Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Xarcuteria

2,3
3 recensioner
Xarcuteria

Tapasbaren Xarcuteria på Kungsholmen tar med sig känslan från barerna i Barcelona, Madrid och Milano. Här serveras utvalda charkuterier, tapas, vin och mikrobryggd öl på sydländskt vis, och i den lilla lokalen hittar man alltifrån afterworkare till småbarnsfamiljer. Tanken är att alla ska känna sig välkomna.

Idén till Xarcuteria kom när bröderna David och Douglas Tikka reste runt i Spanien och Italien och besökte de sydeuropeiska kvartersbarerna. Inspirationen tog de med sig till Kungsholmen, där de numera driver den lilla tapasbaren med fokus på spanska och italienska råvaror av hög kvalitet. Flera av producenterna har de besökt på plats. Lokalen kantas av vitt kakel, vinhyllor och enkla träbord att samlas kring för något att äta och dricka, och den avslappnade atmosfären lockar blandad publik.

Den som vill kan inleda måltiden med lite charkuterier som skärs upp på beställning, men det går också att dyka rakt på tapasrätterna. Dessa beställs i önskat antal och serveras vartefter de blir färdiga. Tanken är att de ska delas så att gästerna får testa olika smaker. Många av produkterna är gjorda på de svartfotade spanska grisarna, ibéricogrisarna, även kallat pata negra. Utöver maten erbjuds ett varierat utbud av vin samt ungefär 40 olika sorter mikrobryggt öl, bland annat från Sundbybergs köksbryggeri. På fredagskvällar serveras även afterworkbuffé i stil med en aperitivo i Milano.

Användarbilder på Xarcuteria

Lägg till bild
Bli den första att lägga till en bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 dec 2018

Hade stora förhoppningar då jag var på detta ställe, men tyvärr levde det inte alls upp till mina förväntningar. Jag VILL tycka om det, men det lämnade mig bara med en känsla av "jaha" på samtliga nivåer.

23 mar 2018

Hajpat men lever inte upp till det. Och rätt så trångt.

19 feb 2020

Höga förväntningar efter att ha läst gott om restaurangen. Lämnade en timme senare, fortfarande hungrig och betydligt större hål i plånboken än vad som var berättigat. Smaklöst och litet, tyvärr

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.