio Kitchen – Sveriges första nikkei-restaurang
  7. Sushi Natu – Färgglatt och fantasifullt
  8. Okonomi – Rejäla portioner
  9. Sakae Sushi – Ambitiösa varianter
  10. Folkunga Sushi – Tio års erfarenhet
  11. Matsu Sushi – Gott och enkelt
  12. Barbro – I hjärtat av Hornstull
  13. Sushi Isaki – Hyllad kvarterssushi
  14. Sea Sushi – Prisvärt vid Medis
  15. Akki Sushi – Lever upp till ryktet

Södermalms bästa sushi

De bästa sushirestaurangerna på Södermalm

Susherian

Avskalat

Frågar du en Södermalmsbo om bästa sushistället på ön så är svaret ofta Susherian. Den är kanske lite dyrare än genomsnittet, men här får du valuta för pengarna i form av vackra, avskalade sushifat med pinfärsk fisk.

Samba Sushi

Hemsida

Mitt i pulsen

Mitt i hjärtat av Södermalm, närmare bestämt på Götgatan, hittar du Samba Sushi. Här kan du avnjuta en fräsch sushilunch, eller middag, i sober barmiljö med det myllrande folklivet precis utanför fönstret. På menyn hittar du även sashimi, chirashi, vegansk sushi och smårätter. För den som ska anordna fest går det att beställa skräddarsydda festfat.

Naked Fish

Hemsida

Uppskattad kedja

Naked Fish är en uppskattad kedja som har serverat god sushi sedan 2018. Här kan du boka bord och slå dig ner för en stund med sushi och smårätter i schysst miljö.

Yume Sushi Mariatorget

Kreativ servering

Yume Sushi på Torkel Knutssonsgatan fylls snabbt upp av sushisugna gäster under både lunch- och middagstid, så vill man ha sittplatser får man se till att komma tidigt. Här serveras sushin med mängder av kreativa tillbehör, såser och dekorationer samt sallader.

O'toro

Poppis takeaway

O'toro hittas i köpcentrumet Ringen i Skanstull, där de serverar välgjord sushi på färska råvaror. Sittplatserna är få, så takeaway är att rekommendera.

Indio Kitchen

Sveriges första nikkei-restaurang

Indio Kitchen är Sveriges första nikkei-restaurang, vilket är en kombination av det japanska och peruanska köket. Njut av sashimi, maki eller combos med blandad sushi. Rätten Lima to Tokyo är en kombination av både peruanska och japanska sushibitar.

Sushi Natu

Hemsida

Färgglatt och fantasifullt

Precis bredvid pendeltågsuppgången på Rosenlundsgatan döljer sig denna lilla pärla. Sushi Natu serverar färgglad och fantasifull sushi i pimpad miljö med konstverk i taket, körsbärsträd och en upplyst bar.

Okonomi

Rejäla portioner

Sushirestaurangen Okonomi på Torkel Knutssonsgatan kan se spartansk ut, men maten de serverar är defintivit motsatsen till det. Till bra priser kan du avnjuta rejäla portioner som du garanterat blir mätt på. Sushin är tillagad på färska råvaror och smakar lika bra att äta på plats som att ta med sig som takeaway.

Sakae Sushi

Ambitiösa varianter

Den omtyckta sushirestaurangen Sakae Sushi, som huserar på Ringvägen, finns till för både sittande matgäster och för de som väljer takeaway. Här kan du njuta av god och smakrik sushi i kreativa och ambitiösa varianter. Portionerna är dessutom i en bra storlek som defintivt mättar magen.

Folkunga Sushi

Hemsida

Tio års erfarenhet

På Folkunga Sushi kan du njuta av färska sushibitar och sashimi. Restaurangen, som har många års erfarenhet av att göra sushi, serverar även kalla och varma japanska rätter som alla håller hög kvalitet. Sugen på misosoppa eller japanskt te till maten? Lugn – det finns givetvis också här.

Matsu Sushi

Gott och enkelt

På livliga Hornsgatan hittas Matsu, som har en klassisk meny med sushi, varmrätter, pokébowls och snacks. I den enkla restaurangen finns gott om plats att slå sig ner för att äta, men de erbjuder förstås också takeaway.

Barbro

I hjärtat av Hornstull

I hippa Hornstull hittar du Barbro, restaurangen vars koncept är asiatiska mellanrätter som beställs in och delas vid bordet. På menyn finns det ett brett sortiment med varma och kalla rätter, men även lite sushi och sashimi. Det finns även ett stort utbud av passande dryck. Vare sig du äter fisk, eller är vegetarian, kommer du förmodligen att hitta en rätt som faller dig i smaken.

Sushi Isaki

Hyllad kvarterssushi

Sushi Isaki hör hemma i den mer anspråkslösa kategorin av sushirestauranger, där all krut läggs på maten. Det här är en riktig kvartersfavorit som hittas på Ringvägen och som hyllas för sin fräscha sushi. De erbjuder också ett urval av asiatiska varmrätter.

Sea Sushi

Prisvärt vid Medis

Hit kommer man för prisvärd sushi, sashimi och även andra asiatiska rätter som exempelvis bibimbap och yakiniku. Det är en liten och anonym restaurang som har serverat sushi till Södermalmsborna sedan 2008. Sittplatserna är få, så här lämpar sig take away perfekt.

Akki Sushi

Lever upp till ryktet

Akki Sushi har länge varit ett populärt sushiställe bland stockholmarna. Sedan hösten 2013 har restaurangen huserat längst ner i Hornstullsgallerian. På menyn hittar du alla klassiska alternativ, till rimliga priser, som du kan välja att antingen avnjuta på plats eller ta med dig hem.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;