Guiden till tapasrestauranger på Södermalm

Guiden till tapasrestauranger på Södermalm

På jakt efter en schysst tapasrestaurang på Södermalm? Stadsdelen erbjuder flera pärlor att styra stegen mot när du suktar efter patatas bravas, pimientos de padrón eller vitlöksfrästa champinjoner. Tapas är ett samlingsnamn för smårätter, där smakerna kommer från såväl Spanien som Medelhavet. Att äta tapas är både socialt och givande, då man delar på flera rätter i sällskapet. För en komplett upplevelse kan måltiden kombineras med ett glas sangria – en populär vinbål från Spanien och Portugal. I den här guiden har vi samlat bra restauranger där du kan äta tapas på Södermalm.

Innehållsförteckning
 1. Tapasrestauranger på Södermalm
  1. Racamaca – Pintxosfavorit
  2. Ramblas – Genuin spansk tapas
  3. El Clasico Tapas Bar – Spanskt från mat till inredning
  4. Madrid Tapas Bar – Vegansk paella på menyn
  5. Exit – Loungekänsla
  6. Bistro Boheme Söder – Råvaror av högsta kvalitet
  7. Vina – Vinbar med spännande meny

Tapasrestauranger på Södermalm

Racamaca

Pintxosfavorit

Granne med Mariatorget ligger populära tapasrestaurangen Racamaca. Hit kommer du för att umgås och njuta av småplock, kombinerat med en kall öl eller ett glas vin. På menyn hittar du klassiker som pimientos de padrón, patatas bravas, ett urval av ostar samt en del spännande tapasrätter att prova. Skölj ned med god och välblandad sangria.

Genuin spansk tapas

Ramblas är en favorit för många när det vankas tapas, vilket är förståeligt. Den spanska krogen finns på två adresser på Södermalm – vid Mariatorget och i Hornstull. Här är menyn gedigen och välfylld med såväl klassiska som mer moderna tapasrätter. För bästa smakupplevelse rekommenderar vi sangria till maten, som finns på såväl glas som kanna.

El Clasico Tapas Bar

Hemsida

Spanskt från mat till inredning

Är du ute efter en intim restaurangupplevelse bör du styra stegen till El Clasico, som ligger på Skånegatan. På menyn hittar du såväl kalla som varma tapas, såsom serranoskinka, oliver, spansk korv, paella och vitlöksmarinerade champinjoner. I väntan på maten kan du beställa en cocktail från den gedigna drinklistan, som bland annat innehåller favoriter som margarita och hallon daiquiri.

Madrid Tapas Bar

Vegansk paella på menyn

Vid Mariatorget hittar du en del av Spanien när du kliver in på Madrid Tapas Bar. Här är atmosfären familjär, och menyn fylld av läckra tapasrätter att dela på med sällskapet. Utöver tapas hittar du även den spanska nationalrätten paella på matsedeln, såväl en variant med skaldjur som en vegansk. Här trivs du lika väl oavsett om du äter middag eller tar en AW.

Exit

Loungekänsla

I korsningen Folkungagatan och Götgatan ligger Exit Lounge & Bar, där man mixar tapas och dryck i en modern loungemiljö. Hit kan du komma för lunch, middag och tapas eller en trevlig stund i baren med vin, bubbel och cocktails. Utöver tapas hittar du även varmrätter och hamburgare på menyn.

Bistro Boheme Söder

Råvaror av högsta kvalitet

I hjärtat av SoFo, precis vid Nytorget, ligger den lilla och moderna tapasrestaurangen Bistro Boheme. Här kan du botanisera bland massor av tapasrätter, såsom calamares, gambas al ajillo, langos och patatas bravas – för att nämna några. För den som inte är sugen på att dela mat finns även hela varmrätter att beställa. Dryckesmenyn erbjuder vin, öl, cider och välblandade drinkar.

Vina

Vinbar med spännande meny

På Sofiagatan ligger den omtyckta vinbaren Vina. Här kombinerar man dynamiska viner med mycket plock, såsom pintxos, ost och chark. Man serverar även mellanrätter och huvudrätter, som varierar beroende på säsong och tillgång. Stämningen är avslappnad och hit letar sig såväl vinentusiaster som nyfikna. Vina lämpar sig lika väl för kompisgänget som för dejten.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta