Guiden till Kungsholmens bästa sushi

Guiden till Kungsholmens bästa sushi

För sushifantasten erbjuder Kungsholmen såväl enkla sushibarer som nytänkande koncept och innovativa smaker. Här kan du stilla begäret med en helt vanlig sushilunch eller testa kvällsutbudet av kvarterskrogar, barer och restauranger som riktar in sig på den japanska favoriten. Kanske är du sugen på en IPA eller cocktail till? Vi guidar till Kungsholmens bästa sushirestauranger, från Fridhemsplan till Hornsbergs strand.

Innehållsförteckning
 1. Kungsholmens bästa sushi
  1. Saisho Sushi – Litet ställe med stort utbud
  2. Esuki Sushi – Oanad sushifavorit
  3. Negu Sushi & Bar – Klassisk sushi med modern touch
  4. Naked Fish – Moderna sushirätter
  5. Pong – Något för alla

Kungsholmens bästa sushi

Saisho Sushi

Litet ställe med stort utbud

I Kristineberg ligger Saisho Sushi, en liten sushibar som erbjuder maki och nigiri i en mängd olika varianter. Här satsar man på fräscha råvaror och genuina recept som ska falla alla i smaken. Utöver sushi serveras även poké bowls och japanska varmrätter.

Esuki Sushi

Hemsida

Oanad sushifavorit

Ambitiöst sushiställe vid Hornsbergs Strand som serverar ett sushiutbud med variation, men också andra rätter som bland annat poké bowls, dumplings och bibimbap. På sushisidan hittar du bland annat vegetariska alternativ och ett gäng olika rolls.

Negu Sushi & Bar

Klassisk sushi med modern touch

På Negu Sushi & Bar intill Thorildsplan har man skapat ett hemtrevligt sushiställe med höga ambitioner. Här lägger man stor vikt vid färska råvaror av hög kvalitet samt dekorativa upplägg. Testa kockens val där du får ett hopplock av sushikockens specialiteter.

Naked Fish

Moderna sushirätter

På Naked Fish hittar du såväl traditionell sushi som tempura rolls och sashimi. Botanisera bland spännande tillbehör som bläckfisksallad, kimchi och alger för att komplettera upplevelsen. Skulle du bli sugen på något helt annat serverar man även dumplings och poké bowls.

Pong

Hemsida

Något för alla

Med sina 400 sittplatser och olika asiatiska avdelningar är Pong Lindhagen en av stans största restauranger, och valmöjligheter finns det givetvis gott om här. Välj och vraka mellan allt från koreansk BBQ-buffé till dim sum och sushi. Här finns det garanterat något för alla.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;