Guiden till tapasrestauranger på Östermalm

Det finns ett mindre utbud av tapasrestauranger på Östermalm, däremot är de som finns väldigt bra. Om man är sugen på en måltid med spanska influenser så är tapas ett perfekt alternativ. Det ger en möjlighet att testa på flera olika rätter, dessutom är det ett väldigt trevligt sätt att umgås på. Den spanska plockmaten passar utmärkt för både afterworkhäng i baren och en middag med vänner och familj. Här har vi samlat några bra restauranger med tapas på Östermalm.

Tapas i varje stadsdel:

Spanjorskan

Nybrogatan 42, Östermalm

Som i Madrid

På livfulla Spanjorskan flödar tapasrätter och spanska viner i en avslappnad atmosfär. Inredningen för tankarna till en liten bakgata i Madrid och här kan du både komma förbi på en afterwork, eller stanna hela kvällen och prova mängder av tapasrätter. Här hittar du riktiga klassiker som patatas bravas och pimientos de padron.

Isolé

Sibyllegatan 36, Östermalm

Hemtrevlig kvarterskrog

På Isolé vid Karlaplan samsas både sydamerikanska och sydeuropiska rätter på menyn. Botanisera bland rätter som tacos, ceviche och padrones medan du myser med ditt sällskap i den hemtrevliga matsalen. Här finns även en intim cocktailbar där man hämtat inspiration från sydligare breddgrader, i såväl smaker som inredning.

Canta Lola

Grev Turegatan 6, Östermalm

Peruanskt och latinamerikanskt

På Grev Turegatan kan du glida in i den 150 kvadratmeter stora lokalen, med 60 sittplatser, som utgör den peruanska och latinamerikanska restaurangen Canta Lola. Här serveras en meny som rymmer olika sektioner med ”tapas latinas”, ”los ceviches”, ”los tacos” och ”calientes”. Här kör man Taco Tuesdays och AW från onsdag till fredag. Ät på plats eller beställ som take away.