Tapas 28 Tapas 28

Guiden till tapasrestauranger på Kungsholmen

På Kungsholmen finns det en hel del restauranger och barer där man kan äta tapas, samt dricka sangria och spansk öl. Spanska tapas erbjuder en hel uppsjö av smaker som passar alla, och det är samtidigt ett socialt sätt att äta på, då man kan ta in flera rätter som hela sällskapet delar. Oavsett om man är sugen på klassiska spanska rätter som gambas, patatas bravas och calamares, eller lite annorlunda och internationella tolkningar, så finns det ett ställe för er. Här är guiden till bra tapasrestauranger på Kungsholmen.

Innehållsförteckning
 1. Tapasrestauranger på Kungsholmen
  1. Xarcuteria – Stimmigt och familjärt
  2. Tapas 28 – Internationella influenser
  3. Caliente – Prisvärda smårätter
  4. El Cielo – Sydamerikanska vibbar
  5. Naviero – Från tapas till husmanskost
  6. Olé-Olé – Genuin tapasbar
  7. Boteco Da Silvania – Mammas recept

Tapasrestauranger på Kungsholmen

Xarcuteria – Tapasrestauranger på Kungsholmen
Xarcuteria
Xarcuteria – Tapasrestauranger på Kungsholmen
Xarcuteria
Xarcuteria – Tapasrestauranger på Kungsholmen
Xarcuteria
Xarcuteria – Tapasrestauranger på Kungsholmen
Xarcuteria
Xarcuteria – Tapasrestauranger på Kungsholmen
Xarcuteria
Xarcuteria – Tapasrestauranger på Kungsholmen
Xarcuteria
Xarcuteria – Tapasrestauranger på Kungsholmen
Xarcuteria
Xarcuteria – Tapasrestauranger på Kungsholmen
Xarcuteria

Xarcuteria

Stimmigt och familjärt

På Xarcuteria har man hämtat inspiration från stimmiga, sydeuropeiska tapasbarer. Här inleder man med fördel måltiden med charkuterier, som skärs upp på beställning, innan tapasrätterna flödar in. Hit kommer såväl afterworkare som barnfamiljer för att umgås i den familjära miljön.

Tapas 28

Internationella influenser

På Tapas 28 är det inte endast spanska smaker som råder, här hittar du även rätter från hela världen. Botanisera bland ceviche, skagen, hamburgare och mycket annat och ackompanjera måltiden med väl utvalda viner och signaturcocktails.

Caliente

Prisvärda smårätter

Caliente finns på flera håll i Stockholm och filialen på Kungsholmen hittar du på Fleminggatan. Här serveras ett urval klassiska tapasrätter som gambas, calamares och patatas bravas till humana priser, samt spanska viner och iskall öl.

El Cielo

Hemsida

Sydamerikanska vibbar

På El Cielo är det sydamerikanska tapas som gäller med argentinska kötträtter, quesadillas och klassisk peruansk ceviche på menyn. På vardagarna bjuder man in till hemtrevlig afterwork med specialpriser på både mat och dryck. Du får inte glömma att testa deras egna sangria.

Naviero

Från tapas till husmanskost

I Hornsbergs strand hittar du Naviero, som grundades i Karlstad 2018. Här har man hämtat inspiration från olika delar av världen, vilket betyder att det finns allt från spanska tapas till svensk husmanskost på menyn. Är du sugen på en drink så hittar du även ett generöst dryckesutbud.

Olé-Olé

Genuin tapasbar

Det här stammistäta tapashaket serverar prisvärda smårätter, generösa sangriakannor och en trevlig atmosfär med pratglad personal. Borden är få, så det är bäst att komma tidigt, men matsalens storlek och mysiga inredning skapar en intim och genuin känsla genom hela kvällen.

Boteco Da Silvania

Hemsida

Mammas recept

Boteco Da Silvania är som en liten bit av Brasilien mitt i Stockholm. I det här lilla hålet i väggen kan du beställa in vällagade brasilianska specialiteter efter ägarens mammas recept. Testa rätter som brasilianska köttbullar och friterad kassavarot och skölj ner med den syrliga drinken caipirinha.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;