Villa Källhagen Villa Källhagen

Här kan du äta påskmat på restaurang i Stockholm

Är det hög tid att börja tänka på hur påsken ska firas i år? Varför inte skippa all stress i köket och äta påskbord ute på restaurang i stället? I Stockholm är det flera krogar som satsar på ett traditionsenligt firande, med såväl påskbufféer som påskbrunch och speciellt framtagna påskmenyer. Klassiska rätter som lamm, köttbullar, lax och sill är givna inslag hos de flesta och flera ställen satsar även på gröna alternativ på påskbordet. Här är guiden till var du kan fira påsk på restaurang i Stockholm.

Se även:
Här kan du köpa matkassar med påskmat i Stockholm

  1. Restauranger med påskmat i Stockholm
    1. 1
      Villa Källhagen 18 april–21 april
    2. 2
      Vår Gård 17–20 april
    3. 3
      Thoresta Herrgård 18–19 april
    4. 4
      Lux Dag för Dag 17–20 april
    5. 5
      Villa Godthem 18–21 april
    6. 6
      Långholmens Wärdshus 17–21 april
    7. 7
      Ulla Winbladh 17–20 april
    8. 8
      Hasselbacken 17–21 april
    9. 9
      Verandan 17–21 april
    10. 10
      Sturehof 17–21 april
    11. 11
      Sundby Gård 18–21 april
    12. 12
      Långbro Värdshus 17–21 april
    13. 13
      Lisa Elmqvist Hela påsken
    14. 14
      Gondolen 17–21 april
    15. 15
      Ulriksdals Värdshus 17–20 april
    16. 16
      Cedergrenska Tornet 19–20 april

Scrolla till

Restauranger med påskmat i Stockholm

Restauranger som har påskmeny och påskbuffé i Stockholm

Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang
Villa Källhagen Restaurang – Påsk på restaurang
Villa Källhagen Restaurang

Villa Källhagen

18 april–21 april

Dagtid under påskhelgen serveras en buffé med påskmat och desserter på Villa Källhagen. Här kan man njuta av smakrika och traditionella påsksmaker och moderna kulinariska kreationer i en avslappnad atmosfär vid Djurgårdsbrunnskanalen. Vill man övernatta på hotellet så har de ett påsklovserbjudande som inkluderar ett påskägg fyllt med godsaker.

Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård
Vår Gård – Påsk på restaurang
Vår Gård

Vår Gård

17–20 april

I restaurangen på Vår Gård firar man påsken med en påskbuffé innehållandes traditionella svenska favoriter, med noga utvalda råvaror och smaker som förhöjer firandet. Sov sedan kvar i den slottsliknande miljön och njut av en härlig frukostbuffé dagen efter.

Thoresta Herrgård

18–19 april

På långfredagen och på påskafton bjuder Thoresta Herrgård in till en fyrarätters påskmeny. Det går även att boka övernattning för den som vill lyxa till det ordentligt under påskhelgen. Den som önskar en mer barnvänlig aktivitet kan boka en stund på Loftet där det går att spela biljard, shuffleboard och dart.

Lux Dag för Dag

17–20 april

På Lux Dag för Dag på Lilla Essingen dukas det upp en generös påskbuffé med alla klassiska rätter, som får sällskap av spännande, nya rätter. Förutom lax, ägghalvor, skagenröra och köttbullar blir det även spetskålssallad med yuzudressing och sesam, broccoli med pepparrotsdressing och dill- och havtornssill. Bland det varma finns pocherat ägg och örtrostad lammstek. Som avslut serveras en gedigen dessertbuffé.

Villa Godthem

18–21 april

I den mysiga grosshandlarvillan ute på Djurgården kan du äta påskmat under hela påskhelgen. Här serveras en klassisk påskmeny som inleds med en påskbuffé fylld med bland annat sill och lax, följt av grillad lammrostbiff till varmrätt och rabarberpaj till dessert.

Långholmens Wärdshus

17–21 april

På Långholmens Wärdshus firas påsken i dagarna fem, då det under hela högtiden serveras påskbuffé i värdshuset med anor från 1600-talet. Buffén görs från grunden och består av kallskuret, varmrätter, tillbehör och desserter. Vid fint väder är det trevligt att gå en promenad på ön, längs kolonilotter och parker, efter måltiden.

Ulla Winbladh

17–20 april

Ulla Winbladh värnar om högtider och givetvis firar man påsk här. Det klassiska värdshuset serverar en påskmeny som inleds med en sill- och laxbuffé, därefter följer rödvinsbräserat lammlägg till varmrätt. Påskmiddagen avslutas med Ullas påsktårta.

Hasselbacken

17–21 april

Under påsken serverar Hasselbacken, förutom sin vanliga meny, även en specialkomponerad tvårättersmeny med matjessill och lammytterfilé med passande och traditionsenliga tillbehör. För de yngre gästerna finns det påskpyssel och filmvisning att sysselsätta sig med i ett separat rum i anslutning till restaurangen, så att ni kan njuta av en avkopplande påskmiddag.

Verandan

Hemsida

17–21 april

Verandan på Grand Hôtel serverar påskbuffé under hela påskhelgen, som du kan avnjuta med utsikt över Stockholms ström. På skärtorsdagen är restaurangen endast öppen kvällstid, men övriga dagar går det att besöka dem från lunch.

Sturehof

17–21 april

Sturehof har som vanligt öppet hela påsken och firar in våren med både lunch och middag med rätter från det traditionsenliga påskbordet. Ät påskmenyn som består av tre rätter, beställ sillassietten med fem sorters sill eller njut av påskassietten som består av fem mindre rätter.

Sundby Gård

Hemsida

18–21 april

På Sundby Gård har man en lång erfarenhet av påskens traditioner, vilket givetvis även inkluderar den mat som hör högtiden till. Här dukar man fram ett stort klassiskt påskbord med rätter som olika sorters sill, lax, långbakad lammstek och Janssons frestelse, men man har även vegetarisk och vegansk påskmat.

Långbro Värdshus

17–21 april

En påsk på Långbro Värdshus ska inge känslan av att fira en påsk hemma. I sekelskifteshuset kan man njuta av ett färgsprakande påskbord från och med skärtorsdagen. Här tar man själv för sig av klassiska rätter med moderna smaker och gröna alternativ. I dryckesutbudet finns bland annat egenkryddade snapsar och småskaligt producerad öl. 

Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist
Lisa Elmqvist – Påsk på restaurang
Lisa Elmqvist

Lisa Elmqvist

Hela påsken

Hos Lisa Elmqvist i Östermalmshallen har man alltid silltallrik på menyn, något som kanske är extra passande under påsken. Silltallriken består av alla klassiska komponenter: tre eller fem sorters sill, kavring och västerbottensost.

Gondolen

17–21 april

På Gondolen har du inte bara en av stans bästa utsikter, du kan också fira påsk med våriga smaker på tallriken. Lagom till påsk har kockarna nämligen tagit fram en trerättersmeny som består av lerpottasill med löjrom från Kalix, lammsadel med tillbehör och inkokt glasrabarber med vaniljgrädde och rabarberglass. Dessutom står uteserveringen på plan 12 redo oavsett väder. Under påsken går det även bra att beställa från den ordinarie à la carte-menyn.

Ulriksdals Värdshus

Hemsida

17–20 april

Samla vänner och familj för en trevlig påskmiddag på Ulriksdals Värdshus. Man håller öppet hela påskhelgen och serverar då en trerättersmeny, som finns i två varianter. För barn upp till 12 år finns det en separat barnmeny och från långfredagen till påskdagen anordnas påskäggsjakt i trädgården och äggmålning i paviljongen.

Cedergrenska Tornet

19–20 april

Boka in en påskmiddag i Cedergrenska Tornet och njut av såväl god mat som den trevliga utsikten. Kvällen inleds med en välkomstdrink på terrassen och därefter väntar en påskbuffé i Riddarsalen följt av kaffe och påskgodis i Bibliotek Nestor.

Påsk på restaurang – om guiden

Restauranger med påskbuffé och påskmeny i Stockholm – Guiden till restauranger som serverar påskmiddag och påsklunch i Stockholm uppdateras varje år. Kom gärna med tips om du vet någon restaurang som serverar påskmat i Stockholm som vi har missat. Säg även till om du ser några felaktigheter. Har du besökt något ställe som omnämns i guiden? Glöm inte att recensera ditt besök på Thatsup.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

Frågor och svar

Vad äter man i påsk?

Påskmat inkluderar traditionellt sett ofta lax, sill, ägg och lamm.

Vad har man för mat på påskbordet?

På ett påskbord hittar du ofta sill i olika varianter, gravad eller rökt lax, hela ägg eller ägghalvor med någon topping samt lammkött i någon form. Till efterrätt serveras vanligtvis en påsktårta eller påskägg fyllda med gott påskgodis.