Här hittar du Stockholms bästa utegym

Här hittar du Stockholms bästa utegym

Trött på att lyfta vikter inne på ett svettigt gym? Stockholm har mängder av lättillgängliga utegym där vem som helst kan träna och få frisk luft – helt gratis. Utomhusgymmen varierar lite i storlek och redskap, men många erbjuder komplett styrketräning för hela kroppen. Dessutom ligger de ofta i lummiga områden nära motionsspår och joggingstråk. Nedan listar vi Stockholms bästa utegym för både nybörjare och inbitet träningsfolk.

Innehållsförteckning
 1. Bästa utegymmen i Stockholm
  1. Vasaparkens utegym – Utegym med parkkänsla
  2. Eriksdals utegym – Granne med simhallen
  3. Gärdets utegym – Komplett utrustning
  4. Tantolundens utegym – Träna i Tanto
  5. Vanadislundens utegym – Modernt utegym för alla
  6. Kungsholms strandstigs utegym – Kungsholmen runt?
  7. Björkhagens utegym – Mitt i naturen
  8. Hammarby sjöstads utegym – Utmana dig själv
  9. Liljeholmens utegym – Med hinderbana
  10. Vintervikens utegym – Inte långt från badet

Bästa utegymmen i Stockholm

Vasaparkens utegym

Hemsida

Utegym med parkkänsla

Uppe på den lilla höjden i Vasaparken ligger utomhusgymmet med utsikt över parken och Sankt Eriksplan. Utrustningen är till för all typ av kroppsviktsträning och passar alla nivåer – bland annat finns chinsräcke, volträcke, ribbstol och hoppstubbar.

Eriksdals utegym

Hemsida

Granne med simhallen

Vill du inte svettas inne på Eriksdalsbadets gym så ligger utegymmet precis intill. Här finns stationer i trä där man bland annat kan träna marklyft, ryggdrag, situps, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balans. Komplettera med en joggingtur längs vattnet om du känner för det.

Gärdets utegym

Hemsida

Komplett utrustning

Ett populärt utegym vid Kampementsbadet på Gärdet med komplett utrustning i trä. Här finns stationer för marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balansträning. Gymmet är upplyst fram till klockan 22 och på somrarna erbjuds även instruktioner av badet.

Tantolundens utegym

Hemsida

Träna i Tanto

Intill strandbadet i Tantolunden finns ett utegym där man kan köra ett träningspass mitt i grönskan. Här anpassar man själv motståndet vid redskapen. Vid varje station finns en skylt med information om respektive muskelgrupp som tränas och gymmet är även tillgänglighetsanpassat.

Vanadislundens utegym

Hemsida

Modernt utegym för alla

Utegymmet i Vanadislunden ligger intill den nedre lekparken vid Sveavägen och här kan man träna kroppens sju grundrörelser: höftfällning, knäböj, utfall, press, drag, rotation och gå/springa. Utrustningen är anpassad för alla typer av kroppsviktsträning, oavsett om man är nybörjare eller mer avancerad.

Kungsholms strandstigs utegym

Hemsida

Kungsholmen runt?

Utegymmet vid Kungsholms strandstig (nära Pipersgatan) har sex olika träningsredskap med underlag av barkflis. Här används framförallt kroppen som motstånd. Perfekt att köra i anslutning till en promenad eller löprunda runt Kungsholmen.

Björkhagens utegym

Hemsida

Mitt i naturen

Missa inte att ta dig till Nackareservatet och Stockholms stads första utegym i trä. Här tränar du ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balans. För den som vill kombinera med en joggingrunda ligger motionsspåren precis intill.

Hammarby sjöstads utegym

Hemsida

Utmana dig själv

Intill Hammarbybacken finns Hammarby sjöstads utegym i trä där man bland annat kan köra marklyft, knäböj, dips, chins och rygglyft. Passa på att kombinera ett hårt träningspass med lite konditionsträning i backen om du verkligen vill ta ut dig.

Liljeholmens utegym

Hemsida

Med hinderbana

I Trekantsparken, vid sjön Trekanten och Liljeholmstorgets Galleria, hittar du ett utegym för alla nivåer. Det går även att sätta ihop olika delar av redskapen till en hel hinderbana, och den som vill kan använda trappan upp till Nybohovsbacken som löptrappa.

Vintervikens utegym

Hemsida

Inte långt från badet

Utegymmet i Vinterviken gjordes om 2019 och hit hittar många för att hålla igång kroppen. Anläggningen ligger längs gångvägen vid bollplanen och idrottshallen. Känner du för ett dopp efteråt så är det inte långt till badklipporna.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;