Guiden till tapasrestauranger i Stockholm city och Norrmalm

Tapas är samlingsnamnet för de populära spanska smårätterna som erbjuder något för alla smaker. I Stockholm city och på Norrmalm finns det flera bra tapasrestauranger att välja bland när suget efter patatas bravas, calamares eller gambas faller på. Att äta tapas är både socialt och spännande, då man har möjlighet att prova på flera rätter under samma måltid genom att dela med sitt sällskap. För en genuint spansk upplevelse är det bara att beställa in en kanna sangria eller en kall spansk öl till måltiden. Spanien är inte långt borta. Här är guiden till riktigt bra tapasrestauranger i Stockholm city och på Norrmalm.

Tapas i varje stadsdel:

Boqueria

Jakobsbergsgatan 17, City/Norrmalm

Spansk mötesplats

Inne i MOOD-gallerian på Jakobsbergsgatan huserar den populära mötesplatsen och tapasbaren Boqueria. På kvällarna råder social och livfull stämning vid baren, där du kan beställa in klassiska tapasrätter över disk, medan dj:s spelar stämningsfull musik. För en mer uppstyrd måltid kan du boka bord på restaurangen intill.

Aqui Tapas & Bar

Kammakargatan 9B, City/Norrmalm

Tapas i modern tappning

På Kammakargatan hittar du den spanska tapasbaren Aqui, som serverar klassiska tapas i en modern tappning. Stället har många stammisar och för variationens skull byts menyn ut med jämna mellanrum. Dock hittar du alltid klassiker som gambas och calamares bland alternativen. I lokalen känner man av den spanska atmosfären, som lämpar sig väl för såväl en helkväll som för en AW.

La Bodega Tapas Bar

Döbelnsgatan 8, City/Norrmalm

Spanskt så det förslår

Ute efter något litet och intimt? Styr stegen mot La Bodega, som är en tapasbar med genuina smaker och bra priser. Här kan ni äta en mängd olika tapas som ni kombinerar efter tycke och smak. Eller varför inte beställa in en klassisk paella, ihop med sangria, vin eller en spansk öl.

Caliente

Adolf Fredriks Kyrkogata 12, City/Vasastan/Norrmalm

Tapas sedan 1996

Caliente Tapas Bar grundades redan 1996 och var då en av Stockholms första tapasrestauranger. Här arbetar man ständigt med att förbättra menyn och minst två gånger om året hämtar man ny inspiration från det spanska köket. Studera utbudet och välj ut de rätter som faller dig i smaken, kombinera sedan det goda med en kall spansk öl eller läskande sangria.

Kristall

Kungsgatan 56, City/Norrmalm

Krog och nattklubb i ett

Kristall är en kombinerad restaurang och nattklubb mitt i stan, där man kan äta, ta en AW eller dansa loss till partymusik. Restaurangens meny erbjuder en mängd olika tapas där de flesta klassiker återfinns. Utbudet passar såväl köttätare som veganer. Om inte alla i sällskapet är sugna på tapas finns det även en kött-, fisk- och pasta-sektion att välja från. Är ni festsugna efter middagen är det bara att hänga kvar på Kristall.