Färgglad sushi på ett fat. Färgglad sushi på ett fat.

Guiden till Östermalms bästa sushi

När hungern slår till och suget efter sushi inte går att stävja, gäller det att snabbt veta vilken restaurang man ska ställa in siktet på. Det finns gott om sushiställen på Östermalm, och det är därför inte helt enkelt att veta exakt vart man ska vända sig. För att underlätta ditt beslut har vi i denna guide sammanställt de bästa sushirestaurangerna på Östermalm; oavsett om du är sugen på en sushiupplevelse med guldkant på ett extravagant ställe, eller ett ställe med ett något mer klassiskt utbud i en lugnare miljö. Här är guiden till Östermalms bästa sushi.

Innehållsförteckning
 1. Östermalms bästa sushi
  1. Saya Sushi Östermalm – Fräscht och prisvärt
  2. Mogge Sushi – Renommerad grundare
  3. Sushi Oi – Sushikrog för finsmakaren
  4. East – Influenser från öst
  5. Sushishopen – Enkel miljö, god sushi
  6. Kasai – Upplevelse för alla sinnen
  7. Asa Sushi – I kreativ miljö
  8. Sukai – Färgglatt och smakrikt
  9. Yume Sushi – Hål i väggen
  10. Sushibar Yonago – Stort utbud
  11. Lulu – Asien möter Sydamerika
  12. Zuzhi – Klassiska sushirätter

Östermalms bästa sushi

De bästa sushirestaurangerna på Östermalm

Saya Sushi Östermalm

Hemsida

Fräscht och prisvärt

Om du är på jakt efter fräsch och god sushi så tillfredsställs dina behov här. Restaurangen har ett brett utbud vad gäller mat och dryck. Förutom det gedigna utbudet av sushi har ägarnas mongoliska ursprung fått ta plats på menyn. Här serveras nygjorda dumplings – degknytet som är en mix av det bästa från Mongoliet och det kinesiska köket.

Mogge Sushi

Renommerad grundare

Efter framgången i Gamla stan öppnade Mogge Sushi upp en filial på Östermalm under hösten 2018. Grundaren Mogge är en gammal räv i sushiköket och har tidigare jobbat på ställen som Råkultur, Akki Sushi och East. På restaurangen kan du njuta av klassiska sushirullar, nigiri, sashimi och pokébowls. Den som är äventyrslysten kan låta kocken bestämma måltiden. Stället är litet, så takeaway är att föredra.

Sushi Oi

Hemsida

Sushikrog för finsmakaren

På Karlavägen hittar du det populära sushistället Sushi Oi – en väldigt liten krog som passar finsmakaren som handen i handsken. Varför inte prova avsmakningsmenyn bestående av åtta rätter, och välja något passande att dricka från det stora utbudet av sake? För den som vill sitta på plats gäller det dock att boka bord i tid, då det endast finns nio sittplatser.

East

Influenser från öst

Möt Asien mitt på Stureplan – antingen för lunch eller middag. På restaurangen, belägen i Stockholms hjärta, kan du välja och vraka i det gedigna utbudet av sushi. Här serveras även andra spännande rätter med influenser från länder som Vietnam, Thailand, Korea och Sydamerika. Det bästa från öst är helt enkelt mottot som East lever efter.

Sushishopen

Hemsida

Enkel miljö, god sushi

Sashimi, temaki, nigiri och vårrullar är bara några av alla rätter som du kan välja bland på Sushishopen, som har ett klassiskt utbud med både varma och kalla rätter. Ett uppskattat hål i väggen med enkel miljö och många som kommer in och hämtar takeaway.

Kasai

Upplevelse för alla sinnen

På Kasai fokuseras det på enkelhet och kvalitet. Här får du uppleva sushi i spännande kombinationer som garanterat bjuder på en smakupplevelse. Njut av kreativa fusionrätter, men också välgjorda cocktails, i en livlig atmosfär med inspiration hämtad från städer som Los Angeles, Miami och London. För det lite större sällskapet finns en chambre séparée att boka.

Asa Sushi

Hemsida

I kreativ miljö

På Asa Sushi äter du inte bara de vanliga sushibitarna, utan även stora sushirullar och nigiri finns på menyn. Här äter du i en miljö som för tankarna till Japan, med väggar och tak prydda med ljusa träsnickerier och bambulampor. Det finns gott om utrymme att äta på plats i restaurangen, men även take away erbjuds självklart.

Sukai

Hemsida

Färgglatt och smakrikt

På Sukai vill man skapa en smakrik och färgglad matupplevelse till både lunch och middag. Här hittar du ett brett urval av sushi, men även bowls och olika asiatiska varmrätter samt japanska tapas. Det går lika bra att äta på plats som att beställa takeaway.

Yume Sushi

Hemsida

Hål i väggen

Om du är ute efter en god och generös vardagssushi med ”hål i väggen”-feeling så har du hittat till rätt ställe. I den trånga lokalen, med väldigt få sittplatser, kan du bland annat njuta av olika sushikombinationer, bibimbap och tempurarullar. Stället passar perfekt för den som vill äta lunch, middag eller köra en takeaway.

Sushibar Yonago

Hemsida

Stort utbud

Ett stenkast från Stadions tunnelbanestation hittar du Yonago, som serverar sushi och varmrätter tillagade på färska och fräscha kvalitetsråvaror. Här finns ett gediget utbud av sushi i olika varianter som garanterat passar alla smaker.

Lulu

Asien möter Sydamerika

På Lulu använder man sig av smaker från både Asien och Sydamerika i en het och smakrik mix som innefattar både pokébowls och sushi. Just sushin är dock relativt traditionell, men pimpas med tropiska inslag som blommor och blad.

Zuzhi

Klassiska sushirätter

I denna fräscha sushibar på Grev Turegatan kan du frossa i både sushi och varma rätter med japansk touch. Här är det enkelheten som står i fokus, och du hittar de klassiska sushirätterna på menyn. Du äter dig mätt för en lagom peng och erbjuds samtidigt en bra service som gäst.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;