Guiden till tapasrestauranger i Vasastan

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Befinner du dig i Vasastan och är sugen på tapas? Den spanska plockmaten kan komma i många olika former och är perfekt för de flesta smaker och tillställningar. Ta ett stopp på en tapasbar efter jobbet för en drink och några munsbitar, eller samla kompisgänget för en helkväll med mängder av tapasrätter. Och varför inte dela på en kanna sangria i samma veva? I Vasastan finns det flera tapasrestauranger att besöka, oavsett om du är ute efter traditionella spanska tapas eller innovativa varianter med nya smaker. Här är guiden till bra tapasställen i Vasastan.

Tapas i varje stadsdel:

Las Brasas

Roslagsgatan 6, Vasastan

Inspiration frÄn Sydamerika

Las Brasas genomsyras av såväl spanska som sydamerikanska influenser och serverar både grillrätter och klassiska tapas. Rätterna utgår främst från kött, men det finns även en hel del skaldjur samt vegetariska alternativ att välja mellan. Lokalen är mysigt och modernt inredd, så här sitter man gärna kvar länge.

La Tonteria

Rådmansgatan 73, Vasastan

Traditionella spanska smaker

I närheten av Odenplan ligger La Tonteria som serverar traditionella spanska tapasrätter, samt mängder av ostar och charkuterier. Här kan du slå dig ner i baren efter jobbet, eller boka deras chambre séparée för en intim middag med ditt sällskap.

Sthlm Tapas Vasastan

Torsgatan 55, Vasastan

AW-vÀnligt hÀng

På Sthlm Tapas flödar god stämning, tapas och cocktails hela kvällen lång. Tapasmenyn ger besökaren mycket att välja bland, med rätter som halloumi fries, tonfisktartar, skagen och mycket annat. Maten hämtar inspiration från hela världen, men man finner också spanska tapasklassiker som gambas och pimientos de padron.

Sangria Tapas Bar

Sankt Eriksgatan 108, Vasastan

En hel sangriameny

Som namnet antyder vill man gärna ta in en kanna sangria vid ett besök på Sangria Tapas Bar, precis som i Spanien. Det genuina spanska genomsyrar både tapasmenyn och atmosfären som är hjärtligt stimmig. Botanisera bland klassiker som calamares, gambas och patatas bravas.

Mondo Tapas Bar

Odengatan 47, Vasastan

Internationella influenser

Mondo Tapas Bar vid Odenplan är en samlingsplats för alla som älskar spansk mat, drinkar och skönt häng. Välj bland klassiska tapas och ställets egna favoriter. Här finns det något för alla, oavsett om du är vegetarian, köttätare eller föredrar havets läckerheter.

Aqui Tapas & Bar

Kammakargatan 9B, Norrmalm/City

Tapasbar med partystÀmning

På stammistäta tapasbaren Aqui råder festlig stämning under veckans alla dagar. Menyn är lång och fylld med mängder av rätter med inspiration hämtad från både Sydamerika och Spanien. Det är inte sällan som servitörerna ställer upp med både sång och dans och skapar en uppsluppen atmosfär i hela restaurangen.